Nasze miejsca pracy

Wszystko co związane z zapleczem technicznym tradera, czyli m.in. komputery, smartfony, tablety, VPS'y itp.
Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Tig3r pisze:fxBobi Może załóż osobny temat?
W chwili obecnej osobiście szukałbym lapka z prockiem sandy birdge (oznaczenie intel wg wzoru iX-2XXXM)
więc np 3. Lenovo G570
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -3532.html
odkąd IBM pozbył się swoich fabryk na rzecz chińskiego producenta Lenovo, szkoda wydawać kasę na taki sprzęt. Lepiej szukać w modelach Toshiby.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
jamesfisher
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jamesfisher »

Mighty Baz pisze:
Tig3r pisze:fxBobi Może załóż osobny temat?
W chwili obecnej osobiście szukałbym lapka z prockiem sandy birdge (oznaczenie intel wg wzoru iX-2XXXM)
więc np 3. Lenovo G570
http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzj ... -3532.html
odkąd IBM pozbył się swoich fabryk na rzecz chińskiego producenta Lenovo, szkoda wydawać kasę na taki sprzęt. Lepiej szukać w modelach Toshiby.
Czemu ? Lenovo sobie bardzo cenię. Moi dwaj znajomi mają lapki tej marki i są bardzo zadowoleni ze względu na wytrzymałość. Toshiba jest również porządną firmą ale moim zdaniem się przepłaca za sam znaczek "Toshiba" :)

Awatar użytkownika
unkle/.seed
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: unkle/.seed »

Nie da się ukryć, że Lenovo to już nie IBM jednak linia ThinkPad to zupełnie inna liga w porównaniu z IdeaPadami. IdeaPady można wsadzić do tego samego koszyka co Acery Asusy i całą resztę.
jednak jeśli chodzi o ThinkPady to sytuacja jest na prawdę dobra. Lenovo nie olało tej marki, którą chwalą sobie przede wszystkim profesjonaliści. Nie chodzi o to, że ja jestem teraz pro bo mam ThinkPada, bez przesady. Ale od kiedy miałem pierwszego zasłużonego Thinkpada T40p to nadal nie wyobrażam sobie pracy na innym sprzęcie. Przez prawie 8 lat przygody z ThinkPadami przekonałem się, że warto.
A jeśli chodzi o ceny to bez problemu można sobie pojechać choćby do UK i kupić takiego za polowe ceny jaka jest w polskich sklepach. Ja tak zrobiłem i nie żałuje decyzji.

Awatar użytkownika
xspojlerx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xspojlerx »

Tu jest fajny artykuł kolegi z innego forum na temat lenovo thinkpad:
http://pdasite.pl/kitor/blog/index.php/ ... -laptopow/

Mogę powiedzieć tyle że chłopak zna się na rzeczy.

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

Witam, ja używam do pracy peceta i tego monitora
http://accessories.euro.dell.com/sna/pr ... sku=381158
Używam go go nie tylko do FX ale także do relaxu np. oglądanie filmów.
Odnośnie FX to super widać wykresy i to co się dzieje na nich, nie muszę się wpatrywać w monitor jak sroka w kość.
Oczywiście wszystko jest kwestią gustu i potrzeb... :)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wydaje mi się, że do samego handlu na FX wystarczy zwykły LCD'ek (rozmiar kwestią gustu) i odpowiednio dopasowana jasność oraz barwy wykresów by nie męczyły wzroku - zwyczajnie nie odczujemy różnicy, bo takie rzeczy jak kontrast czy szybkość odświeżania nawet po publikacji danych z USA w pierwszy piątek miesiąca nie spowoduje, że będziemy potrzebowali sprzętu wyższej klasy :D.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

moje miejsce pracy cała polska. 10,1 calowy laptop della i z mobilnym internetem. Polecam rozwiązanie szczególnie tym, którzy wolą z integracje z naturą niż pracę w zamkniętym pomieszczeniu.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
pelikan
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: pelikan »

Ja używam dwóch monitorów 17 i 15 cali , ale ważniejsza jest cisza , to co mam na biurku czyli jakiś względny porządek , pewne łącze z netem , a najlepiej dwa.

TeXs wrzucił fajna fotke miejsca pracy - laptop , browar , w tle basen ....
admkowal piszesz ze miejsce pracy cala polska , działasz w terenie....

fajnie to wygląda... też chciałbym na totalnym lajcie trejdować :wink: , no chyba ze to pół prawdy , t.z. na wakacjach laptop żeby wiedziać co sie w swiecie dzieje , ale trejdy to już we własnym trading room

pozdro

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

to były wakacje na Rodos ale chętnie zamienię każdy trading room na coś takiego
w tamtym poście bardziej chodziło mi o sprzęt jakiego używam a nie lokalizacje, przepraszam jeśli ktoś mylnie to odebrał (ale plany są ambitne);)

Gdzieś słyszałem o gościu, który podróżuje po świecie i grywa w kafejkach internetowych,

Awatar użytkownika
mandrejk
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: mandrejk »

raposo pisze:Wydaje mi się, że do samego handlu na FX wystarczy zwykły LCD'ek (rozmiar kwestią gustu) i odpowiednio dopasowana jasność oraz barwy wykresów by nie męczyły wzroku - zwyczajnie nie odczujemy różnicy, bo takie rzeczy jak kontrast czy szybkość odświeżania nawet po publikacji danych z USA w pierwszy piątek miesiąca nie spowoduje, że będziemy potrzebowali sprzętu wyższej klasy :D.

Chodziło mi tylko i wyłącznie o wielość ekranu, wiadomo,że tej klasy monitor będzie miał mocniejsze parametry od przeciętnego ekranu.

Kiedy pierwszy raz zetknąłem się z 27 calowym monitorem u mojego kumpla nie mogłem się już przyzwyczaić do mojego 22 calowego szkiełka :)

Oczywiście polonezem też pokonam tą samą drogie co mercedesem...:)

ODPOWIEDZ