Re: Zakładanie konta na platformie Oanda

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera ?

Zdecydowanie polecam
95
33%
Poza paroma minusami są ok
92
32%
Przeciętny
60
21%
Mają wiele wad
16
5%
Stanowczo odradzam
28
10%

Liczba głosów: 291

Awatar użytkownika
schwede
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: schwede »

Czy brak prowizji przy użyciu karty kredytowej oznacza brak prowizji ze strony brokera Oandy czy też i banku jak to wygląda w Division Europe? w Division USA jest opcja paypal dokonywania płatności wpłata kosztuje fees paypala (2,9%+0,30$) za to wypłata jeśli jest to 1 wypłata w miesiącu to wynosi zarówno ze strony Oandy brak kosztów jak i paypala.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

Taka mała ciekawostka dla tych, którzy analizują w MT4 na liveaccount a handlują na fxtrade ...

Obrazek

Obrazek

na mt4 cena nie dociera do poziomu, na fxtrade tak, i na fxtrade świece wyglądają inaczej ...

LucaFx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LucaFx »

raf1124 pisze: na mt4 cena nie dociera do poziomu, na fxtrade tak, i na fxtrade świece wyglądają inaczej ...
1. Twoje poziomy mają inne wartości.

2. Świece mają różne kształy bo w fxtrade sa tworzone na pdstawie średniej z ask i bid.

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

LucaFx pisze:
raf1124 pisze: na mt4 cena nie dociera do poziomu, na fxtrade tak, i na fxtrade świece wyglądają inaczej ...
1. Twoje poziomy mają inne wartości.

2. Świece mają różne kształy bo w fxtrade sa tworzone na pdstawie średniej z ask i bid.
a da się to zmienić, aby: albo w mt4 pokazywało cenę średnią, albo w fxtrade pokazywało bid ?

nie mogę tego znaleźć

ehhh, takie ładne wejście mnie ominęło :(

LucaFx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LucaFx »

niestety nie

rathec
Uczestnik
Uczestnik

Jak uzywać lower/upper Bound i do czego służy PriceBox

Nieprzeczytany post autor: rathec »

Witam, proszę o pomoc w kwestii tych dwóch zagadnień :)

Jak uzywać lower/upper Bound i do czego służy PriceBox

Pozdrawiam

polterge
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: polterge »

Konta w Oanda Europe nie da sie zasilic przez Paypal... przynajmniej na razie, wiec jak ktos nie wrzuca tam wielkich kwot to srednio sie oplaca robienie przelewu. Jeszcze pozostaje karta kredytowa, tylko bank skasuje za wyciagniecie tych srodkow jak za operacje gotowkowa....
z drugiej strony zawsze to mniej niz prowizja za przelew bankowy...
no i zasilajac karta mozna maksymalnie 25%, bo wiecej nie da sie wyplacic...pozostaja czeste wplaty i wyplaty.

ridone
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: ridone »

Generalnie platformy transakcyjne są w ofercie wielu brokerów np. MT4, ProTrader, czy Saxo Bank. Czy FXTrade Oandy jest dostępny u jakiegoś innego brokera poza Oandą?

Z tego co szukałem to nie ale pytam dla pewności... :)

2. Przy okazji czy wymienione 4 platformy uznalibyście za najpopularniejsze chociażby Polsce?

3. W sumie (uzupełnienie do 2 pytania) Saxo Bank kiedyś podobno obsługiwał TMS i IDM, ale teraz widzę, że mają inne platformy... czy platforma Saxo Trader jest jeszcze tak popularna jak kilka lat temu?

forex444
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: forex444 »

witam

prosze o wyrozumialosc, jestem początkującym, chcialem potestowac mój system na koncie demo oanda najlepiej MT4, zarejestrowalem sie na ich stronie, potem tez probowalem sie rejestrowac bezposrednio z MT4, ale za nic nie moge sie zalogowac do MT4 pod dane konta DEMO, niewiem czy robie cos zle czy moze pod demo na MT4 nie mozna sie logowac, dzieki za kazdą pomoc

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Nie pamiętam dokładnie, ale chyba na ich stronnie się logujesz (nie na platformie) i tam zaznaczasz , że chcesz handlować przez MT4
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

ODPOWIEDZ