Re: Zakładanie konta na platformie Oanda
Czy brak prowizji przy użyciu karty kredytowej oznacza brak prowizji ze strony brokera Oandy czy też i banku jak to wygląda w Division Europe? w Division USA jest opcja paypal dokonywania płatności wpłata kosztuje fees paypala (2,9%+0,30$) za to wypłata jeśli jest to 1 wypłata w miesiącu to wynosi zarówno ze strony Oandy brak kosztów jak i paypala.
Giełda to gra o sumie dodatniej, gdy ktoś traci to ktoś inny zarabia-Punkt widzenia brokera. Giełda to gra o sumie ujemnej dla stron otwierających pozycję i dodatniej dla brokera. Mój punkt widzenia.
brak otwartej pozycji to też pozycja
brak otwartej pozycji to też pozycja
a da się to zmienić, aby: albo w mt4 pokazywało cenę średnią, albo w fxtrade pokazywało bid ?LucaFx pisze:1. Twoje poziomy mają inne wartości.raf1124 pisze: na mt4 cena nie dociera do poziomu, na fxtrade tak, i na fxtrade świece wyglądają inaczej ...
2. Świece mają różne kształy bo w fxtrade sa tworzone na pdstawie średniej z ask i bid.
nie mogę tego znaleźć
ehhh, takie ładne wejście mnie ominęło :(
Jak uzywać lower/upper Bound i do czego służy PriceBox
Witam, proszę o pomoc w kwestii tych dwóch zagadnień 
Pozdrawiam

Pozdrawiam
Konta w Oanda Europe nie da sie zasilic przez Paypal... przynajmniej na razie, wiec jak ktos nie wrzuca tam wielkich kwot to srednio sie oplaca robienie przelewu. Jeszcze pozostaje karta kredytowa, tylko bank skasuje za wyciagniecie tych srodkow jak za operacje gotowkowa....
z drugiej strony zawsze to mniej niz prowizja za przelew bankowy...
no i zasilajac karta mozna maksymalnie 25%, bo wiecej nie da sie wyplacic...pozostaja czeste wplaty i wyplaty.
z drugiej strony zawsze to mniej niz prowizja za przelew bankowy...
no i zasilajac karta mozna maksymalnie 25%, bo wiecej nie da sie wyplacic...pozostaja czeste wplaty i wyplaty.
Generalnie platformy transakcyjne są w ofercie wielu brokerów np. MT4, ProTrader, czy Saxo Bank. Czy FXTrade Oandy jest dostępny u jakiegoś innego brokera poza Oandą?
Z tego co szukałem to nie ale pytam dla pewności...
2. Przy okazji czy wymienione 4 platformy uznalibyście za najpopularniejsze chociażby Polsce?
3. W sumie (uzupełnienie do 2 pytania) Saxo Bank kiedyś podobno obsługiwał TMS i IDM, ale teraz widzę, że mają inne platformy... czy platforma Saxo Trader jest jeszcze tak popularna jak kilka lat temu?
Z tego co szukałem to nie ale pytam dla pewności...

2. Przy okazji czy wymienione 4 platformy uznalibyście za najpopularniejsze chociażby Polsce?
3. W sumie (uzupełnienie do 2 pytania) Saxo Bank kiedyś podobno obsługiwał TMS i IDM, ale teraz widzę, że mają inne platformy... czy platforma Saxo Trader jest jeszcze tak popularna jak kilka lat temu?
witam
prosze o wyrozumialosc, jestem początkującym, chcialem potestowac mój system na koncie demo oanda najlepiej MT4, zarejestrowalem sie na ich stronie, potem tez probowalem sie rejestrowac bezposrednio z MT4, ale za nic nie moge sie zalogowac do MT4 pod dane konta DEMO, niewiem czy robie cos zle czy moze pod demo na MT4 nie mozna sie logowac, dzieki za kazdą pomoc
prosze o wyrozumialosc, jestem początkującym, chcialem potestowac mój system na koncie demo oanda najlepiej MT4, zarejestrowalem sie na ich stronie, potem tez probowalem sie rejestrowac bezposrednio z MT4, ale za nic nie moge sie zalogowac do MT4 pod dane konta DEMO, niewiem czy robie cos zle czy moze pod demo na MT4 nie mozna sie logowac, dzieki za kazdą pomoc