Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Nie wiem co się dzieję teraz, ale ominęło mnie to o 20 sekund.

:shock: :shock: :shock:

Ale błąd! Trzeba było grać short z góry :roll: Taki oczywisty a ja spóźniłem się na własną imprezę :x

Spekulant,

SD daję możliwość grania większych ruchów bo bierze pod uwagę profit margin. Jak ja skalpuję to nie obchodzi mnie to, ale gdybym grał te same setupy na wyższych TF'ach to też brałbym większe ruchy.

To co robię na screenach to gra w tempie odpowiednim dla M5 a nie dymanie. Tutaj chodzi o to na jakim TF'ie szukasz setupów. Jeżeli cały ruch od wejścia do wyjścia ma mieć dwie świeczki to na M5 poczekasz 10 minut a na H1 2 godziny. "Hieny" są niezależnie co i gdzie będziesz grał bo rynek jest skonstruowany tak żeby zabierać pieniądze. Wyższy TF da tylko więcej czasu na decyzję.

Ty już nie czytaj, Ty ćwicz! :wink:
Ostatnio zmieniony 04 sie 2011, 14:50 przez paweldobkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

paweldobkowski pisze:Nie wiem co się dzieję teraz, ale ominęło mnie to o 20 sekund.

:shock: :shock: :shock:
Och CRAP Paweł...tam gdzie miałeś IN na screenie pod którym napisałeś..."Nie najlepsza decyzja, ale przynajmniej nikt mi nie powie, że jestem pazerny Rolling Eyes"... dotknęło tego poziomu co do pipsa i zjechało o ponad +70 :)

EDIT: No piękna reakcja na EDKU na DEMAND. Wystrzeliło na ponad 60 pips w momencie w którym piszę. Oczywiście nie załapałem się bo oczekujące miałem niżej :/
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Spekulant83 pisze:Och CRAP Paweł...tam gdzie miałeś IN na screenie pod którym napisałeś..."Nie najlepsza decyzja, ale przynajmniej nikt mi nie powie, że jestem pazerny Rolling Eyes"... dotknęło tego poziomu co do pipsa i zjechało o ponad +70 :)
No właśnie...

To był okropnie oczywisty setup na wiadomościach a ja się nie załapałem bo uznałem, że kończę już dzisiaj grać i pisałem tutaj.

Oczywiście na dole można było odwrócić trade i wziąć dokładkę w drugą stronę.

Należy pozostać na to obojętnym bo dzień i tak jest dobry a okazji będzie jeszcze tyle co banalnych stwierdzeń w tym poście.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Musiałem wziąć jeszcze jeden long. Był słodki i uroczy. Teraz czas na piwo i marudzenie :wink:

Do tego potrzebne mi wykresy. Gdzie reszta? Chcę zobaczyć jakieś wykresy!

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

Paweł wysłałem ci PW, ale widze ze system powiadamiania o nowej wiadomosci na tym forum nie jest zbyt dobry wiec napisze tutaj: mozesz zapodac dzialajacego ffcal, albo link do niego?

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nie było mnie przy komputerze, sorry Gutek.

Tutaj: http://wyslijto.pl/files/download/sjlt6zo458

Offset hours na +2 bo chyba wtedy jest dobrze. Chociaż o dzisiejszych wiadomościach mi nie powiedział. Jak ktoś ustali jakie ustawienie jest ok to może napisać bo sam bym chciał mieć dobrze :wink:

raf1124
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: raf1124 »

Jeżeli ktoś handluje za pomocą Oandy i wymaga precyzyjnych wejść jednocześnie analizując wykresy w mt4, a wchodząc w FxTrade (ja :D) niech lepiej uważa :) bo mogą wystąpić różnice

Obrazek

Obrazek

na mt4 cena nie dociera do poziomu, na fxtrade tak, i na fxtrade świece wyglądają inaczej ...

chyba znowu odezwało się moje niedoświadczenie ..., wydaje mi się, że na wykresie fxtrade pokazuje cenę średnią, a na mt4 cenę bid ... stąd te różnice

a tak przy okazji to ładne wejście mnie minęło :)

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

CannabisWhisky
,

wybacz za zwłokę ale nie mam zbytnio czasu a forum niestety nie jest moim priorytetem choć staram się jak mogę.

Pytałeś o bazę. Dla mnie nie może być to świeczka wzrostowa a potem od razu spadkowa. Tworzy się wtedy często swing, korekta a nie baza - czyt. podaż, popyt.

CannabisWhisky pisze:0 - miejsce w ktorym zaznaczamy poziom SD jezeli:
a) cena na nim dosc krotko przebywala,
b) nastepnie cena z tego miejsca szybko z momentum wyleciala-wybila (wg teori im szybciej tym lepiej),
c) wnioski: punkt 0 to poziom SD, gdzie pojawila sie znaczna nierowowaga na rynku i w duzym stopniu tam wlasnie przewaza supply (dla sprzedajacych) i demend (dla kupujacych)
doskonałe rozumowanie

CannabisWhisky pisze:1 - korekta do tego misjca jest dla nasz mozliwoscia do szukania sell/buy w kierunku wczesniejszego wylotu-wybicia z tego miejsca
tak, standardowe zagranie

CannabisWhisky pisze:czym jest 2?
jest ponownym testem, tak jak piszesz.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Matko boska jaki kac :shock:

Słodki Jezu na patyku.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

paweldobkowski pisze:Matko boska jaki kac :shock:

Słodki Jezu na patyku.
Po co zabijasz szare komórki...piwka nie wystarczą? ;)

Wiecie co? Nieskładanie zleceń oczekujących to strzelanie sobie w kolano. Nie ustawiłem po raz kolejny zleceń bo nie dotarłem jeszcze do ustalenia sobie zasad ustawiania no i odbiło od poziomu wyznaczonego naruszając go o 2 pipsy o 100 pipsów. Co za żal aż dupę ściska.

Radzę tym którzy tego nie robią zacząć to robić. Np. tacy jak TRO albo Adam ustawiają oczekujące. Nieustawianie to amatorszczyzna i głupota.

A wczorajszy DEMAND został przebity na Edku i cena zmierzała do kolejnego Demand. Z powodu naruszenia i przebicia całego cena wróciła bo popyt z tego poziomu został pożarty przez powrót podażowców i droga do Demand niżej była otwarta ... tam powinno być właśnie oczekujące stać na HIGH tego DEMAND na 1.4059.
"Mówisz, że nie możesz, to nie możesz.
Mówisz, że możesz, to możesz.
Więc sobie wybierz" - Mistrz Zen Seung Sahn

ODPOWIEDZ