BOSSAFX

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
3
9%
Poza paroma minusami są ok
9
28%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
8
25%

Liczba głosów: 32

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

MrYogi pisze:
frytek pisze:witam
mam takie pytanko bo nigdzie nie zauważyłem o tym mowy mianowicie czy na parze EURUSD musi być piąta cyfra ta dziesiątka bo mnie to troche myli czy nie wystarczy cztery cyfry po przecinku i czy można to zmienić indywidualnie?
pozdr
Nie można tego zmienić.

W perspektywie czasu zauważysz ze kwotowanie do 5 miejsca po przecinku jest znacznie lepsze niż do czwartego i wygodniej się na tym pracuje.
podaj kilka powodów czemu lepsze i lepiej sie z tym pracuje bo mam kono w adiral i mam w bossa i jakoś przywykłem do admirala może faktycznie jak posiedze troche dłużej na bossie to będzie lepiej
pozdr

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

frytek pisze:podaj kilka powodów czemu lepsze i lepiej sie z tym pracuje bo mam kono w adiral i mam w bossa i jakoś przywykłem do admirala może faktycznie jak posiedze troche dłużej na bossie to będzie lepiej
Teoretycznie masz precyzyjniejsze kwotowania i to powinno też pociągać za sobą niższe koszty transakcyjne (spready) choć de facto jest to już kwestia brokera.
Np. w zamierzchłych czasach standardowym spreadem na EURUSD było 2 lub 3 pips. Gdy brokerzy zaczęli wprowadzać kwotowania do 5 cyfr większość zaczęła oferować spready np. 1.5-1.8 pips lub zmienne, gdzie dolnym ograniczeniem jest np. 0.8 pipsa.

Przyzwyczaisz się.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

frytek
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: frytek »

przecież na admiralu jest 1 pips spred więc to nie argument
pozdr

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Mam pytanie do użytkowników BOSSY. Czy podczas danych spready się bardzo poszerzają ? Bo ostatnio sprawdzałem na kilu i muszę powiedzieć że nie zauważyłem... Może się mylę, z góry dzieki za odpowiedź.

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

UWAGA na Admiral Markets. Blokują możliwość skladania zleceń dla osób zarabiających.
I nie można wyciągnąć z tego tytułu konsekwencji, przecież to chyba nie jest trudne do wykazania?

Awatar użytkownika
Saluste
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: Saluste »

Phoenix_phx pisze:Mam pytanie do użytkowników BOSSY. Czy podczas danych spready się bardzo poszerzają ? Bo ostatnio sprawdzałem na kilu i muszę powiedzieć że nie zauważyłem... Może się mylę, z góry dzieki za odpowiedź.

Ciężko ogarnąć wszystkie pary ale jak obserwowałem CHF/PLN to podczas danych (jednych z wielu w tym tygodniu) standardowe 30 pipsów w czasie dnia rozszerzyło się do 70.

Awatar użytkownika
Phoenix_phx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Phoenix_phx »

Fx_boy pisze:
UWAGA na Admiral Markets. Blokują możliwość skladania zleceń dla osób zarabiających.
I nie można wyciągnąć z tego tytułu konsekwencji, przecież to chyba nie jest trudne do wykazania?
Temat możemy dokończyć w subforum o AM. Generalnie wszystko jest zgodnie z regulaminem. Wszelkie Twoje zlecenia trafiają do DD, przez co ręcznie ktoś musi je zatwierdzić, i oczywiście zatwierdza jak jest po fakcie, albo w chwili gdy jest na Twoją niekorzyść.

@Saluste

Dzięki, na start nie jest źle. Będę obserwował i dam znać za kilka dni jak to wygląda na Bossie.

Awatar użytkownika
jasonbourne
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: jasonbourne »

Rozumiem, że nawet zaczynając od kwoty minimalnej czyli 5000 zł, gra się dosyć swobodnie z minimalną wielkością pozycji 0,1 lota, bo wtedy 1 pips = 1 USD (dla par XXX/USD)

Sorry za takie pytanie, ale zawsze grałem na Oandzie, a tam nie trzeba liczyć takich rzeczy.:) Ale czas na zmiany.:)
Zapraszam do czytania moich artykułów "Jak zarabiać co najmniej 100% rocznie na rynku Forex" na portalu Comparic.pl

Awatar użytkownika
s_zadora
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: s_zadora »

jasonbourne pisze: minimalną wielkością pozycji 0,1 lota, bo wtedy 1 pips = 1 USD (dla par XXX/USD)
Zgadza się. Zachęcam do skorzystania z kalkulatora pozycji aby ułatwić sobie tego typu obliczenia: http://bossa.pl/redir.do?aid=14839&name ... 101105.xls
Pozdrawiam,
Sebastian Zadora
DM BOŚ

Fx_boy
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fx_boy »

1/.Mam otwartych kilka pozycji na Bossie ( demo ) . Margin wynosi ok. 83.000,00 zł. Jak przypisać margin do każdej pozycji z osobna?
2/. Klawiszem F11 przełączamy wykres na pełnoekranowy. Czy można przełączać się bezpośrednio pomiędzy wykresami pełnoekranowymi kilku par walutowych, aby za każdym razem nie było potrzeby wracać z trybu pełnoekranowego do podstawowego, wybierać wykres danej pary a następnie F11, aby go zwiększyć?
3/. Do czego służy zakładka zmienne globalne?

ODPOWIEDZ