Szkoła Scalpingu
Piramidka jak widać trochę sie kiwa
Kielonek Wiśniówki Lubelskiej na drugą nogę może wyjaśni temat
jbm8 - zagrania podpatrzone w dzienniku kolegi
I po piramidzie
Ku pokrzepieniu serc
http://www.youtube.com/watch?v=fO3Rc8q_PMw

Kielonek Wiśniówki Lubelskiej na drugą nogę może wyjaśni temat

jbm8 - zagrania podpatrzone w dzienniku kolegi

I po piramidzie

Ku pokrzepieniu serc

http://www.youtube.com/watch?v=fO3Rc8q_PMw
L na edku +19 pipsow, respektowanie S/R i jazda na północ, jak zwykle muszę zamknąć za wcześnie
P.s
Czytam po raz enty od początku ten dziennik i zauważyłem pewną ewolucję forexową niektórych osób mam na myśli między innymi grafmax ,Który popełniał te same błędy na początku co ja teraz. Szanowny kolega przestał już pisać bo pewnie zajęty jest koszeniem mega ilością pipsów
, a szkoda...

P.s
Czytam po raz enty od początku ten dziennik i zauważyłem pewną ewolucję forexową niektórych osób mam na myśli między innymi grafmax ,Który popełniał te same błędy na początku co ja teraz. Szanowny kolega przestał już pisać bo pewnie zajęty jest koszeniem mega ilością pipsów

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Sens otwierania pozycji przeciwstawnych rozumiem,nie rozumiem tylko dokładnie w tym przypadku.VinciPro pisze:Jak nie w tą, to w drugą... Otwieranie przeciwstawnych pozycji większych o wielkość pierwszej transakcji zamiast SL...
Bo jak widzę robisz to w ten sposób:
1.4000 S
1.4005 L
1.4010 zamykasz S i co jeśl iw tym momencie poleci w dół?
jak dla mnie pozycje przeciwstawne mają sens,jeżeli jesteś już na plusie,albo masz dużą pewność że gdzieś tam cena pójdzie tak jak planujesz.
W takim przypadku jak pokazałeś szybko może się to źle skończyć,a przynajmniej nie do końca widać w tym sens.
Prosiłbym o jakieś wytlumaczenie jeżeli się mylę.
Stosuję je zamiast SL. Załóżmy, że mamy ładne s/r, stawiam tam oczekującego shorta, bez SL, a 5 pips ponad s/r stawiam oczekującego longa, który jest 2 razy większy od pierwszej pozycji.Songo89K pisze:Sens otwierania pozycji przeciwstawnych rozumiem,nie rozumiem tylko dokładnie w tym przypadku.VinciPro pisze:Jak nie w tą, to w drugą... Otwieranie przeciwstawnych pozycji większych o wielkość pierwszej transakcji zamiast SL...
Bo jak widzę robisz to w ten sposób:
1.4000 S
1.4005 L
jak dla mnie pozycje przeciwstawne mają sens,jeżeli jesteś już na plusie,albo masz dużą pewność że gdzieś tam cena pójdzie tak jak planujesz.
W takim przypadku jak pokazałeś szybko może się to źle skończyć,a przynajmniej nie do końca widać w tym sens.
Prosiłbym o jakieś wytlumaczenie jeżeli się mylę.
Teraz najważniejsze. Dla tej drugiej pozycji - jeśli już wejdzie - również jako SL stawiam zlecenie przeciwstawne powiększone o wielkość pierwszej pozycji. Stawiam je w miejscu pierwszej pozycji.
Jeśli druga pozycja nie wejdzie i pierwszą przestawię na BE, to drugą po prostu anuluję.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX
Aaa, jeszcze jedno. Jak wejdzie druga pozycja, to dla pierwszej ustawiam SL w miejscu TP dla drugiej (tam różnica jest 1 pipsa ze względu na spread).
Tak to tylko wygląda w MT4. Faktycznie wszystkie transakcje zamykałem znacznie wyżej, a tak na historii wygląda hedge.Songo89K pisze:1.4000 S
1.4005 L
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX