Szkoła Scalpingu
-
- Bywalec
Już na realu w zeszłym roku prezyzyłem minus 3 000 zł w tydzien. Ale i tak się nie poddaje. Ale wtedy przesadzałem zanadto:) Lewar na Admiral max może być 500% to wiaodmo
Jednak plus emocje to czyni pustke. I nie miałem wtedy jeszcze dużo pojęcia choc rok na kółko FOREX NA UE już chodziłem.
A teraz demo. Jak będzie szło to od października RACHUNEK RZECZYWISTY też chyba od 5 000 zł. Na daytradingu to jest lipa męczę sie strasznie np. ostatnio miałem BUY na EUR / GBP i to trwało i trwało i trwało i jedynie 0,06 Lota czyli mało co. A tu to można 0,2 wejsć bez obaw:) czasami ciut więcej.
Trzeba się tylko obyć z tym M1 warto na M5 też
))))

A teraz demo. Jak będzie szło to od października RACHUNEK RZECZYWISTY też chyba od 5 000 zł. Na daytradingu to jest lipa męczę sie strasznie np. ostatnio miałem BUY na EUR / GBP i to trwało i trwało i trwało i jedynie 0,06 Lota czyli mało co. A tu to można 0,2 wejsć bez obaw:) czasami ciut więcej.
Trzeba się tylko obyć z tym M1 warto na M5 też

Nie trzeba ale można lub ewentualnie powinno się ale to jeszcze zależy jak duży profit Cię interesuje i jak duży masz monitorTomasz1441810 pisze:Generalnie na M1 jak się wchodzi to faktycznie trzeba mieć na uwadze to co się dzieje na M15.

Przy takim depo na edku nie zagrasz za 2 lot'yTomasz1441810 pisze:... i trzeba uważać np na DEMO przy 5 000 zl można i na 2 LOTY GRAĆ ale w realu to powtózyć![]()
Jak już podajesz "oklepaną regułę" to raczej powinno ty być 1-2% ale jest to POMOC dla początkujących. Jak już będziesz zaawansowany zobaczysz że gra nawet przy 10% nie stanowi większego problemu jeśli jesteś pewien swoich umiejętności.Tomasz1441810 pisze:Generalnie powinno się ryzykować nie wiećej niz te 2 - 4% kasy.
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.
- RAY of Sunshine
- Gaduła