Witam serdecznie.
Czemu taki tytuł? Podobno tylko 5% grających potrafi osiągnąć to co zamierzało, Ja chcę się wyzerować więc szansa na to jest stosunkowo niewielka:))), miejmy nadzieję.
Nie będę się specjalnie rozpisywał na wstępie, więc do rzeczy.
Będę przedstawiał tutaj swoje wejścia zgodnie ze strategią jaką sobie opracowałem.
W skrócie polega to na tym że:
TF 30min
MA 99
TP 100
SL 50
wejścia będą w trakcie
Oczywiście wszystko na EUR/USD
Obecnie mam otwartą pozycję L na poziomie 1.4203, chociaż powinno być 1.4200 ale się pomyliłem.
zgodnie z założeniami
TP 1.4300
SL1.4150
Auri 0 : 50 Forex
Auri 0 : 50 Forex
Ostatnio zmieniony 21 lip 2011, 16:20 przez auri, łącznie zmieniany 2 razy.
jak chcesz wyzerować czyli dążyć do przewagi transakcji stratnych tak? No to dlaczego Tp masz większe niż sl powinieneś zmienić je rolami czyli Sl jako sukces nawet przy niekorzystnym stosunku pozycji "zwycięskich' (czyli na - w twoim przypadku) do pozycji przegranych(tych na +) powinno wynosić 100 a TP jako ta porażka 50
Big wheels keep on turning
1. Kup opcje albo warrranty out the money krotko przed uplywem ich waznosci bedac pewnym ze cena instrumentu bazowego zmierza w przeciwnym kierunku jaki by sobie zazyczyl inwestor.
2. Binarne opcje - cala masa mozliwosci
Jesli chcesz konto doprowadzic ponizej zera, to musisz znalezc dupiastego broka od futures.
Mi sie udalo przypadkowo na demo osiagnac z 5 minus 700 tys. Planowalem melona, ale brok przerwal zabawe. W dziale humor znajdziesz :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=810
A melona (na minusie) bym spokojnie osiagnal.
Mam nadzieje, ze brok sie nie obrazi
2. Binarne opcje - cala masa mozliwosci

Jesli chcesz konto doprowadzic ponizej zera, to musisz znalezc dupiastego broka od futures.
Mi sie udalo przypadkowo na demo osiagnac z 5 minus 700 tys. Planowalem melona, ale brok przerwal zabawe. W dziale humor znajdziesz :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... &start=810
A melona (na minusie) bym spokojnie osiagnal.
Mam nadzieje, ze brok sie nie obrazi

Mozna zarobic kilka tysiecy % a nastepnie stracic tylko 100% 

Tytuł jest taki, ponieważ jak pisałem w pierwszym pościeqba3 pisze:jak chcesz wyzerować czyli dążyć do przewagi transakcji stratnych tak? No to dlaczego Tp masz większe niż sl powinieneś zmienić je rolami czyli Sl jako sukces nawet przy niekorzystnym stosunku pozycji "zwycięskich' (czyli na - w twoim przypadku) do pozycji przegranych(tych na +) powinno wynosić 100 a TP jako ta porażka 50
więc sposób gry niewiele ma wspólnego z tytułem tematuauri pisze:Czemu taki tytuł? Podobno tylko 5% grających potrafi osiągnąć to co zamierzało, Ja chcę się wyzerować więc szansa na to jest stosunkowo niewielka:))), miejmy nadzieję.
po prostu już były kiedyś takie pomysły ja akurat uważam ze jest to bardzo dobry pomysł (z tym tp i sl) no dobra niech tak bedzie, jak mówisz graj zeby wygrać ,chcąc przegrać(nie tłumacz mi kolejny raz ze to tylko taki tytuł), ale mógłbyś porównywać wynik transakcji, gdybyś stosował odwrócone tp i sl do tego na którym zagrasz tak z czystej ciekawość:D
Big wheels keep on turning
Myślisz że Ty pierwszy na to wpadłeś?:) było wielu takich,tylko nie wiedząc czemu,nawet jak grali przeciwnie,to i tak przegrywali:)Nowisz pisze:Kiedyś w przypływie filozoficznych myśli pomyślałem że jeżeli mamy jakąś strategie i np w ciągu roku przynosi ona straty to czemu nie zacząć grać zupełnie odwrotnie?Tak więc jeżeli wyzerujesz konto to zacznij grac odwrotnie:)
Nawet jak byś się potrafił pięknie wstrzelić w trejd,to i tak jeszcze daleka droga przed Tobą by wyjść z tego z dobrym +:)
Powodzenia,może uda się się przechytrzyć fx;)
-
- Gaduła
Sukces i przegrana leżą w głowie a nie w systemie.Nowisz pisze:Kiedyś w przypływie filozoficznych myśli pomyślałem że jeżeli mamy jakąś strategie i np w ciągu roku przynosi ona straty to czemu nie zacząć grać zupełnie odwrotnie?Tak więc jeżeli wyzerujesz konto to zacznij grac odwrotnie:)
EDIT: Autor sam siebie oszukuje, że chce przegrać. Tak czy siak życzę sukcesów!