Jeśli chodzi o system to mam nadzieje opisać go w całości po 2-3 tygodniach gry wraz ze screenami z każdego dnia i zawartymi pozycjami. Ogólne założenia to:
-gra na 3 parach: gbp/jpy gbp/usd gbp/chf
-gra intraday chyba że zabezpieczoną pozycje na BE(lub z zyskiem) zostawiać na dłużej
-gra mniej więcej od 7 do 10 czasu polskiego
-używam EMA200 i EMA50+wskaźnika zaznaczającego boxa z sesji azjatyckiej
-piramidowanie stratnych pozycji będzie miało miejsce tylko do max 2-3 pozycji na parze(często zdarzało mi się więcej co miało katastrofalne skutki dla depozytu). Umiarkowane piramidowanie dla mojego systemu może okazać się całkiem zyskowne.
Ogólnie chodzi o to żeby wejść w pozycje rano zgodnie ze wskazaniem średnich ale nie wtedy gdy są one od siebie bardzo oddalone(ponieważ w razie mylnego sygnału, sygnał do zamknięcia i odwrócenia pozycji będzie znacznie opóźniony co wiąże się z dużym SL).
Pierwsze przemyślenia:
-nie każdy dzień będzie na +, liczy się to żeby w dłuższym terminie być na rynku i łapać okazje które prędzej czy później przyjdą
-przeczekać serie strat i nie stawiać wszystkiego na 1 kartę( no może 3

-system nie musi być skomplikowany ważne żeby trzymać się jego zasad i dzień po dniu dążyć do celu
Zdaję sobie sprawę, że część z moich przemyśleń będzie dla większości oczywista(dla mnie w sumie też) ale mimo to często psycha mi siada i moje depo topnieje w zastraszającym tempie dlatego więc chcę je spisać. Może to coś da?
Będę się starać dokładnie wszystko opisywać. Liczę, że wytkniecie mi błędy i w razie czego ktoś naprowadzi na dobrą drogę w świecie inwestycji

W załączniku przykładowy screeny ekranu a jutro lub pojutrze pierwsze screeny i pozycje.
Pozdrawiam