AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

rosiambor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosiambor »

No logiczne, że 1 000 000 będą wchodzić jak w masło skoro jest płynność 5 MLN, ale jak już chciałbym wrzucić 10 MLN to zupełnie inna bajka.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
rosiambor pisze:No logiczne, że 1 000 000 będą wchodzić jak w masło skoro jest płynność 5 MLN, ale jak już chciałbym wrzucić 10 MLN to zupełnie inna bajka.
Trzeba pamiętać że zlecenia mogą byc wykonywane częściowo.
Ile wpadnie do danego banku to rzecz płynna.
Jeżeli chcesz wypróbować jak wchodzą transakcje na 100 lotów w Alior Traderze to daj znać tu na forum, na PM lub na karol.marchewka@hoga.pl
Alior zaprasza Cię na trady testowe, a także na negocjacje w sprawie indywidualnych stawek commission dla Ciebie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

MaRCHeW pisze:Witam.
rosiambor pisze:Płynność w Alior Banku jest za mała, po jedej stronie stoi 5-7 MLN co daje 50-70 lotów. Jak zapytałem Pana czy to jest wystarczająca płynność ? to powiedział, że tak, a jak powiedziałem, że w jednej transakcji gram ok 100 lotów to już nie wiedział co odpowiedzieć. Na dobrych ECNach płynnośc po jednej stronie jest ok 150 MLN czyli 1500 lotów
A realizowałeś w Alior Traderze transakcje na 100 lotów? Transakcje za 1.000.000 wchodzą jak w masło :D

Pozdrawiam
Karol Marchewka
To skąd te poślizgi jeśli wchodzą jak w masło?

Żeby nie było, nie zależy mi na narzekaniu, ale na tym żeby Alior dążył do poprawy bo być może kiedyś też zawitam.

Ale poślizg 5 pipsów to ogrooomna przesada a 20pipsów absolutna dyskwalifikacja. Szczególnie że takich ruchów nie było - poza pamiętną nocą po trzęsieniu ziemi.

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

Pozwolę sobie włączyć się do dyskusji.

Poślizg cenowy pomiędzy aktywowaniem zlecenia (mówimy o zleceniu STOP), jego przesłaniem do brokera rozliczającego, a następnie do banku z którym jest zawierana transakcji jest możliwy.

W przypadku dużej zmienności rynkowej (a odnosimy się do przypadku, w którym taka zmienność była) takie poślizgi występują. Czasami obserwujemy mniejszą lub większą "lukę" w kwotowaniach, pomimo tego że pochodzą one od kilkunastu banków.

Należy brać pod uwagę również to, że banki dostarczające płynność działają na wielką skalę, z wieloma partnerami i nagła zmiana popytu/podaży na danej parze wywołuje natychmiastowy efekt w oferowanych kwotowaniach.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
rh-fx
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: rh-fx »

Norman pisze:Czy cos drgnelo w temacie wersji mobilnej ?
Podpinam sie pod pytanie.

Czy jest w ogóle przewidywana wersja mobila i w jakim czasie ?
- Co ja tutaj robię ?
- Gdzie są ci co powinni tu być ?
- Co robią ci , których nie powinno tutaj być ?

rosiambor
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: rosiambor »

Mogę tutaj wytknąć jedynie 2 problemy poślizgów:
1.) Za mała płynność - jeśli jest duża płynność to nawet pomimo aktywacji zlecenia STOP poślizgi nie są aż tak duże
2.) Serwery Alior są zainstalowane w Polsce więc do tego dochodzi jeszcze spory ping. Np. Currenex ma serwery w Stanach i nie ważne jaki broker to i tak wszyscy klienci wrzucają zlecenia na serwer w Stanach. A więc jeśli jest ustawione zlecenie STOP to aktywacja takie zlecenia następuje w przeciągu 1- 5ms , w przypadku Alior przypuszczam, że może to być min 100 ms

Awatar użytkownika
BM Alior Bank
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: BM Alior Bank »

rh-fx pisze:Norman napisał:
Czy cos drgnelo w temacie wersji mobilnej ?

Podpinam sie pod pytanie.

Czy jest w ogóle przewidywana wersja mobila i w jakim czasie ?
W tym momencie mogę powiedzieć, że nie jest znana data udostępnienia platformy mobilnej.

Pozdrawiam

Dodano po 1 minutach:
rosiambor pisze:No logiczne, że 1 000 000 będą wchodzić jak w masło skoro jest płynność 5 MLN, ale jak już chciałbym wrzucić 10 MLN to zupełnie inna bajka.
Realizacja zleceń o takim wolumenie dotychczas nie sprawiała nam żadnych problemów .

Tak jak napisał MaRCHeW - zlecenia mogą być realizowane częściowo, tak więc zlecene może zostać rozbite na kilku dostawców płynności.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski

Dodano po 9 minutach:
rosiambor pisze:1.) Za mała płynność - jeśli jest duża płynność to nawet pomimo aktywacji zlecenia STOP poślizgi nie są aż tak duże
Jeżeli płynność dostarczana przez zdecydowaną większość banków z największym udziałem w obrotach na rynku forex jest zbyt małą płynnością dla danego Klienta, to obawiam się że w takim przypadku wielu brokerów może nie spełnić wymagań tego Klienta.
rosiambor pisze:2.) Serwery Alior są zainstalowane w Polsce więc do tego dochodzi jeszcze spory ping. Np. Currenex ma serwery w Stanach i nie ważne jaki broker to i tak wszyscy klienci wrzucają zlecenia na serwer w Stanach. A więc jeśli jest ustawione zlecenie STOP to aktywacja takie zlecenia następuje w przeciągu 1- 5ms , w przypadku Alior przypuszczam, że może to być min 100 ms
Zapewniam, że architektura systemu oraz dedykowane dla Alior Banku połączenie z LP są przygotowane z myślą o jak najkorzystniejszej egzekucji zleceń Klientów.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Biuro Maklerskie Alior Banku
mail: kontakt.bm@alior.pl
tel: 19503

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Dariusz Wiśniewski pisze:Pozwolę sobie włączyć się do dyskusji.

Poślizg cenowy pomiędzy aktywowaniem zlecenia (mówimy o zleceniu STOP), jego przesłaniem do brokera rozliczającego, a następnie do banku z którym jest zawierana transakcji jest możliwy.

W przypadku dużej zmienności rynkowej (a odnosimy się do przypadku, w którym taka zmienność była) takie poślizgi występują. Czasami obserwujemy mniejszą lub większą "lukę" w kwotowaniach, pomimo tego że pochodzą one od kilkunastu banków.

Należy brać pod uwagę również to, że banki dostarczające płynność działają na wielką skalę, z wieloma partnerami i nagła zmiana popytu/podaży na danej parze wywołuje natychmiastowy efekt w oferowanych kwotowaniach.

Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Ależ my to wiemy proszę Pana. Dlatego mówię za mało liquid providers, albo przesył szwankuje. Przy takim rynku luka takiej wielkości jest nie do pomyślenia. Jakoś na innym ECN wyrabiają mi się ze zleceniami buy/sel stop powyżej 10lotów przy poślizgach baardzo rzadko przekraczających 0,5pipsa a max to 2,5 - przy gwałtownym rynku.
FX to nie nasz bazar zwany GPW i poślizgi tej wielkości miejsca mieć nie powinny - chyba, że powstaje luka co się czasami zdarza, ale ostatnio nieczęsto.

Co do przesyłu to mój broker podobnież wyrabia się w 3ms. Łatwo, wiec policzyć gdzie może być się w kolejce po odpowiednio wolniejszym przesyle.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Akhh pisze: Jakoś na innym ECN wyrabiają mi się ze zleceniami buy/sel stop powyżej 10lotów przy poślizgach baardzo rzadko przekraczających 0,5pipsa a max to 2,5 - przy gwałtownym rynku.
Sorry Akhh ale FxSalt ECN'em nie jest.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

MaRCHeW pisze:
Akhh pisze: Jakoś na innym ECN wyrabiają mi się ze zleceniami buy/sel stop powyżej 10lotów przy poślizgach baardzo rzadko przekraczających 0,5pipsa a max to 2,5 - przy gwałtownym rynku.
Sorry Akhh ale FxSalt ECN'em nie jest.

Pozdrawiam
Karol Marchewka
Mają bridge tak jak MBT - a ci też nie są?

Zresztą - nie ma co się kłócić. Jeśli nie są to nie wiem na jakiej zasadzie opłaca im się utrzymywać zarabiające konta.

ODPOWIEDZ