AliorTrader - ECN.
Do daromanchester:
"q nie chcę się czepiać bo ja tu tylko sprzątam.
Ale mógłbyś wrzucić jakieś screeny z tych transakcji jeśli to nie byłoby problemem?
Bardziej by to do naszych wyobraźni przemówiło.
Z drugiej strony myślałem że takie rzeczy jak oczekujące są na serwerach a nie na platformie. Think
I druga sprawa - mógłbyś używać QUOTE bo tak cytujesz posty że nie wiadomo co jest Twoje a co cytowane. Źle się to czyta"
Odp:
Cóż screeny.... nie robię ich kiedy składam zlecenia. Z zasady ufam że będzie OK. Poza tym nie ma sporu co do tego, że transakcja została zamknięta po innych wartościach. Czyli nie moich
Sell Stop 1.41559
TP 1.41515
lecz po
Sell 1.41509 ( otwarcie)
1.41523 (zamknięcie),
gdyż pracownik AT podał mi podczas rozmowy dokładnie moje parametry w zleceniu oczekującym i usiłował wytłumaczyć dlaczego ostatecznie stało się jak się stało że weszło zupełnie innych. U siebie na platformie nie mam żadnego śladu że takie parametry zostały przeze mnie wprowadzone ale tak jak wyżej napisałem co do tego że takie zostały przeze mnie wprowadzone nie ma sporu. Usłyszałem po prostu wytłumaczenie dlaczego pozycja przyniosła ostatecznie stratę i dlaczego otwarcie i zamknięcie nastąpiło po innych parametrach. W końcowym raporcie z tej transakcji pozycja jest zaksięgowana:
Instrument :EUR/USD
Typ: SELL
Cena otwarcia: 1.41509
Czas otwarcia: 13.07.2011, godz. 18:45:10
Cena zamknięcia: 1.41523
Czas zamknięcia: 13.07.2011 godz. 18:45:12
Co samo w sobie jest dziwne bo jak może być przy shorcie cena zamknięcia powyżej ceny otwarcie ale widocznie może dlatego zrobiłem ten wpis ponieważ pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją i wytłumaczeniem takowej. Jeśli to jest normalne to proszę niech ktoś napisze że to jest normalne, że system tak działa i że trzeba się z tym pogodzić bo taki po prostu jest urok tej zabawy albo że to jest zła realizacja zlecenia oczekującego przez system. Ja na chwilę obecną tak jak napisałem zabrałem zabawki i idę szukać szczęścia do innego brokera bo przy mojej strategi nie widzę tutaj dla siebie pewności "gry"
"q nie chcę się czepiać bo ja tu tylko sprzątam.
Ale mógłbyś wrzucić jakieś screeny z tych transakcji jeśli to nie byłoby problemem?
Bardziej by to do naszych wyobraźni przemówiło.
Z drugiej strony myślałem że takie rzeczy jak oczekujące są na serwerach a nie na platformie. Think
I druga sprawa - mógłbyś używać QUOTE bo tak cytujesz posty że nie wiadomo co jest Twoje a co cytowane. Źle się to czyta"
Odp:
Cóż screeny.... nie robię ich kiedy składam zlecenia. Z zasady ufam że będzie OK. Poza tym nie ma sporu co do tego, że transakcja została zamknięta po innych wartościach. Czyli nie moich
Sell Stop 1.41559
TP 1.41515
lecz po
Sell 1.41509 ( otwarcie)
1.41523 (zamknięcie),
gdyż pracownik AT podał mi podczas rozmowy dokładnie moje parametry w zleceniu oczekującym i usiłował wytłumaczyć dlaczego ostatecznie stało się jak się stało że weszło zupełnie innych. U siebie na platformie nie mam żadnego śladu że takie parametry zostały przeze mnie wprowadzone ale tak jak wyżej napisałem co do tego że takie zostały przeze mnie wprowadzone nie ma sporu. Usłyszałem po prostu wytłumaczenie dlaczego pozycja przyniosła ostatecznie stratę i dlaczego otwarcie i zamknięcie nastąpiło po innych parametrach. W końcowym raporcie z tej transakcji pozycja jest zaksięgowana:
Instrument :EUR/USD
Typ: SELL
Cena otwarcia: 1.41509
Czas otwarcia: 13.07.2011, godz. 18:45:10
Cena zamknięcia: 1.41523
Czas zamknięcia: 13.07.2011 godz. 18:45:12
Co samo w sobie jest dziwne bo jak może być przy shorcie cena zamknięcia powyżej ceny otwarcie ale widocznie może dlatego zrobiłem ten wpis ponieważ pierwszy raz spotkałem się z taką sytuacją i wytłumaczeniem takowej. Jeśli to jest normalne to proszę niech ktoś napisze że to jest normalne, że system tak działa i że trzeba się z tym pogodzić bo taki po prostu jest urok tej zabawy albo że to jest zła realizacja zlecenia oczekującego przez system. Ja na chwilę obecną tak jak napisałem zabrałem zabawki i idę szukać szczęścia do innego brokera bo przy mojej strategi nie widzę tutaj dla siebie pewności "gry"
:)
CENY po której się zreazlizował Sell stop nie możesz zareklamować, bo to zlecenie z naturu aktywuje się jak cena osiagnie pewien poziom a następnie leci giełdowym PKC.
Możesz z kolei złożyć reklamację na Take Profit, bo jest to zlecenie z LIMITEM i w swej naturze musi zostać wykonane zawsze po cenie jaką podałeś w zleceniu - NIGDY GORSZEJ!!!
Możesz z kolei złożyć reklamację na Take Profit, bo jest to zlecenie z LIMITEM i w swej naturze musi zostać wykonane zawsze po cenie jaką podałeś w zleceniu - NIGDY GORSZEJ!!!
Kolego q
To jest rynek ,a skoro tak to rynek decyduje o cenie !.
To że grasz bez SL to jest Twoja sprawa.
Tak na szybko to sprawdziłem w tym czasie co podajesz były bardzo szybkie ruchy na ok. 20 pipsów w niecałą minutę więc to że
W przyszłości musisz się liczyć nawet z większymi poślizgami ponieważ platforma nie gwarantuje Tobie CENY !!!.
Platforma daje dostęp do rynku na którym się handluje.
Tak na marginesie dziwię się koledze że takie przykłady daje // robisz świetną reklamę Alior Bankowi // i piszesz że zjazd był do 1.415 podczas gdy u nawet solidnych brokerów MM cena max doszła doszła do 1.4148.
To tylko pokazuje jak nas brokerzy MM skubią.
Pozdrawiam.
To jest rynek ,a skoro tak to rynek decyduje o cenie !.
To że grasz bez SL to jest Twoja sprawa.
Tak na szybko to sprawdziłem w tym czasie co podajesz były bardzo szybkie ruchy na ok. 20 pipsów w niecałą minutę więc to że
są poślizgi // moim zdaniem w tej sytuacji mały //jest całkowicie naturalne .q pisze:Poza tym dowiedziałem się że platforma nie zdążyła wychwycić takich minimalnych odstępów Very Happy ( 4.4 pipsa).
W przyszłości musisz się liczyć nawet z większymi poślizgami ponieważ platforma nie gwarantuje Tobie CENY !!!.
Platforma daje dostęp do rynku na którym się handluje.
Tak na marginesie dziwię się koledze że takie przykłady daje // robisz świetną reklamę Alior Bankowi // i piszesz że zjazd był do 1.415 podczas gdy u nawet solidnych brokerów MM cena max doszła doszła do 1.4148.
To tylko pokazuje jak nas brokerzy MM skubią.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- BM Alior Bank
- Pasjonat
Witam,
Tak jak niektórzy użytkownicy wspomnieli, w takich sytuacjach warto złożyć reklamację aby otrzymać precyzyjne wyjaśnienia zaistaniałej sytuacji.
Z tego co zostało opisane na forum widzę, że nastąpił blisko 5 pipsowy poślizg cenowy przy otwarciu pozycji, co spowodowało że TP znajdował się powyżej ceny otwarcia krótkiej pozycji - stąd strata na rachunku.
Na świeczce z godzin 18:45 - 18:46 jest ruch z 1,41636 do 1,41477 czyli aż 16 pipsów. Zlecenie Sell Stop jest zleceniem, które najpierw się aktywuje i jest wysyłane na rynek co może spowodować wydłużenie czasu jego realizacji (otwarcia pozycji), a co za tym idzie może nastąpić poślizg cenowy.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
Tak jak niektórzy użytkownicy wspomnieli, w takich sytuacjach warto złożyć reklamację aby otrzymać precyzyjne wyjaśnienia zaistaniałej sytuacji.
Z tego co zostało opisane na forum widzę, że nastąpił blisko 5 pipsowy poślizg cenowy przy otwarciu pozycji, co spowodowało że TP znajdował się powyżej ceny otwarcia krótkiej pozycji - stąd strata na rachunku.
Na świeczce z godzin 18:45 - 18:46 jest ruch z 1,41636 do 1,41477 czyli aż 16 pipsów. Zlecenie Sell Stop jest zleceniem, które najpierw się aktywuje i jest wysyłane na rynek co może spowodować wydłużenie czasu jego realizacji (otwarcia pozycji), a co za tym idzie może nastąpić poślizg cenowy.
Pozdrawiam,
Dariusz Wiśniewski
mały problem przy zmianie instrumentu:
przy zmianie instrumentu np z AUD/USD na inna parę zaczynającą sie na AUD/xxx zostają na wykresie linie z wykresu AUD/USD (czasami trzeba ich poszukać, lądują na wartościach odpowiadających wykresowi poprzedniemu - AUD/USD), problemem jest pierwsza waluta z pary , jak zmienimy instrument i następna para ma pierwszą walutę taką sama jak w instrumencie poprzednim to malunki (poziome linie) się przenoszą
i jeszcze: czy coś wiadomo w temacie poprawy Range Bars?
przy zmianie instrumentu np z AUD/USD na inna parę zaczynającą sie na AUD/xxx zostają na wykresie linie z wykresu AUD/USD (czasami trzeba ich poszukać, lądują na wartościach odpowiadających wykresowi poprzedniemu - AUD/USD), problemem jest pierwsza waluta z pary , jak zmienimy instrument i następna para ma pierwszą walutę taką sama jak w instrumencie poprzednim to malunki (poziome linie) się przenoszą

i jeszcze: czy coś wiadomo w temacie poprawy Range Bars?
W czasie uczty nie opowiadaj, jak należy jeść, ale jedz, jak należy.
Wszystko ładnie - pięknie. Ale takie poślizgi nie powinny mieć miejsca. Nie wiem czy to kwestia przesyłu, czy zbyt małej ilości/jakości dostawców płynności (LP), ale Alior musi coś z tym zrobić. Największy obrót na rynku robi się skalpem i krótkoterminowymi systemami. Jeśli dostaje się poślizg 5-10pipsów przy systemie z SL 5-20 to jest tragedia. A dobry portfel systemów krótkoterminowych wielkości 100k usd to jakieś 2-5k lotów miesięcznie. I to tych najbardziej wartościowych bo nie zajmujących przez długi czas marginu.
Comparic - Codzienne informacje z rynku Forex, GPW.
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Analizy, wywiady, statystyki rynkowe, ciekawostki, Forex na Żywo.
Od Traderów dla Traderów
Płynność w Alior Banku jest za mała, po jedej stronie stoi 5-7 MLN co daje 50-70 lotów. Jak zapytałem Pana czy to jest wystarczająca płynność ? to powiedział, że tak, a jak powiedziałem, że w jednej transakcji gram ok 100 lotów to już nie wiedział co odpowiedzieć. Na dobrych ECNach płynnośc po jednej stronie jest ok 150 MLN czyli 1500 lotów
Witam.
Pozdrawiam
Karol Marchewka
A realizowałeś w Alior Traderze transakcje na 100 lotów? Transakcje za 1.000.000 wchodzą jak w masłorosiambor pisze:Płynność w Alior Banku jest za mała, po jedej stronie stoi 5-7 MLN co daje 50-70 lotów. Jak zapytałem Pana czy to jest wystarczająca płynność ? to powiedział, że tak, a jak powiedziałem, że w jednej transakcji gram ok 100 lotów to już nie wiedział co odpowiedzieć. Na dobrych ECNach płynnośc po jednej stronie jest ok 150 MLN czyli 1500 lotów

Pozdrawiam
Karol Marchewka