AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

q
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: q »

Witam
Wczoraj otworzyłem konto w Alior Trader.
W dniu dzisiejszym podczas 5 transakcji złożyłem zlecenie oczekujące wielkości Sell Stop na poziomie 1.41559 wielkości 0.5 Lota i ustawiłem TP na poziomie 1.41515 (4.4 pipsa spodziewany zysk ok 62 zł ). SL nie był włączony. O godz. 18.45 rynek osiągnął ustawiony poziom otwarcia, a następnie wspomniany TP po czym zamknął pozycję. Dalej poruszał się w kierunku południowym 1.4145. Jakież było moje zdziwienie gdy zamiast spodziewanego zysku okazało się, że pozycję zaksięgowano ze stratą - 40 PLN. Platforma otworzyła moje zlecenie Sell po cenie 1.41509 zamknięcie po cenie 1.41523. Reklamacja telefoniczna okazała się bezskuteczna. Usłyszałem tłumaczenie mniej więcej w tym sensie, że rynek poszedł bardzo szybko i zlecenie ( oczekujące ) za nim nie nadążyło w związku z czym transakcja została zaksięgowana dla mnie ze stratą chociaż w rzeczywistości osiągnęła zaplanowane przeze mnie poziomy. Poza tym dowiedziałem się że platforma nie zdążyła wychwycić takich minimalnych odstępów :D ( 4.4 pipsa).
Po tym doświadczeniu zabieram swoje zabawki i uciekam od tego brokera.

fxmizaar
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: fxmizaar »

i dlatego postanowiłeś zapisać swojego pierwszego posta- pachnie działaniami konkurencji

q
Bywalec
Bywalec

"i dlatego postanowiłeś zapisać swojego pierwszego posta- pachnie działaniami konkurencji"
.... i tym faktem próbujesz przykryć opisane przeze mnie zdarzenie ??? . Jak widzę to jest dopiero Twój drugi post w którym nie ma żadnej merytoryki tylko dziwne insynuacje. O Alior Trader dowiedziałem się właśnie z tego forum i dlatego właśnie tutaj opisałem moje doświadczenie z tą firmą.

Awatar użytkownika
Akhh
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Akhh »

kingjaxe pisze:Miałem longa na USD/JPY ze SL na 81.29.
Zamknęło mi go na 81.00 czyli 29 pipsów niżej !!! :(

ps. wiem, że była masakra na danych ale aż 29 pipsów poślizgu na tej parze?
A. Sorry, ale jeśli to prawda - a pewnie to nie było kilkadziesiąt lotów - to Alior musi pracować nad LP. Ja z Dukasa zrezygnowałem po poślizgach. Teraz podobno lepiej.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

fxmizaar q hehe
Dwóch z internetem mobilnym i to takim samym ;)
I teraz kto tu jest od kogo? :mrgreen:
A może to ta sama osoba?

Tak na poważnie nie spinajcie się tak bo nie warto.
Napiszcie, zostanie dla potomnych nie ma sensu sie kłócić.
Może ktoś rozwiąże akurat wasz problem.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

fxmizaar
Uczestnik
Uczestnik

@ daromanchester

dokładnie, niech pipsy (zyskowne) będą z nami:)

q
Bywalec
Bywalec

"Dwóch z internetem mobilnym i to takim samym"
Sorry ale co to za durny argument. Sprzedają taki na prawo i lewo i na takim właśnie trajduję.
Napiszcie, zostanie dla potomnych nie ma sensu sie kłócić.
Może ktoś rozwiąże akurat wasz problem.
właśnie taki sens był mojego postu - czysto informacyjny- ostrzegawczy z ewentualną merytoryczną dyskusją. Zamiast tego dwie odpowiedzi węszące spisek. Jeśli to kogoś "parzy" to po prostu zlikwiduj temat bo przykro czytać takie durne komentarze nic nie wnoszące.

fxmizaar
Uczestnik
Uczestnik

ok. "nic nie wnoszące komentarze", jak sam nazwałeś post "informacyjno-ostrzegawczy" dlatego też napisz reklamację do AB, poczekaj na odpowiedz na piśmie- no chyba że nie chcesz odpowiedzi merytorycznej tylko wolisz gdybanie osób z forum,- informacyjnie ostrzegawczo wklej tę odpowiedz na forum- jeżeli Cię ona nie satysfakcjonuje (odpowiedz z AB) to złóż pozew - w końcu tak jak piszesz masz rację, będzie precedens, zgarniesz kupę szmalu-więcej niż na grze:), rozgłos w mediach:) - i opisz krok po kroku co się dzieje z twoja sprawa na forum nawigator:)
osobiście wolę się skupić na handlu niż szukaniu winnych wszędzie poza własną osobą, powodzenia wszystkim w tradingu

q
Bywalec
Bywalec

"ok. "nic nie wnoszące komentarze", jak sam nazwałeś post "informacyjno-ostrzegawczy" dlatego też napisz reklamację do AB, poczekaj na odpowiedz na piśmie- no chyba że nie chcesz odpowiedzi merytorycznej tylko wolisz gdybanie osób z forum,- informacyjnie ostrzegawczo wklej tę odpowiedz na forum- jeżeli Cię ona nie satysfakcjonuje (odpowiedz z AB) to złóż pozew - w końcu tak jak piszesz masz rację, będzie precedens, zgarniesz kupę szmalu-więcej niż na grze:), rozgłos w mediach:) - i opisz krok po kroku co się dzieje z twoja sprawa na forum nawigator:)
osobiście wolę się skupić na handlu niż szukaniu winnych wszędzie poza własną osobą, powodzenia wszystkim w tradingu"

Gdybyś przeczytał uważnie mój to byś zauważył skończyłem z tym brokerem i wycofałem depozyt po rozmowie telefonicznej z przedstawicielem Alior Trader. Pracownik podał mi dokładnie moje pozycje które ustawiłem w zleceniu oczekującym jednak w skrócie można powiedzieć że platforma AT nie nadążyła za rynkiem i dlatego zaksięgowała mi zupełnie inny wartości. Wynik- moja strata chociaż rynek w tym czasie podążył zgodnie z moimi zleceniami. Nie zamierzam składać reklamacji i tracić czasu na przepychanki po prostu idę do innego brokera. Opisane zdarzenia pokazuje oprócz złego zadziałania platformy sposób załatwienia sprawy i podejście firmy do tego typu zdarzeń. Resztę swoich porad i drwin zachowaj dla siebie i faktycznie skup się lepiej tylko na tym handlu i nie trać czasu bo jak dotąd nie napisałeś nic konstruktywnego.

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

q pisze:Witam
Wczoraj otworzyłem konto w Alior Trader.
W dniu dzisiejszym podczas 5 transakcji złożyłem zlecenie oczekujące wielkości Sell Stop na poziomie 1.41559 wielkości 0.5 Lota i ustawiłem TP na poziomie 1.41515 (4.4 pipsa spodziewany zysk ok 62 zł ). SL nie był włączony. O godz. 18.45 rynek osiągnął ustawiony poziom otwarcia, a następnie wspomniany TP po czym zamknął pozycję. Dalej poruszał się w kierunku południowym 1.4145. Jakież było moje zdziwienie gdy zamiast spodziewanego zysku okazało się, że pozycję zaksięgowano ze stratą - 40 PLN. Platforma otworzyła moje zlecenie Sell po cenie 1.41509 zamknięcie po cenie 1.41523. Reklamacja telefoniczna okazała się bezskuteczna. Usłyszałem tłumaczenie mniej więcej w tym sensie, że rynek poszedł bardzo szybko i zlecenie ( oczekujące ) za nim nie nadążyło w związku z czym transakcja została zaksięgowana dla mnie ze stratą chociaż w rzeczywistości osiągnęła zaplanowane przeze mnie poziomy. Poza tym dowiedziałem się że platforma nie zdążyła wychwycić takich minimalnych odstępów :D ( 4.4 pipsa).
Po tym doświadczeniu zabieram swoje zabawki i uciekam od tego brokera.
q nie chcę się czepiać bo ja tu tylko sprzątam.
Ale mógłbyś wrzucić jakieś screeny z tych transakcji jeśli to nie byłoby problemem?
Bardziej by to do naszych wyobraźni przemówiło.
Z drugiej strony myślałem że takie rzeczy jak oczekujące są na serwerach a nie na platformie. :think:
I druga sprawa - mógłbyś używać QUOTE bo tak cytujesz posty że nie wiadomo co jest Twoje a co cytowane. Źle się to czyta.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

ODPOWIEDZ