AliorTrader - ECN.

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
2
6%
Poza paroma minusami są ok
13
41%
Przeciętny
7
22%
Mają wiele wad
5
16%
Stanowczo odradzam
5
16%

Liczba głosów: 32

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

ps. wiem, że była masakra na danych ale aż 29 pipsów poślizgu na tej parze?
Jeżeli boisz się dużych poślizgów i nie czujesz blusa.... trzymaj się rynku E/$,
jeżeli czujesz blusa i boisz się poślizgów to też trzymaj się rynku E/$ i analizuj inne waluty ,zawieraj jednak transakcje na e/$ z uwzględnieniem jakiegoś marginesu.
Fakt faktem poślizgi mogą być zabójcze .......

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
ramaso
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: ramaso »

Co za bzdury ZZ - akurat USDJPY jest praktycznie w pierwszej trójce trejdowanych par. Ja mam wrażenie, że ty jak coś usłyszysz albo przeczytasz napisane ładną czcionką to musisz 40 razy powtórzyć w różnych miejscach.

Przecież dzisiejsze dane to masakra - 18K zamiast 97?? Czego się tu spodziewać jak wszyscy czają się na L a tu nagle taka zwała. Nie dziwię się, że następne pozycje stały sobie tak nisko.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Co za bzdury ZZ
Bzdury...,nie bzdury....pottrzymuję to co napisałem.Finito...
Za 10-20 lat przyznasz mi rację....

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Witam.
Generalnie jestem zadowolony z platformy (gram real), ale dzisiaj coś mnie mocno wk###.
Na parze EUR/USD próbowałem kilkakrotnie otworzyć zlecenie typu Market i dostawałem info, że cena jest kilka (dwa razy nawet 12!)pipsów niżej lub wyżej i nie można zrealizować zlecenia.
Gdyby to były jakieś egzotyki to ok, ale na edku???
Często gram DT i scalp i takie coś to nieporozumienie...
Miał ktoś coś podobnego?

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: mario80r »

ja co prawda gram na razie na demo,zanim przejdę na real, ale dziś było kilka sytuacji gdzie rynek szalał (mimo porannego ślimaczenia się) i w kilka sekund podskoczył o 20 pipsów (np około godz 9:00 i 13:40 w 15 minut 60 pipsów chyba był ruch) by jakiś czas potem spaść o chyba zauważyłem około 16 pipsów też w kilka sekund, może w tym momentach próbowałeś zawierać transakcje?
Ja akurat miałem otwarte pozycje to mnie tylko cieszył taki ruch w dobrym kierunku.

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
nielegalny
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: nielegalny »

Chodzi mi o to, że chciałem zająć pozycję np.short typu market. W panelu wyświetlają się ceny, wybieram ilość i cenę, a tu d**a - wyświetla się komunikat, że cena jest 10 pipsów niższa i zlecenie zostało odrzucone. Po czym po chwili - żeby było jasne co najmniej po kilkunastu lub kilkudziesięciu sekundach (dla scalpera to wieki) - cena powolutku przesuwa się w dół i po herbacie. Nie była to jedyna taka sytuacja dzisiaj i nie tylko w jedną stronę. Poza tym rozwaliła mnie sytuacja na GBP/USD na danych - np. na FxSalt załapałem ruch w dół, a w Aliorze świeczka stała a potem nagle bum! Minutę po ruchu! Coś ECN zaczyna szwankować. Mam nadzieję, że to wypadek przy pracy...

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

to teraz ja poproszę o wyjaśnienie pewnych różnic które zauważyłem. Rozumiem MT4 inne niż Alior. Ale jak zobaczymy to wykresy są praktycznie identyczne. Chodzi mi o wskaźniki które są liczone wg tych samych wzorów ... tak przynajmniej powinno być.
Zwróćcie uwagę na wskaźnik ADX i Stochastic Slow na obu platformach ten sam przedział czasowy i te same parametry wskaźników.
Wynik:
ADX
Alior +DI schodzi poniżej -DI
MT4 +DI wchodzi powyżej -DI

Stochastic slow

alior value na poziomie 35
MT4 value na poziomie 66

czy ktoś by mógł mi wyjaśnić z czego aż tak duże różnice wynikają?
czy te minimalne różnice wykresów 0,2pipsa średnio aż tak odwraca wskaźniki??

pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mario80r pisze:to teraz ja poproszę o wyjaśnienie pewnych różnic które zauważyłem. Rozumiem MT4 inne niż Alior. Ale jak zobaczymy to wykresy są praktycznie identyczne. Chodzi mi o wskaźniki które są liczone wg tych samych wzorów ... tak przynajmniej powinno być.
Zwróćcie uwagę na wskaźnik ADX i Stochastic Slow na obu platformach ten sam przedział czasowy i te same parametry wskaźników.
Wynik:
ADX
Alior +DI schodzi poniżej -DI
MT4 +DI wchodzi powyżej -DI

Stochastic slow

alior value na poziomie 35
MT4 value na poziomie 66

czy ktoś by mógł mi wyjaśnić z czego aż tak duże różnice wynikają?
czy te minimalne różnice wykresów 0,2pipsa średnio aż tak odwraca wskaźniki??
Czy w Alior Traderze używasz indicatorów wbudowanych w platformę czy kompilowanych z MT4?
Jeżeli używasz tych wbudowanych to różnice mogą wynikać z algorytmu przyjętego w indicatorach z Alior Tradera.
Jeżeli z MT4 to będę musiał podesłać je do PFSoft, ponieważ różnic nie powinno być.

W każdym razie zgłoszę to też do PFSoft. Zobaczymy co powiedzą.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

mario80r
Stały bywalec
Stały bywalec

w MT4 korzystam z wbudowanych i w Aliorze też z wbudowanych w platformę jedynie ustawiam te same parametry.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
MaRCHeW
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MaRCHeW »

Witam.
mario80r pisze:w MT4 korzystam z wbudowanych i w Aliorze też z wbudowanych w platformę jedynie ustawiam te same parametry.
W takim razie różnice wynikają z algorytmów użytych w tych indicatorach.
W każdym razie zgłoszę to do PFSoft. Zobaczymy co powiedzą w tej sprawie.

Pozdrawiam
Karol Marchewka

ODPOWIEDZ