Hahabigben pisze: Cieszy że mamy na Kresliku reprezentanta który sobie dobrze radzi w skalpingu i neutralizuje obciach po L.
Pie
-
- Gaduła
Przez grzeczność nie wymieniam pełnego nicka. Kto czyta Kreslika ten wie o kogo chodzi. Moje dzisiejsze wejście long-term :

Uploaded with ImageShack.us

czesc Bbbigben pisze:Przez grzeczność nie wymieniam pełnego nicka. Kto czyta Kreslika ten wie o kogo chodzi. Moje dzisiejsze wejście long-term :

Myślę, że tam się nie przejmują takimi sprawami jak narodowość, to raczej nam się wydaje, że L. robi obciach, jesteśmy, jako nacja przeczuleni i to w obie strony. Nie musimy się tak spinać

Pytałeś o tamto +20 - jasne, masz rację, wejscie było poprawką po poprzednim BE, tylko, że poprawką nieudolną z mojej strony + poślizg mojej platformy ok. 3 pips (jak komuś się wydaje, ze AM ma spread 1 pips na eud to mu się wydaje

Wyszło jak wyszło, dumny nie jestem.
Przy okazji - Twoje wejscie na aud- miodzio, graty!
The irresistible force met the immovable object
-
- Gaduła
bigben pisze:Przez grzeczność nie wymieniam pełnego nicka. Kto czyta Kreslika ten wie o kogo chodzi. Moje dzisiejsze wejście long-term :

Elegancko
Dzisiejsza sesja amerykańska na EU to były darmowe pieniądze. DARMOWE.
-
- Gaduła
Dzisiaj moje główne konto osiągnęło poziom na którym czas na przegrupowanie szyków itp.
DLATEGO
Tak jak rozmawiałem z Adamem. Ciekawą rzeczą jest dokumentacja jak z małego konta robi się duże. Postanowiłem, że zrobię to
Po części dlatego żeby dać sobie trochę czasu, po części dlatego że zawsze chciałem a po części dlatego żeby pokazać, że nie trzeba dysponować wielkim kapitałem żeby zacząć. Mam nadzieję, że komukolwiek to jakkolwiek w czymkolwiek pomoże.
Technika gry może się różnić od tego co robiłem do tej pory. Będę starał się grać delikatnie bardziej long-term przy okazji testując taki styl gry. Również dlatego, że przy takim skalpowaniu jak do tej pory nie ma czasu na dziennik.
From $100 Till Infity
Paweł Dobkowski
________
Kwestie techniczne:
1) Kapitał początkowy wynosi 100 USD.
2) Broker to OANDA (głównie dla testu i z powodu dźwigni), platforma: MT4
3) Zdobywać między 10-20% dziennie (więcej nie zaszkodzi)
4) Stop-Loss TWARDY na wypadek wiadomości - 15p
________
Zasady gry:
1) Analiza Multi-TimeFrame
2) Wszystkie możliwe rodzaje wejść - ważne żeby działały.
3) Gra z momentum
4) Gra na maksymalnych możliwych pozycjach (dźwignia 1:50)
________
Reszta:
1) Na pewno pod koniec każdego dnia będę wklejał stan konta i parę oznaczonych wykresów
2) Postaram się pisać o tradach w trakcie lub przed.
Od jutra powinienem zacząć. Nie wiem jak to będzie w trakcie. Istnieje duża możliwość, że zrezygnuję z tego przedsięwzięcia z powodu braku czasu i chęci. Jak na razie jestem pozytywnie nastawiony jest jednak szansa, że będę chciał wrócić do gry swoim normalnym kontem na "pełen etat". Zobaczymy.
Czas start.
DLATEGO
Tak jak rozmawiałem z Adamem. Ciekawą rzeczą jest dokumentacja jak z małego konta robi się duże. Postanowiłem, że zrobię to

Po części dlatego żeby dać sobie trochę czasu, po części dlatego że zawsze chciałem a po części dlatego żeby pokazać, że nie trzeba dysponować wielkim kapitałem żeby zacząć. Mam nadzieję, że komukolwiek to jakkolwiek w czymkolwiek pomoże.
Technika gry może się różnić od tego co robiłem do tej pory. Będę starał się grać delikatnie bardziej long-term przy okazji testując taki styl gry. Również dlatego, że przy takim skalpowaniu jak do tej pory nie ma czasu na dziennik.
From $100 Till Infity
Paweł Dobkowski
________
Kwestie techniczne:
1) Kapitał początkowy wynosi 100 USD.
2) Broker to OANDA (głównie dla testu i z powodu dźwigni), platforma: MT4
3) Zdobywać między 10-20% dziennie (więcej nie zaszkodzi)
4) Stop-Loss TWARDY na wypadek wiadomości - 15p
________
Zasady gry:
1) Analiza Multi-TimeFrame
2) Wszystkie możliwe rodzaje wejść - ważne żeby działały.
3) Gra z momentum
4) Gra na maksymalnych możliwych pozycjach (dźwignia 1:50)
________
Reszta:
1) Na pewno pod koniec każdego dnia będę wklejał stan konta i parę oznaczonych wykresów
2) Postaram się pisać o tradach w trakcie lub przed.
Od jutra powinienem zacząć. Nie wiem jak to będzie w trakcie. Istnieje duża możliwość, że zrezygnuję z tego przedsięwzięcia z powodu braku czasu i chęci. Jak na razie jestem pozytywnie nastawiony jest jednak szansa, że będę chciał wrócić do gry swoim normalnym kontem na "pełen etat". Zobaczymy.
Czas start.
Ostatnio zmieniony 13 lip 2011, 01:22 przez paweldobkowski, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- Gaduła
-
- Gaduła
Nie sprawdziłem tego szczerze mówiąc nigdy na sobie. Od zawsze korzystam z usług brokerów, którzy świece rysują na podstawie czasu europejskiego. Wydaje mi się, że mogą być minimalne różnice w grze, ale ostatecznie ta sama cena rysuje wszystkie wykresy więc myślę, że mi byłoby to obojętne.Nowisz pisze:Pytanie czy różnica w kształcie świec ma znaczący wpływ na rozgrywkę?Bo z tego co ja widzę to moje świece na fxsalt różnią się od twoich.
Zależy pewnie korzystając z czego się gra.