Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

Bart-ek pisze:Zainspirowany postami Pawła ,postanowiłem się troszkę pobawić.
Efekt poniżej.
Niezły skalping. Wejścia klarowne. Dzięki za przejrzysty wykres. Przestawiłem się wprawdzie na long-term trading co sobie zresztą chwalę ale skalping mnie zawsze fascynował i pewnie jeszcze popróbuję tej techniki ale już raczej jako coś w rodzaju ekstra tradingu.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

Obrazek

Domyślam się, że Quapiemu chodziło o wejście z białej linii. Ja wszedłem kawałek nad żółtą linią obserwując TICK'i.

Każde wejście z punktu widzenia skalpingu jest dobre. To jest nic innego jak przeniesienie long-term na mniejsze TF'y. A wejście na 20p było jak najbardziej dobre skoro dało 20p :wink: Ja bym tam nie wszedł i faktycznie to musiało być zagranie na breakout, ale możliwe, że Quapi wtedy nie skalpował tylko zagrał po swojemu. Zresztą skalpując też można grać na breakout'y.

Ten temat nie jest o skalpowaniu więc może Quapi grał jakąś inną metodą. To ja zaproszony przez Adama pokazałem jak gram. Nie wiem czy potrzebnie bo wprowadza to zamieszanie w tym temacie. Stało się :wink:

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

bigben pisze:
Bart-ek pisze:Zainspirowany postami Pawła ,postanowiłem się troszkę pobawić.
Efekt poniżej.
Niezły skalping. Wejścia klarowne. Dzięki za przejrzysty wykres. Przestawiłem się wprawdzie na long-term trading co sobie zresztą chwalę ale skalping mnie zawsze fascynował i pewnie jeszcze popróbuję tej techniki ale już raczej jako coś w rodzaju ekstra tradingu.
Jak grasz LONG-TERM i jak wyniki? Pytam ponieważ też planuję przeskok. Skalping chociaż ciekawy to wyczerpujący.

malsehen
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: malsehen »

paweldobkowski , mi bardzo podoba się sposób longterm MightyOne. Wchodzi ze stopem 10/20 pips,ale gra wg. świec nawet tygodniowych, przy czym stop zwiększał dzieki zarobkom na małych skalpach, więc w ostateczności był on większy, ale ryzykował tylko 1/2% swojej gotówki, dzieki czemu na jednym trajdzie miał 20/30% . Niestety przez mój angielski nie mogłem rozgryźć na kresliku sposobu analizy tygodniowych wykresów przez MIghtyOne.

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Kolejny skalp. Jak widac był by zyskowny gdybym przytrzymał.
Powód wyjścia - po wejściu polecieliśmy troszkę w dół ,zobaczyłem tam m5 momo pod supply z h1 ,wiec postanowiłem spier..niczyc.

Obrazek

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Dzięki za screena. Teraz wszystko jasne.

paweldobkowski pisze:
Jak grasz LONG-TERM i jak wyniki? Pytam ponieważ też planuję przeskok. Skalping chociaż ciekawy to wyczerpujący.
Prowadzę bardzo skrupulatny dziennik od 2-ej dekady maja. Wcześniej miałem przerwę od tradingu a jeszcze wcześniej trenowałem wyłącznie demo PA by Asmo oraz naked trading. Na 7 ostatnich tygodni 5 na plusie (najlepszy wynik + 80 pipsów), jeden na zero (brak sygnałów i trejdów) i jeden na minusie (-9 pipsow - zresztą po pechowej stracie zdenerwowałem się i zacząłem odrabiać straty...skalpingiem :D). Gram głównie w oparciu o D1. W przyszłości chciałbym grać tak jak MO na tygodniowych oraz na miesięcznych z wykorzystaniem "spatial intellect" rzecz jasna :D.
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 19:55 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

malsehen pisze:paweldobkowski , mi bardzo podoba się sposób longterm MightyOne. Wchodzi ze stopem 10/20 pips,ale gra wg. świec nawet tygodniowych, przy czym stop zwiększał dzieki zarobkom na małych skalpach, więc w ostateczności był on większy, ale ryzykował tylko 1/2% swojej gotówki, dzieki czemu na jednym trajdzie miał 20/30% . Niestety przez mój angielski nie mogłem rozgryźć na kresliku sposobu analizy tygodniowych wykresów przez MIghtyOne.
też wchodzę w ten temat od jakiegoś czasu, analizy początek na weekly, a wejście ze stopem 15pips max

jestem po za domem dlatego mnie tak mało teraz. I widzę, że rozwijacie wątek, siebie i innych - Super!
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

bigben pisze:Dzięki za screena. Teraz wszystko jasne.

paweldobkowski pisze:
Prowadzę bardzo skrupulatny dziennik od 2-ej dekady maja. Wcześniej miałem przerwę od tradingu a jeszcze wcześniej trenowałem wyłącznie demo PA by Asmo oraz naked trading. Na 7 ostatnich tygodni 5 na plusie (najlepszy wynik + 80 pipsów), jeden na zero (brak sygnałów i trejdów) i jeden na minusie (-9 pipsow - zresztą po pechowej stracie zdenerwowałem się i zacząłem odrabiać straty...skalpingiem :D). Gram głównie w oparciu o D1. W przyszłości chciałbym grać tak jak MO na tygodniowych oraz na miesięcznych z wykorzystaniem "spatial intellect" rzecz jasna :D.
Uważaj żebyś nie dał się przesadnie tej "propagandzie" MO. On powiedział dużo, ale nigdy jak on sam gra na prawdę. Możemy być pewni, że z ekstrem DAILY+ i faktycznie można wchodzić z małym stop lossem, ale myślę, że MO do tego ma jeszcze 1000 sekretów o których nie wiemy. Raz widziałem jak grał na wygenerowanych wykresach od 10 do 140min. (10, 20, 30, 40 itd.). Później jak analizował wykresy roczne. Zaczął tylko temat Diamond Of Perception. Nigdy nie opowiedział wszystkiego a wiemy, że szczegóły bywają istotne :wink:

A głównym atutem tego systemu jest dodawanie do pozycji i dzięki temu ryzykując 1% można zarobić 20-30%. Co jest osiągalne bez większych stresów wydaje mi się.

Niezależnie oczywiście warto tworzyć swoją strategie long-term bo to dużo wygodniejsze, przyjemniejsze i bezpieczniejsze. Nie wiem tylko czy MO jest najlepszym wzorem.

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Zupełnie bez walki

Obrazek

Na prawdę koniec dnia!

Stworzę kiedyś z tego system będzie się nazywał MPP - Momentum Pullback Pozamiatane. :wink:

EDIT: Oczywiście cały czas robię ten błąd, że jestem pazerny i się boję. Jak zaczynałem grać to brałem trady z niskich TF'ów i targetowałem je na wysokich TF'ach. Dzięki temu wchodziłem z drawdownem 2-3pipsowym albo wcale i brałem po 30-40p. Teraz zawsze targetuję na tym samym TF'ie i zostawiam połowę zysku z dobrych zagrań na stolę. Czuję ZMIANY ZMIANY ZMIANY.

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

paweldobkowski pisze: Uważaj żebyś nie dał się przesadnie tej "propagandzie" MO. On powiedział dużo, ale nigdy jak on sam gra na prawdę. Możemy być pewni, że z ekstrem DAILY+ i faktycznie można wchodzić z małym stop lossem, ale myślę, że MO do tego ma jeszcze 1000 sekretów o których nie wiemy. Raz widziałem jak grał na wygenerowanych wykresach od 10 do 140min. (10, 20, 30, 40 itd.). Później jak analizował wykresy roczne. Zaczął tylko temat Diamond Of Perception. Nigdy nie opowiedział wszystkiego a wiemy, że szczegóły bywają istotne :wink:

A głównym atutem tego systemu jest dodawanie do pozycji i dzięki temu ryzykując 1% można zarobić 20-30%. Co jest osiągalne bez większych stresów wydaje mi się.

Niezależnie oczywiście warto tworzyć swoją strategie long-term bo to dużo wygodniejsze, przyjemniejsze i bezpieczniejsze. Nie wiem tylko czy MO jest najlepszym wzorem.

Trochę nieprecyzyjnie się wyraziłem. Czerpię głownie z tego czego się nauczyłem od Asmo oraz od Wą$$kiego. I na nich się wzoruję a także podpatruję na Kresliku takich mistrzów jak dragon (szkoda że już nie pisze) a także es/pip czy PTG . Od MO zaczerpnąłem koncepcję ZL którą często stosuję do wejścia (a od SS koncepcję SD). Próbuję też skalować jak naucza MO - MM to bardzo ważny element składanki. Z tym ciasnym SL-em MO to chyba legendy albo odległa przeszłość bo sam widzialem wykresy "spatial intelect"z buforem ponad 100 pipsów na pina.

Cieszy że mamy na Kresliku reprezentanta który sobie dobrze radzi w skalpingu i neutralizuje obciach po L.

Happy trading !

ODPOWIEDZ