Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: paweldobkowski »

quapi pisze:Dorzuciłem jeszcze +12@4012 na krótkiej z dość oczywistego supply
I jak zwykle za wcześnie wyjście...
Ale dobrze, że mi zwróciłeś uwagę na supply!

Myślałem, że nie uda mi się znaleźć dobrego wejścia w dół a tu taki WICK w prezencie i to jeszcze przy śniadaniu! Aż oczy się szklą :wink:

Obrazek

EDIT: A, trade zamknięty na +17 z 33 możliwych

Awatar użytkownika
quapi
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: quapi »

Wejście było na 4 swiecy od prawej (na wicku) - to byloby śliczne ZL trade, czy raczej na wybiciu dołka o który zaczepiłeś swoją kreskę?
Obstawiam to pierwsze, drugi wariant oznacza, ze sprzedawałbyś w gruncie rzeczy lokalny dołek+ lokalną LT na 1M
The irresistible force met the immovable object

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Nie czekałem aż tak daleko, ale faktycznie byłoby to ładne. Raczej zobaczyłem reakcję i kupiłem a cena się nie cofała więc trzymałem ile uznałem, że warto.

Cholera. Nie było mnie przy komputerze a ostatni wzrost to kopalnia złota była :shock:

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Bart-ek »

Zainspirowany postami Pawła ,postanowiłem się troszkę pobawić.
Efekt poniżej.

Obrazek

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Ładnie Bartek. Pamiętaj tylko, że taka gra jest opłacalna jeżeli potrafisz szybko brać straty i zawsze obserwujesz gdzie jesteś na wyższych TF'ach.

A teraz. Lets make some paper, shall we? :wink:

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

As You wish ;-)

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Darmowe pieniądze na EU i GU.

GDZIE JEST ADAM!?

PS. Obowiązkowo przed spaniem i przed sesją: http://www.youtube.com/watch?v=YanvGOwcWzM (opcjonalnie w trakcie)

na EU mam target na 1.4003 a cena za nic nie chce mi tego problemu zabrać sprzed oczu :wink:
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 18:49 przez paweldobkowski, łącznie zmieniany 1 raz.

Bart-ek
Stały bywalec
Stały bywalec

@Up Paweł
http://www.youtube.com/watch?v=zJMnzdUsTBk

Sorki za offtop ^^

paweldobkowski
Gaduła
Gaduła

Obrazek

+10 na podwojonej pozycji. Oficjalny koniec dnia.

Bartek konkretny kaliber wrzuciłeś :wink:

Back at ya http://www.youtube.com/watch?v=tiZwUJhEhVk
Make it rain.

A później http://www.youtube.com/watch?v=8gyLR4NfMiI i będziesz się w urzędzie skarbowym tłumaczył jak Busta :wink:

Awatar użytkownika
bigben
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: bigben »

quapi pisze:dzisiejsze trejdy - obie wtopy z mojej winy - przy pierwszej -12 wejście niby dobre (wprawdzie trochę na pałę bo bez potwierdzenia) ale strata mogła być mniejsza gdybym był przy kompie, trafili mnie ze stropem w punkt.
Poprawka OK, tylko wyjście do bani, momentum było w tym momencie mocno up i się zwyczajnie wystraszyłem powtórki z poprzedniego trejdu
Druga wtopa - 9 - ewidentnie wzięty za wcześnie - zauważyłem, że gdy strefa ma zadziałać po raz drugi to najczęściej warto poczekać na lepszą cenę.

w sumie +33 ale przy takiej zmienności to słabo a zważywszy jakość tych wejść - to w ogóle kiepsko

koniec na dzisiaj

pozdrawiam

Obrazek

Hej quapi,

Gratuluję udanego skalpingu Jednak przy tym trejdzie na + 20 nie widzę nic oprócz gry na przebicie z wyższego TF (prawdopodobnie M15). Jaki miałeś SL ? Bo z tego co widać cena cofnęła się po wejściu jakieś 10 pipsów i z punktu widzenia skalpingu było to raczej złe wejście. A co Paweł o tym sądzi ?

quapi pisze:Wejście było na 4 swiecy od prawej (na wicku) - to byloby śliczne ZL trade, czy raczej na wybiciu dołka o który zaczepiłeś swoją kreskę?
Obstawiam to pierwsze, drugi wariant oznacza, ze sprzedawałbyś w gruncie rzeczy lokalny dołek+ lokalną LT na 1M
paweldobkowski pisze:Nie czekałem aż tak daleko, ale faktycznie byłoby to ładne. Raczej zobaczyłem reakcję i kupiłem a cena się nie cofała więc trzymałem ile uznałem, że warto.

Cholera. Nie było mnie przy komputerze a ostatni wzrost to kopalnia złota była :shock:
Paweł możesz wrzucić screena z zaznaczonym wejściem ? Bo szczerze mówiąć nie rozumiem Twojej odpowiedzi...
Ostatnio zmieniony 12 lip 2011, 19:21 przez bigben, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ