Pie
-
- Gaduła
Dobre miejsce na STOP-LOSS

Chyba bym wyszedł na ulice i zmasakrował kogoś klawiaturą.
Coś mało piszecie. Trzeba odmulić ten temat.
Ja dzisiaj:

Grałem też NFP małą pozycją i dobrze bo nie do końca mi wyszło. Grałem też ten short po NFP połową pozycji a szkoda bo wyszło. Generalnie bardzo dobry dzień.
Wrzucajcie co Wam wyszło albo lepiej co nie wyszło. Forum jest po to żeby się uczyć i mam nadzieję, że komuś coś dają moje screenshoty.
EDIT: Strasznie się rozleniwiłem więc moje wyjścia są totalnie beznadziejne, ale dopóki to działa staram się o tym nie myśleć. Będę chyba jednak musiał wrócić do targetowania jak parę miesięcy temu. NIE WIEM, BYĆ MOŻE, MUSZĘ TO PRZEMYŚLEĆ

Chyba bym wyszedł na ulice i zmasakrował kogoś klawiaturą.
Coś mało piszecie. Trzeba odmulić ten temat.
Ja dzisiaj:

Grałem też NFP małą pozycją i dobrze bo nie do końca mi wyszło. Grałem też ten short po NFP połową pozycji a szkoda bo wyszło. Generalnie bardzo dobry dzień.
Wrzucajcie co Wam wyszło albo lepiej co nie wyszło. Forum jest po to żeby się uczyć i mam nadzieję, że komuś coś dają moje screenshoty.
EDIT: Strasznie się rozleniwiłem więc moje wyjścia są totalnie beznadziejne, ale dopóki to działa staram się o tym nie myśleć. Będę chyba jednak musiał wrócić do targetowania jak parę miesięcy temu. NIE WIEM, BYĆ MOŻE, MUSZĘ TO PRZEMYŚLEĆ

Ostatnio zmieniony 08 lip 2011, 16:53 przez paweldobkowski, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Gaduła
Ja uważam, że SD tworzy się na różnych poziomach a to, że czasem są przy pełnych liczbach to przypadek, któremu nadajemy znaczenie. Ja nigdy nie miałem tak, że stawiałem cokolwiek na pełnych poziomach więc nie widzę powodu żeby uważać, że inni tak robią. Znam jednak kilku dużo lepszych ode mnie, którzy zwracają na to uwagę. Uważam to jednak za gdybanie a, że nie jestem entuzjastą przyjmowania rzeczy w ciemno to JA nie nadaję temu znaczenia.raf1124 pisze:a co wam się wydaje nt. poziomów sd, które wytworzyły się przy figurach ? nie są one wg. was silniejsze, gdyż uwzględniają czynnik psychologiczny związany z samą figurą ??
-
- Gaduła
Szczerze mówiąc to -10 jest kolejnym efektem tego, że się rozleniwiłem. Trade sięgnął +10 później wyjechało mi w twarz to momentum w dół i na tym etapie powinienem szukać wyjścia i wejścia znowu po lepszej cenie (tak naprawdę wejścia w przeciwną stronę), ale z zamiast tego zostawiłem to i liczyłem, że cena znajdzie wsparcie kawałek niżej w ramach mojego 10p stop-lossu. Oczywiście cena wyraźnie zawróciła a ja obserwowałem swoją klęskęsgorn pisze:czemu ostatni trejd na -10 p? wchodzisz z palca czy limit ustawiasz? apropos dzisiejszych trejdów

99% moich wejścia to wejścia z palca. Zawsze oceniam PA. Często zmieniam zdanie więc oczekujące sprawiają mi ból bo kwestionuje je 120 razy zanim cena do nich dotrze.
-
- Gaduła
Gratuluję wyboru! Grałem to samoBart-ek pisze:Próbowałem zagrać stylem Pawła. Troszkę zaryzykowałem bo sprzedawałem przy demand z h1. Jednak wymiękłem przy tym,damn it !

Jak zwykle po osiągnięciu moich dziennych wymogów gram trochę odważniej więc wziąłem z niego 36p z 5 pipsowym stopem (!). Oczywiście jak patrze teraz, że poleciał 70p prawie pionowo to już nie cieszy mnie to jak na początku

- Dobry Jezu
- Stały bywalec
Paweł to ja mam garść pytań.
1) Czy możesz wrzucić któregoś razu obrazki z wejściami w konsoli? Te wejścia które pokazałeś dzisiaj to zagrywki z ładnym trendem i w sumie tak myślę (nie kwestionując niczego ani nic Ci nie odejmując, ani nie atakując i nic nie zarzucając
), że z trendem to wszystko zarabia...
2) Czy możesz wrzucić parę nieudanych trejdów - takich w których ewidentnie była lipa?
3) Czy możesz któregoś razu opowiedzieć jak patrzysz na duży obrazek - w sensie co Ci mówi jak się przełączysz na M5 gdzie jest sufit, a gdzie podłoga (S/D z większych TF)?
4) W zasadzie Twój styl gry tak sobie wyobrażam, że widzisz ruch ceny na H4, lub H1 (pod kątem np. S/D) i włączasz się w ten ruch - w te dążenie ceny do któregoś bieguna, tylko że włączasz się na M5 i łapiesz te małe falki, no bo przecież w taki sposób porusza się cena. Tak mniej więcej to wygląda?
5) Generalnie jak widzisz, moje pytania bardziej dotyczą całego kontekstu, a nie samej techniki wejścia z M5. I wbrew pozorom to jest o wiele trudniejsze.
pozdro
1) Czy możesz wrzucić któregoś razu obrazki z wejściami w konsoli? Te wejścia które pokazałeś dzisiaj to zagrywki z ładnym trendem i w sumie tak myślę (nie kwestionując niczego ani nic Ci nie odejmując, ani nie atakując i nic nie zarzucając

2) Czy możesz wrzucić parę nieudanych trejdów - takich w których ewidentnie była lipa?
3) Czy możesz któregoś razu opowiedzieć jak patrzysz na duży obrazek - w sensie co Ci mówi jak się przełączysz na M5 gdzie jest sufit, a gdzie podłoga (S/D z większych TF)?
4) W zasadzie Twój styl gry tak sobie wyobrażam, że widzisz ruch ceny na H4, lub H1 (pod kątem np. S/D) i włączasz się w ten ruch - w te dążenie ceny do któregoś bieguna, tylko że włączasz się na M5 i łapiesz te małe falki, no bo przecież w taki sposób porusza się cena. Tak mniej więcej to wygląda?
5) Generalnie jak widzisz, moje pytania bardziej dotyczą całego kontekstu, a nie samej techniki wejścia z M5. I wbrew pozorom to jest o wiele trudniejsze.
pozdro
oto moje zagrania dzisiejsze, oczywiście te udane :)
ogólnie mam problem z tym, że nie potrafię poczekać do 2;1 z zamknięciem połowy pozycji, a często jest tak, że pozycja dociera do 2:1 i mógłbym zamykać wtedy, po prostu wolę ochronić kapitał niż stracić, ale wtedy ogólny współczynnik r/r maleje i mam problemy z odrabianiem stratnych pozycji
ogólnie mam problem z tym, że nie potrafię poczekać do 2;1 z zamknięciem połowy pozycji, a często jest tak, że pozycja dociera do 2:1 i mógłbym zamykać wtedy, po prostu wolę ochronić kapitał niż stracić, ale wtedy ogólny współczynnik r/r maleje i mam problemy z odrabianiem stratnych pozycji
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.