Szkoła Scalpingu
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
- Kuba Brzeziński
- Gaduła
Niestety nie wiem czym się różni, ale wiem czym się nie różni. Co z tego ,że na H1 miałbym np. 130 pips na + , skoro SL miałby wartość 70 pips, a nie jak w przypadkuskalpel_szczecin koło 7 ?
Czyli nawet jak transakcja by weszła to zysk miałbym taki sam jak na M5, ryzyko również.
Chyba ,że od początku chodzi Ci o coś innego, w takim razie liczę na sprostowanie co miałeś na myśli z tą transakcją na H1.
Czyli nawet jak transakcja by weszła to zysk miałbym taki sam jak na M5, ryzyko również.
Chyba ,że od początku chodzi Ci o coś innego, w takim razie liczę na sprostowanie co miałeś na myśli z tą transakcją na H1.
nie bardzo rozumiem istoty tej dyskusji no ale skoro moje 11 pips pewne zamkniete siedzi na koncie to pokaż mi ile Ty dzisiaj zarobiles
poza tym na H1 nie wyrysowala sie taka formacja na jaką czekalem a JA wchodze zgodnie z zasadami z mojego planu - nie ma że a moze poczekam o może coś - widze to o co mi chodzi to wchodze, ustawiam SL, TP i po prostu czekam. Ale wchodze a nie gdybam !
a gdyby to tamto .... a gdyby nie lato to by było zimno
poza tym na H1 nie wyrysowala sie taka formacja na jaką czekalem a JA wchodze zgodnie z zasadami z mojego planu - nie ma że a moze poczekam o może coś - widze to o co mi chodzi to wchodze, ustawiam SL, TP i po prostu czekam. Ale wchodze a nie gdybam !
a gdyby to tamto .... a gdyby nie lato to by było zimno
i po ch** ten lans i zamieszanie ze 100pips? tytul watku jaki jest kazdy widziKuba Brzeziński pisze:wolałbyś 3 razy trafić +10pips? czy raz 100pestek?
skalp to skalp +10 pips na dzien i chwale Pana
masz taki "madry" podpis a uwazasz ze to wlasnie twoja racja jest na wierzchu ...
oftop
Nie wierz w trendy.
Witam , od jakiego czasu przyglądam się temu journalowi , zacząłem nawet trochę próbować swoich sił. Niestety jedna z pierwszych transakcji złapała Sl, chciałbym się dowiedzieć czy był to wyłącznie mój błąd nie zwróciłem na coś uwagi, co może Wy widzicie.
Zagranie dość popularne w tym wątku , tz. linia trendu + SR , cena zareagowała na ten poziom utworzył się podwójny szczyt , a to chyba jest przeważnie dobry sygnał ?
Teraz się głowię, czy zaznaczyłem źle poziomy, czy po prostu rynek tym razem chciał go przebić i było to jedno z zagrań stratnych wpisanych w żywot skalpera.
Proszę o jakiś komentarz, bo uważam,że jak ktoś z forum ma w stopce doświadczenie to suma wszystkich błędów/niepowodzeń, tylko właśnie nie wiem czy był w tym przypadku jakiś mój błąd, czy tak miało być.
p.s. oczywiście zauważyłem,że ogólnie dzień był byczy
Zagranie dość popularne w tym wątku , tz. linia trendu + SR , cena zareagowała na ten poziom utworzył się podwójny szczyt , a to chyba jest przeważnie dobry sygnał ?
Teraz się głowię, czy zaznaczyłem źle poziomy, czy po prostu rynek tym razem chciał go przebić i było to jedno z zagrań stratnych wpisanych w żywot skalpera.
Proszę o jakiś komentarz, bo uważam,że jak ktoś z forum ma w stopce doświadczenie to suma wszystkich błędów/niepowodzeń, tylko właśnie nie wiem czy był w tym przypadku jakiś mój błąd, czy tak miało być.
p.s. oczywiście zauważyłem,że ogólnie dzień był byczy

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.