Wsparciem i trendem

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

Q600 pisze:Ja za to staram sie grac bez stopow. Jak na razie trzymam AUDUSD na minusie, polowe zamknalem na zero. Czekam na rozwoj sytuacji i dolara. Zhedgowalem 1,5 raza wiekszymi pozycjimi na edku i eurofranku (0.02lot audusd, razem 0.06lot eur usd i chf) i czekam na rozwoj sytuacji na kangurze... licze ze maszynki sie przestawia, a jesli zdecydowanie przebije szczyt to zamkne.
nie licz tylko reaguj
tu nie ma na co liczyc :)
i uwazaj na MARGIN :)
co najmniej 1000% powinieneś mieć w tym momencie jak tyle trejdów masz otwartych :)
ja przy 4 pozycjach mam 4700% margina
Kuba Brzeziński pisze:a podszedłem do zagadnienia matematyczno - statystycznie...i jestem na etapie wypracowywania skuteczności większej niż 70%
wejść czy wzrostu kapitału w określonym czasie ?

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

na razie mam 200% (czyli 50% equity) i bardzo ryzykownie gram jesli chodzi o to. Ale po zamknieciu jednej z walut przechodze na 40% equity. Powodem jest mala kasa i musze sie lewarowac.

polbanda

Tylko nie zwalaj na mnie winy później za to, że grasz bez SL z takim małm Marginem :lol:

polbanda

Obrazek

WSZYSCY MUSIMY BYĆ TYMI NIEKTÓRYMI

Awatar użytkownika
snajperrr9
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: snajperrr9 »

polbanda pisze:
Q600 pisze:Ja za to staram sie grac bez stopow. Jak na razie trzymam AUDUSD na minusie, polowe zamknalem na zero. Czekam na rozwoj sytuacji i dolara. Zhedgowalem 1,5 raza wiekszymi pozycjimi na edku i eurofranku (0.02lot audusd, razem 0.06lot eur usd i chf) i czekam na rozwoj sytuacji na kangurze... licze ze maszynki sie przestawia, a jesli zdecydowanie przebije szczyt to zamkne.
nie licz tylko reaguj
co najmniej 1000% powinieneś mieć w tym momencie jak tyle trejdów masz otwartych :)
Kuba Brzeziński pisze:a podszedłem do zagadnienia matematyczno - statystycznie...i jestem na etapie wypracowywania skuteczności większej niż 70%
No dobra tylko jaką masz dźwignię pytanie zasadnicze.

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

No dajze spokoj :) Przeciez nie kazales :)

Za to policzylem sobie po prostu trejdy od momentu kiedy gram nowym sposobem i sie okazuje ze duza wiekszosc byla w dobra strone ale zostaly zjedzone SLe. Kilka trejdow za to robilem swiadomie przeciw "trendowi" ale nie uzywalem np APP. Teraz przynajmniej wiem jak to dziala - i chociaz ta moja wiedza jest minimalna to jednak jakies wyniki sa...

BTW - eurofranek przebil MA200 na H1 i sunie

a ja mam lewara 100

polbanda

snajperrr9 pisze:
polbanda pisze:
nie licz tylko reaguj
1:500

polbanda

Obrazek

Awatar użytkownika
snajperrr9
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: snajperrr9 »

polbanda pisze:
snajperrr9 pisze:
polbanda pisze: nie licz tylko reaguj
1:500

Noo właśnie :D jakbyś miał 1:50 to by było 10 razy mniej ;) ja na koncie głównym gram 1 lot na 50kPLN i ani grama więcej.

Awatar użytkownika
Kuba Brzeziński
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Kuba Brzeziński »

polbanda pisze:wejść czy wzrostu kapitału w określonym czasie ?
skuteczności wejść
Racja jest jak dupa,każdy ma swoją - J.Piłsudski

ODPOWIEDZ