Wsparciem i trendem

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

alyjak pisze:ścianą monitorów
wystarczy jeden, ale duży;
więcej to dla megalomanów :wink:

Awatar użytkownika
Tekron
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: Tekron »

cześć men, tak sobie myśle apropo moich zagrań i stwierdzam że większość tych złych to właśnie próby wejścia na formacje, jednak tak jak się gra na kreski, support i res to wyniki są lepsze : ) keep it simple. Jak myślisz wytrzyma?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Obrazek

polbanda

Życzę powodzenia :-)
Wg mnie trochę ryzykowne.

---------------------------------------------------
Tak od siebie, to ten dzień jest beznadziejny floating mnie rozpierdziela dziś. Raz +50%, zaraz +100%, strasznie sie kiwa i nic nie robi.

Obrazek

polbanda

Uciekłem z EURUSD na ten moment.

Obrazek

Nie chce przebić FIBO EXPANSION 61.8
Obrazek
Obrazek

polbanda

Inne rzeczy też już zamknięte. Za dużo tego dobrego!
Nie można bujać w obłokach i wierzyć w cuda.
Poczekam na korektę.
Zostawiam S - EURCHF (-283 pips), L - gbpusd (+112pips).
Obrazek

polbanda

Teraz analiza najbardziej stratnego instrumentu, który miał dać zabezpieczenie :)
EURCHF

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

polbanda

KABEL. Rewizja poglądów i zamknięcie otwartej pozycji.
Na D1 zrobił RGR i testował dziś prawe ramię.
Obrazek

Statement z dziś bo chyba już nic nie zamknę. Bawię się z tym eurchf i gbpusd już tylko...
Obrazek

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Nie pisałem jeszcze tutaj ale w każdym razie bardzo ciekawy wątek i czytam z przyjemnością. Co prawda nie do końca rozumiem wejścia i wyjścia bo zdaję się że to wielce uznaniowe jak działasz + nie czuję standardowej analizy technicznej, która imho została stworzona dla ludzi, którzy analizują przeszłość. Może kiedyś o tym napiszę ale podoba mi się Twoje trzymanie pozycji i ogólny MM, którego też nie do końca rozumiem. W każdym razie przyj dalej!
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

polbanda

Powiem z przekąsem i żartobliwie, że ja sam nie rozumiem czym jest szczęśliwe życie, a mimo wszystko staram się takie prowadzić. :)
Wejścia są mniej więcej opisywane. Chodzi o to, żeby wejść w pozycję. Jeżeli trend zawraca, to piramiduję w odwrotną stronę do czasu, gdy całość wyjdzie na plus. I tak to się ciągnie.
Podstawa, to Price Action (szczyty, dołki). Wskaźniki strasznie mnie gubią i mącą mi ogląd sytuacji.

P.S. Nie rozumiem też jak jest zbudowany system operacyjny (nie znam się na programowaniu), ale umiejętnie z niego korzystam. Także nie wszystko trzeba rozumieć, aby dobrze z tego korzystać. Ja nie rozumiem przyczyn ruchów cen, ale jak się takie odbywają, to podpiam się pod nie w każdym możliwym punkcie. Niektóre wejścia są, owszem, na czuja, albo troche fundamentalne. Przykład: od początku głosowań w Grecji z tamtego tygodnia nie zamknąłem ze strachu czy pazerności żadnej pozycji w trakcie głosowania i po nim, a dopiero kilka(naście) godzin po, gdy sytuacja się ustabilizowała. Gdy na rynku panują duże emocje i niepewość, to ruchy są góra-dół, a nie w jednym kierunku, więc najlepiej nie robić nic i przeczekać.

----------------------------------
Obrazki z chwili obecnej:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

polbanda

Apropos EU
To z kiedyś
Obrazek
a to z dzisiaj
Obrazek