Traderzy z udokumentowaną pozytywną stopą zwrotu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:Ty nie jesteś rezydentem Cypru więc podlegasz opodatkowaniu ww Polsce.
Jak preacuejsz lub masz firme w UK to gdzie placisz podatki w PL czy w UK ?
A podatki na Cyprze to ile ? No...
Nikt Ci na Cyprze nie kaze siedziec 24h *360 .. mozesz pojechac na wakacje do Polski nie ? :lol:
Wszystko to tylko dla papierow..
green7 pisze:Z drugiej strony w tamtym roku zaczęło się mówić o zniesieniu licencji na DI ....
To chore lobbowanie bylo bo byla kasa do wyciagniecia.. nie wiem czy znasz sprawe z licencjami do obrotu nieruchomosciami.. to ten sam walek..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

zupelnie nie rozumiem po co ktokolwiek mial by sie chwalic - no tak, hej, ja zarobiłem w zeszłym kwartale 50 000 USD a w tym tygodniu juz 5000. Natychmiast taka osoba była by bombardowana prośbami o prowadzenie konta, oskarżana o kłamstwa jak się nie zgodzi o sciamnianie itd itp

pieniądz lubi ciszę

Dodano po 4 minutach:
berta1984 pisze:[chodzi mi o podatki kazdy oszukuje i bedzie oszukiwal i nie chodzi tu o prawo a unikanie opodatkowania to kawal chleba he he
nie każdy oszukuje - jesli tak mówisz to po prostu najczesciej znaczy że osoba to mowiąca tak robi i wmawia sobie że wszyscy tak robią - w ten sposób uspokaja swoje sumienie stara się nagiąć rzeczywistość do swojej podświadomości żeby spać spokojnie

złodziej też mówi że wszyscy kradną

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: xpep »

skalpel_szczecin pisze:pieniądz lubi ciszę
kwintesencja tematu, dodalbym jeszcze ze lubi anonimowosc :wink:

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

berta1984 pisze: chodzi mi o podatki kazdy oszukuje i bedzie oszukiwal i nie chodzi tu o prawo a unikanie opodatkowania to kawal chleba he he
Nieprawda ale skoro tak piszesz wygląda na to, że sam jesteś oszustem.

Wracając do tematu obracanie cudzym kapitałem na FX jest nie opłacalne bo trzeba się dzielić płynnością rynku, czasem i zyskiem z klientem. Jeśli ktoś rzeczywiście się na tym zna to sam dorobi się dużego kapitału, to tylko kwestia czasu. Choć możliwe, że jakiś student, osoba ucząca się i obracająca małymi sumami uzna taka ofertę za atrakcyjną. Pytanie czy temu, który wystawia taką ofertę chodzi właśnie o takie osoby.

Awatar użytkownika
Tymek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Tymek »

Natychmiast taka osoba była by bombardowana prośbami o prowadzenie konta, oskarżana o kłamstwa jak się nie zgodzi o sciamnianie
Zgadzam się z tym, od czasu gdy moje EA przekroczyło 100% mam dużo
maili od osób chcących wydusić informację. Są nawet tacy, którzy proszą
o pieniądze. Części pomagam gdy są mili (mówię o informacjach) a pozostałych
wrzucam do kosza (szczególnie tych od pieniędzy) ;)
Każdy chce mieć pieniądze, ale pieniądze nie zawsze chcą każdego ;)

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

alinoe pisze:Wracając do tematu obracanie cudzym kapitałem na FX jest nie opłacalne bo trzeba się dzielić płynnością rynku, czasem i zyskiem z klientem
ale jedno nie wyklucza drugiego, zakladasz konto pamm grasz swoja kasa a dodatkowo po pol roku ladnych wynikow zarzadzasz takim kapitalem ze twoje depo nie ma startu, i procent z srodkow zarzadzanych znacznie przewyzsza zysk z Twojego depozytu
alinoe pisze:Jeśli ktoś rzeczywiście się na tym zna to sam dorobi się dużego kapitału, to tylko kwestia czasu
dokladnie a dzieki dodatkowemu zarzadzaniu kasa ten okres sie znacznie skraca

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

xpep pisze:dokladnie a dzieki dodatkowemu zarzadzaniu kasa ten okres sie znacznie skraca
To prawda. Odnoszę jednak wrażenie, że osoba wychodząca z ofertą wolałaby aby kasą obracał ktoś kto już zbudował swój kapitał a teraz miałby powtórzyć to samo z cudzym kapitałem oczywiście z podobnym sukcesem a nie ktoś kto dopiero swój kapitał buduje i nie wiadomo jak to się skończy a w zarządzaniu cudzymi środkami upatruje szansę w skróceniu sobie drogi do sukcesu lub porażki. Dlatego może być ciężko znaleźć kogoś rzeczywiście odpowiedzialnego do zarządzania cudzymi pieniędzmi, kogoś dla którego z jednej strony oferta jest atrakcyjna (chodzi o pieniądze, które są atrakcyjne w stosunku do własnego kapitału), z drugiej strony istnieje pewność, że podjęte zobowiązanie go nie przerośnie.

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

xpep pisze:ale jedno nie wyklucza drugiego, zakladasz konto pamm grasz swoja kasa a dodatkowo po pol roku ladnych wynikow zarzadzasz takim kapitalem ze twoje depo nie ma startu, i procent z srodkow zarzadzanych znacznie przewyzsza zysk z Twojego depozytu
no tak ale kolega GREEN7 stwierdzil ze zarzadzanie przez konto PAMM bez licencji DI jest nielegalna forma inwestowania, wiec?

Dodano po 1 minutach:

swoja droga poniewaz ten teamt mnie interesuje, napisalem do Ducascopy w kwestii PAMM i dostalem taka odpowiedz :
"Zarówno External Manager jak i osoby udostępniające środki do handlowania podpisują umowy z nami (Szwajcarskim Bankiem) i środki są ulokowane w Szwajcarskim Banku. Zgodnie ze szwajcarskim prawem konto danego klienta może być zarządzane przez osobę trzecią.

Niestety jako pracownikom Banku nie wolno nam doradzać na temat prawa innych krajów, więc w zakresie polskiego prawodawstwa musi się Pan upewnić we własnym zakresie."

Awatar użytkownika
xpep
Pasjonat
Pasjonat

sgorn pisze:no tak ale kolega GREEN7 stwierdzil ze zarzadzanie przez konto PAMM bez licencji DI jest nielegalna forma inwestowania, wiec?
tego ze tak powiem nie skomentuje :D

krolewsky
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: krolewsky »

Tymek pisze:Zgadzam się z tym, od czasu gdy moje EA przekroczyło 100% mam dużo
maili od osób chcących wydusić informację. Są nawet tacy, którzy proszą
o pieniądze.
Tymek rzuc na wino :-)
dobre dobre
“ The thing that hath been, it is that which shall be; and that which
is done is that which shall be done, and there is no new things