Wsparciem i trendem

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
polbanda

Nieprzeczytany post autor: polbanda »

Jeszcze jedno.
Poziomów wejścia szukamy na małych interwałach, Take Profitów na dużych.

Jeszcze ciekawszy przykład.
Flaga po trendzie wzrostowym. Hmm... jak to zagrać?

Po pociągnieciu krech przez górne i dolne punkty 1 i 2, widzimy, że mamy do czynienia z flagą na H4.
Obrazek

Zacznijmy od rozegrania dolnej bandy
Obrazek
Wejście
Obrazek

Teraz górna banda
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Pomyłka. Z pozycją trzeba było czekać 2 miesiące.
Cena NIE POWRÓCIŁA do założonego 60 pipsowego StopLossa i osiągnęła TP wynikający z flagi w postaci 950 pipsów. Genialny trejd w stylu "SET&FORGET". Czyli wrzuć tysiąc, a za dwa miesiące przyjdź po 16 tysięcy :)
[choćby Cię 15 razy wycięło w tej transakcji - i tak byś zarobił; choć to niemożliwe bo najgorsze scenario, to 5 fałszywych wejść, jakby grał na pałę]
TeXs pisze:powodzenia polbanda
Dziękuję
Ostatnio zmieniony 26 cze 2011, 14:23 przez polbanda, łącznie zmieniany 1 raz.

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

TeXs pisze:albo .... na Karaibach
Karaiby albo podobne miejsca to........... póżniejsze stadium rozwoju tradera :lol:

polbanda

Mr.T pisze:
TeXs pisze:albo .... na Karaibach
Karaiby albo podobne miejsca to........... póżniejsze stadium rozwoju tradera :lol:
Chyba degrengolady. Rok luksusów i szajba gotowa. Trzeba mieć jakiś plan na życie. Ambitny lub nie, ale nie polegający wyłącznie na kupowaniu i konsumowaniu.

Mr.T

jak Ci depo urośnie drastycznie ,czego Ci życzę to zmienisz zdanie :wink:

polbanda

Mr.T pisze:jak Ci depo urośnie drastycznie ,czego Ci życzę to zmienisz zdanie :wink:
Każdy sobie tego życzy 8)
Sęk w tym, że nienawidzę obecnego ustroju. Gardzę konsumpcjonizmem i kapitalizmem. Żaden sposób zarabiania pieniędzy nie jest dziś sprawiedliwy. Albo dostajesz niesprawiedliwie niską, albo niesprawiedliwie wysoką stawkę. To jest chore.

Mr.T

Racja ,ale lepiej o tym nie myśleć-nie mamy i tak na to wpływu więc albo trzeba iść ,,z prądem" albo walczyć z wiatrakami tez przez to przechodziłem,ale to było dawno.

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

polbanda - z innej beczki - czy ty czasami nie dzialales kiedys na umt.pl? :)

polbanda

Mr.T pisze:Racja ,ale lepiej o tym nie myśleć-nie mamy i tak na to wpływu więc albo trzeba iść ,,z prądem" albo walczyć z wiatrakami tez przez to przechodziłem,ale to było dawno.
Poezją byłoby rozwalić system jego własną bronią.
Q600 pisze:polbanda - z innej beczki - czy ty czasami nie dzialales kiedys na umt.pl? :)
Tak, skromnie się udzielałem, potem trochę clubtechno.pl. Ale już teraz nigdzie. :-)

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

hehe ja tam bylem craq/kraku :P
Swiat jest maly ;)

polbanda

Q600 pisze:hehe ja tam bylem craq/kraku :P
Swiat jest maly ;)
No właśnie oglądam. Nakosiłeś trochę postów. Pamiętam Cię stamtąd też. Forum już chyba padło, co?
Ale było tam miło jak byłem.

ODPOWIEDZ