Vulpes pisze:Zaczynam grać Vegasem H4 na koncie real (mikroloty- 1 cent = 1 pip). Z powodu szerokich stopów nie jestem w stanie grać 3x0,01 lota, gram więc 1x0,01 z targetem na najbliższym fibo.
Przebrnąłem przez cały wątek przeczytałem teksty Vegasa i nasuwa mi sie kilka pytań:
1. Gdy stosujemy zasadę 50pipsów (cena, szybka MA i główna MA tunelu blisko siebie), w trej można wejść opiero gdy AT wykaże wybicie z kanału w którąś ze stron, czyli gdy uznam że cena pnie się w górę i powoli odala od średniej, mogę wejść jakbym normalnie wchodził wg. systemu?
2. Stop Loss- na poprzednim fibo czy na ostatnim support/resist? Generalnie czasem widzę że fibo jest za blisko a sup/res bywa oddalony nawet o 150 pipsów od ceny..bardzo dużo. Co byście wtedy ustawili? Czy ma sens ustalenie że stopy stawiam wg zasad (fibo lub sup/res ALE nie dalej niż 100pipsów?)
3. Pytanie do fx_lamera- skoro ten system działa, przynosi zyski to...czemu już nim nie grasz? Skoro da się zarobić, czy nie oznacza to po prostu przejść na real i zarabiać zamiast szukać czegoś lepszego, gdy tu jest coś co działa i daje zysk? Pytam z ciekawości, myślałem że tylko tego szukamy- by system w dłuższej perspektywie wychodził na plus...chyba że Vegas nie wychodzi?
To narazie tyle. Co do wejść to własnie siedzę w shorcie na GBPJPY
SELL: 126,463
SL: na najbliższym fibo- obecnie 126,800
TP: następne fibo za śrokowym- 125,050
Jak myślicie, dobre wejście? A no z powodu niskiego depa w realu, zagrałem jedną jednostką. Jak narazie powoli do góry +17....
Hej Vulpes,
Co do brokera, otworz sobie konto w oandzie albo ibfx, tam mozna hadlowac bardzo malymi jednostkami
Vegas nie jest systemem mechanicznym, pewny poziom dyskrecji musi byc stosowany. Ja handluje na Vegas-em juz dlugo i jest on profitowy(ba, wierze, ze nawet jako mechaniczny bylby calkiem profitowy:)) Ja generalnie zawsze wchodze na korektach(szczegolnie do duzych swiecach, stop loss przesuwam, jesli biezaca swieczka zamknie sie powyzej ceny zamkniecia poprzedniej, wtedy SL ustawiam ponizej ceny low tej poprzedniej.