VEGAS

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.

Użyszasz systemu VEGAS

Tak
28
16%
Nie
146
84%

Liczba głosów: 174

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

adrian2-6 pisze:jak nalozyc kolory na 8 MA w FF Tunel
Dodaj do wykresu wskaznik Ma_in_colour z parametrami 8, 0,
Bedzie sie pokrywał tylko na wykresie H4. We właściwosciach wykresów musi być odznaczone "wykres na pierwszym planie" zeby srednia była widoczna nad wczesniejsza srednią.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bedzie dobrze, luz......
=================

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: adrian2-6 »

bardzo ci dziekuje za kolejna pomoc....

pozdrawiam serdecznie

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

Witam ponownie,
Po przebrnięciu przez cały wątek o Vegas oraz po zainstalowaniu wszystkich wskażników do Vegas mam znowu kilka pytań.Z tego co wyczytałem z tego tematu:
Wchodzimy w grę gdy:
-ustalimy podstawy price action( dzięki FXLamer za ebooka:)
-na wykresie tygodniowym
wykorzystamy wskażnik Vegas weekly indicator do wyznaczenia trendu
-Linia 8 Ma zmieni kolor
-cena przetnie się z linią Alfa
-wskazniki Ma oraz RSI przetną się.Jeśli czegos nie wpisałem to proszę o korektę.
Moje pytania sa nastepujace :
-Czy cena musi przeciąć 55 MA żeby wejść w odpowiednio w kupno lub sprzedaż?Bardzo często jest tak że cena rozpoczyna rajd np w góre ale nie zdążyła przeciąć 55MA( dopiiero po jakims czasie) przy spełnieniu wszystkich powyżysz zasad.
-Co robić gdy cena wyjdzie poza FFTunel( poza fibo?) probuje grac na euro usd i wyczytałem z forum ,że przy tej parze należy wpisac risk 1-co zrobić jesli cena wyjdzie poza risk 1?
Czy mogę/muszę sam zmieniać sam zakresy Fibo w FF Tunel czy jest to już z góry narzucone?
-jak interpretować Weekly indicator of Vegas?Jeśli cena jest powyżej tych jak ja to nazywam kolorowych szumów to rozumiem ze trend jest wzrostowy?oraz no wlaśnie co oznaczaja te kolorowe szumy?:)
Dla doświadczonych graczy moje pytania zapewne sa proste.Mam nadzieje że nie zakręciłem za bardzo:)
Pozdrawiam wszystkich

Dodano po 18 godzinach 30 minutach:

fxlamer
FXLamer widze ze nikt nie chce mi pomoc wiec pytania zwracam do ciebie:)Bardzo prosze Cie o wyjasnienie....
Z gory dzieki pozdrawiam

Awatar użytkownika
fxlamer
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: fxlamer »

adrian2-6 pisze:-Co robić gdy cena wyjdzie poza FFTunel( poza fibo?) probuje grac na euro usd i wyczytałem z forum ,że przy tej parze należy wpisac risk 1-co zrobić jesli cena wyjdzie poza risk 1?
ustaw wyzszy risk
adrian2-6 pisze:Czy mogę/muszę sam zmieniać sam zakresy Fibo w FF Tunel czy jest to już z góry narzucone?
mozesz

Na pozostałe pytania masz odpowiedzi na poczatku tematu.
Bedzie dobrze, luz......
=================

adrian2-6
Stały bywalec
Stały bywalec

dziekuje.....i pozdrawiam:)

Awatar użytkownika
Raikart
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Raikart »

Witam,

Czy dobrze widzę że na parze EurGbd vegas 4h ukazał sie sygnał KupNa ?

Pozdrawiam,
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

zbity_kon
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: zbity_kon »

Raikart pisze:Witam,

Pozdrawiam,
wydaje mi sie ze sygnal byl ale jak sie okazalo falszywy

Awatar użytkownika
Raikart
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Raikart »

zbity_kon pisze:
Raikart pisze:Witam,

Pozdrawiam,
wydaje mi sie ze sygnal byl ale jak sie okazalo falszywy

Zamału SL popłynołem, Ale odbiłem to sobie wczorajszą i dzisejszą pozycja na EURUSD

Awatar użytkownika
Vulpes
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Vulpes »

Zaczynam grać Vegasem H4 na koncie real (mikroloty- 1 cent = 1 pip). Z powodu szerokich stopów nie jestem w stanie grać 3x0,01 lota, gram więc 1x0,01 z targetem na najbliższym fibo.
Przebrnąłem przez cały wątek przeczytałem teksty Vegasa i nasuwa mi sie kilka pytań:

1. Gdy stosujemy zasadę 50pipsów (cena, szybka MA i główna MA tunelu blisko siebie), w trej można wejść opiero gdy AT wykaże wybicie z kanału w którąś ze stron, czyli gdy uznam że cena pnie się w górę i powoli odala od średniej, mogę wejść jakbym normalnie wchodził wg. systemu?

2. Stop Loss- na poprzednim fibo czy na ostatnim support/resist? Generalnie czasem widzę że fibo jest za blisko a sup/res bywa oddalony nawet o 150 pipsów od ceny..bardzo dużo. Co byście wtedy ustawili? Czy ma sens ustalenie że stopy stawiam wg zasad (fibo lub sup/res ALE nie dalej niż 100pipsów?)

3. Pytanie do fx_lamera- skoro ten system działa, przynosi zyski to...czemu już nim nie grasz? Skoro da się zarobić, czy nie oznacza to po prostu przejść na real i zarabiać zamiast szukać czegoś lepszego, gdy tu jest coś co działa i daje zysk? Pytam z ciekawości, myślałem że tylko tego szukamy- by system w dłuższej perspektywie wychodził na plus...chyba że Vegas nie wychodzi?

To narazie tyle. Co do wejść to własnie siedzę w shorcie na GBPJPY
SELL: 126,463
SL: na najbliższym fibo- obecnie 126,800
TP: następne fibo za śrokowym- 125,050

Jak myślicie, dobre wejście? A no z powodu niskiego depa w realu, zagrałem jedną jednostką. Jak narazie powoli do góry +17....
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
jawakow
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: jawakow »

Vulpes pisze:Zaczynam grać Vegasem H4 na koncie real (mikroloty- 1 cent = 1 pip). Z powodu szerokich stopów nie jestem w stanie grać 3x0,01 lota, gram więc 1x0,01 z targetem na najbliższym fibo.
Przebrnąłem przez cały wątek przeczytałem teksty Vegasa i nasuwa mi sie kilka pytań:

1. Gdy stosujemy zasadę 50pipsów (cena, szybka MA i główna MA tunelu blisko siebie), w trej można wejść opiero gdy AT wykaże wybicie z kanału w którąś ze stron, czyli gdy uznam że cena pnie się w górę i powoli odala od średniej, mogę wejść jakbym normalnie wchodził wg. systemu?

2. Stop Loss- na poprzednim fibo czy na ostatnim support/resist? Generalnie czasem widzę że fibo jest za blisko a sup/res bywa oddalony nawet o 150 pipsów od ceny..bardzo dużo. Co byście wtedy ustawili? Czy ma sens ustalenie że stopy stawiam wg zasad (fibo lub sup/res ALE nie dalej niż 100pipsów?)

3. Pytanie do fx_lamera- skoro ten system działa, przynosi zyski to...czemu już nim nie grasz? Skoro da się zarobić, czy nie oznacza to po prostu przejść na real i zarabiać zamiast szukać czegoś lepszego, gdy tu jest coś co działa i daje zysk? Pytam z ciekawości, myślałem że tylko tego szukamy- by system w dłuższej perspektywie wychodził na plus...chyba że Vegas nie wychodzi?

To narazie tyle. Co do wejść to własnie siedzę w shorcie na GBPJPY
SELL: 126,463
SL: na najbliższym fibo- obecnie 126,800
TP: następne fibo za śrokowym- 125,050

Jak myślicie, dobre wejście? A no z powodu niskiego depa w realu, zagrałem jedną jednostką. Jak narazie powoli do góry +17....
Hej Vulpes,

Co do brokera, otworz sobie konto w oandzie albo ibfx, tam mozna hadlowac bardzo malymi jednostkami

Vegas nie jest systemem mechanicznym, pewny poziom dyskrecji musi byc stosowany. Ja handluje na Vegas-em juz dlugo i jest on profitowy(ba, wierze, ze nawet jako mechaniczny bylby calkiem profitowy:)) Ja generalnie zawsze wchodze na korektach(szczegolnie do duzych swiecach, stop loss przesuwam, jesli biezaca swieczka zamknie sie powyzej ceny zamkniecia poprzedniej, wtedy SL ustawiam ponizej ceny low tej poprzedniej.

ODPOWIEDZ