Traderzy z udokumentowaną pozytywną stopą zwrotu

Tu można dyskutować o wszystkich sprawach związanych z rynkiem Forex.
Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze:W jaki sposób chcesz uniknąć opodatkowania ?
sprzedajesz tanio bo nie placisz podatku.. proste.. siedzisz np na majorce a towar sprzedajesz w Polsce :D

berta1984 miedzy obracanie pizzy w piecyku tradujesz ? :D

Co to ma wszystko do tematu..

green7 twoj rozmowca nie tak dawno 18 skonczyl wbrew numerom w nicku :wink:
Swiat mu sie fantazja jeszcze kreci :mrgreen:

Wracajc do tematu.. ja nie mam DI itd.. LTD to najprostsza forma z PAMM itp rozwiazaniom automatycznym na słupa.
Bycie samym DI niczego nie implikuje w kwestii jakosci osiagniec.... a sam fakt istnienia podnosi tylko koszty wszelakich inwestycji.. w tym biznesie.
Zdjecie ich zrobi tylko wysyp "nowych" ..moze rynek by sie dzieki temu lepiej rozwinal... ale to ciezki biznes. Ja np DI nie planuje itd co defakto wyklucza mnie z ew. pracy w powaznych instytucjach.. ale np. moglbym sie zgodzic na jakis uklad w zamian za pokrywanie roznych kosztow.. data feedow itp.
No ale to sie nie da polaczyc z klientami z rachunkami po 1k..
A Ci wieksi chcieliby gwarancji jakosci doswiadczenia.. bycia DI Bi i etc :lol:
wiedziec wszystko i kosic Miliony % :mrgreen:

Takze.. sprawa jest mega trudna.. zawsze kuszaca ale pelna dylematow..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

green7
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: green7 »

reptile pisze:sprzedajesz tanio bo nie placisz podatku.. proste.. siedzisz np na majorce a towar sprzedajesz w Polsce
Reptil: jakbym siedział na Majorce przez pół roku i nie podlegał polskiemu opodatkowaniu to sprawa była by prosta. Jednak nie taki sposób miałem na myśli: zwłaszcza, że chodziło o "wszystkich" a Ci jak wiadomo chyba nie są na jajorce, bo paru przed chwilą widziałem na ulicy :)
reptile pisze:green7 twoj rozmowca nie tak dawno 18 skonczyl
Pozazdrościć ... To tłumaczy sposób podejścia do sprawy ...Choć w sumie w jego wieku chyba też byłem podobnym optymistą :)
reptile pisze: LTD to najprostsza
No nie całkiem taka prosta - jak wyżej jeśli chcesz zrobić to sensownie to LTD wypadałoby założyć na rezydenta (np. Cypru). Więc albo sam musisz nim być, albo mieć kogoś na tyle zaufanego by zarejestrować firmę/konta bankowe itd. na niego ....
reptile pisze:Takze.. sprawa jest mega trudna
Ano. Jak do tej pory sensownego pomysłu tu nie widzę. Miała być burza a nawet nie pokropiło .....
Green
Obrazek
Obrazek

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

nie rozumiecie puenty chodzi mi o to ze da sie zarobic 30 % bo to nie jest jakas liczba magiczna a do sposob zarabiania zalezy od was a czy legalny czy nie legalny to juz wasza sprawa aha a propo prawa niech fiskus wpadnie do pierwszego lepszego sklepu to zobaczymy czy wlascicel bedzie usmiechniety,

bodajze co roku jest przeprowadzona statystyka ile przedsiebiorstw, roznych firm cos ukrywa zgadnjicie jaki to byl procent....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................78 % ktos cos mowil o lamaniu prawa :wink:

green7
Maniak
Maniak

berta1984 pisze:nie rozumiecie puenty chodzi mi o to ze da sie zarobic 30 % bo to nie jest jakas liczba magiczna
Ależ rozumiemy. Wiemy, że da się zarobić 30%. Tyle tylko, że nie jest to takie łatwe jak Ci się wydaje.

berta1984 pisze:bodajze co roku jest przeprowadzona statystyka ile przedsiebiorstw, roznych firm cos ukrywa zgadnjicie jaki to byl procent ...... 78
Bzdury opowiadasz. To niewiele ma wspólnego z łamaniem prawa a raczej z idiotycznymi i niejasnymi przepisami, który każdy urząd może interpretować według własnego "widzi mi się". Efekt jest taki, że jak będą chcieli zawsze coś znajdą.
Ot - brak parafki na fakturze, ot Vat odliczony w miesiącu otrzymania faktury a nie jej zapłacenia, ot musisz udowodnić, że zakup tego czy owego był związany z działalnością itd.
Tak więc 78% mnie nie dziwi - spodziewałbym się raczej 90 ....
Green
Obrazek
Obrazek

berta1984
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: berta1984 »

green7 pisze:To niewiele ma wspólnego z łamaniem prawa a raczej z idiotycznymi i niejasnymi przepisami,

tego nie wiem GREEN po czesci masz racje napewno ale osobiscie znam 2 sklepikarzy ktorzy nie sa tak do konca uczciwi he he nie moge uogolniac ale to sa dwa dobre przyklady :wink:

Awatar użytkownika
nemezzis
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: nemezzis »

Topic: Traderzy z udokumentowaną pozytywną stopą zwrotu

wolalbym by sie tu pojawila lista.

1. trader bialy
2. trader czerowny
3. trader z wielkopolski
4. trader z haiti
5. ja ;)
6.itp
7.

Wydaje mi sie ze dyskusja jest "lekkko" nie zwiazna z tematem
Wiadomo, trudno, ryzykownie jest przyznac sie ze sie jest na plus, US, fiskus, Zus, i inne padalstwo moze dopasc.

Ankieta to fajna rzecz, pewnie tez nie dokonca anonimowa, ale moze bysmy poznali prawdziwe proporcje na forum.
Ciekawe czy przepijamy srednia, jesli chodzi o stosunek zarabiajacych/zasilajacych.
Prosilbym o szczere wypelnianie przyszlej ankiety jesli sie pojawi.

Bo jak do tej pory odnosze wrazenie ze zaawansowani traderzy glowne zrodlo gotowki maja w solariach i burgerbudkach ;).

A co do glownego pytania autora. Postaw sobie te pytanie i odpowiedz sam sobie, czy Ty bys tak chcial i za ile.
Ja jeszcze jestem za cienki, ale uwazam ze Trader za okolo 75-90% zyskow bedzie w stanie obracac Twoja gotowka.
Czyli zostaje sponsorowi okolo 10-25% w okresie rozliczeniowym, to chyba niezle.
Wyglada to bzdurnie, ale trader o sprawdzonych i pewnych umiejetnosciach na inne pewnie sie nie zgodzi.
Dobrze by bylo by ktos tu podal relane osiagniete stopy zwrotow z kat PAMM, ciekawe ile tam daja, rocznie albo kilkuletnio.

pozdrowka
Demo obrazuje mozliwosci Twego Umyslu.
Real - poziom zakucia.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Kondek pisze:To słuchajcie jak kumpel załużmy da mi 2 k zł i powie zarządzaj i zarabiaj to jest niedozwolone?
jest dozwolone, o ile nie zarządza nimi bezpośrednio. Trik polega na doradztwie finansowym, oraz prowadzeniu działalności o takim profilu. Podpisujesz umowę na taki consulting i wszyscy są szczęśliwi, nawet UKS. Czyli doradzasz: ustaw długie na poziomie 1.414 z SL=10 i TP 1.435

:lol:
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

Awatar użytkownika
reptile
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: reptile »

green7 pisze: na niego ....
na siebie..
ew. goscia potrzebujesz do podpisywania umow akwizycji itp..

Wycieczka do Cypru na 2tyg.. w koncu na fx robimy co to jest ? :wink:
Przyjemne z pozytecznym.. prz y oakzji dziuple fxpro ogladnac :mrgreen:

Wiec..
Nocujesz.. szukasz pracy .. np. degustator (degustujesz napoje na plazy) :wink:
Zakladasz konto w banku
Zakładasz firme i jej ew. obsluge

wracasz z wakacji robisz swoje

Jedziesz do UK
Zakladasz np konto w OEC.. przedstawiasz papiery na firme z Cypru
Mozesz tu zalozyc odzial.. LTD.. OEC moze chceiec dla zarzadzania innymi kontami niz Twoje Licencji.. jesli jestes z Cypru maja to gdzies.

Akwizycja rachunkow do podpiecia pod glowny i jedziesz..

Zakladam ze ideii towarzyszy okreslona w miare stabilna strategia ktora odpowiada tej z reklamy podczas akwizycji. :D

Niby najwieksi pisza o tych stabilnych 10-15% ale takie zwroty idzie mega kasa.. i instytucja musi byc powazna

Z mojej oceny z 250k idzie urwac od klienta jesli dasz mu wiecej niz 25% a wyniki beda go przekonywac..
Dla mnie 9mcy stale ponad 15% miesiecznie to zalazek na to ze warto sie gosciem interesowac..
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

taka firmę mozna tez zalozyc na Gibraltarze, a przy okazji zrobic zakupy. Formalnosci zalatwiane sa od reki.
DAYTRADER
powodzenia, kilometrow pips wam zycze

green7
Maniak
Maniak

Mighty Baz pisze:Trik polega na doradztwie finansowym, oraz prowadzeniu działalności o takim profilu
Chyba mylisz pojęcia. Doradca finansowy zajmuje się sprzedażą instrumentów finansowych np. jednostek funduszy, czy też wskazaniem gdzie najkorzystniej uzyskać kredyt.
Doradzanie typu "kiedy długa, kiedy krótka" to już działalność w zakresie doradcy inwestycyjnego - a ta wymaga licencji.
Zgodnie z prawem nie możesz tego robić bez licencji DJ - i nie ważne jak sobie będziesz nazywał tą działalność.

O ile też pamiętam, dwa lata temu była głośna sprawa o tym, że doradztwo finansowe w świetle przepisów unii wymaga licencji maklerskiej ... Miał się tym zająć KNF - nie wiem jak się skończyło.....
Z drugiej strony w tamtym roku zaczęło się mówić o zniesieniu licencji na DI ....
Więc może niebawem wszystko się zmieni .....
reptile pisze:na siebie..
ew. goscia potrzebujesz do podpisywania umow akwizycji itp..

Wycieczka do Cypru na 2tyg.. w koncu na fx robimy co to jest
Nie no - to nie założenie jest problemem.
Problem jest w czym innym: Twoja firma na Cyprze (czy gdziekolwiek indziej) ma zyski. Ty nie jesteś rezydentem Cypru więc podlegasz opodatkowaniu ww Polsce. Musisz więc zyski tej firmy wykazać i zapłacić od nich podatek.
Oczywiście możesz tego nie robić licząc, że nikt się nie zorientuje.
Gorzej jak sprawa się wyda - wtedy grozi Ci 75% podatku od ukrytych dochodów ...
Green
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ