Temat był już chyba poruszany i z tego co pamiętam zgodnie z prawem można załatwić to na podstawie umowy-pożyczki. Na takiej umowie wpisujemy okres np 1 miesiąc i procent np 5% a co "zarządzający" zrobi ponad stan to za jego wysiłek. Z drugiej strony jeśli mu się nie uda to ponosi w jakimś stopniu odpowiedzialność za swoje działania bo musi dołożyć do tych 5%.
Problemem na pewno jest dla pożyczającego że powinien tą kasę przekazać pożyczkobiorcy a jak rozumiem zarządzanie kapitałem miałoby być na rachunku Twoim czy Twojego kumpla ...
Traderzy z udokumentowaną pozytywną stopą zwrotu
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Tylko umowa pożyczki powinna zostać spisana i opodatkowana.Kondek pisze:To inaczej Very Happy Mówię do kumpla, pożycz mi 2 k zł bo chcę sobie na forexie pograć poóźniej Ci oddam więcej Razz
Bo ten zysk może urząd skarbowy potem zabrać jak będzie spory.
Powie: Dochody z nieudokumentowanych źródeł i rypnie 75% jeśli dobrze pamiętam.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Panowie spokojnie....MaRCHeW pisze: Nie musi tylko powinna mieć formę pisemną dla celów dowodowych. Jednakże nie zachowanie pisemnej formy umowy pożyczki nie powoduje jej nieważności.
robimy dla siebie 30% średniorocznie i mamy w dup...e cały świa i pólł Ameryki...

Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
drawiam.Cyb pisze:Oj, to nawet się nie opłaca wstawać...
Jak dostaniesz 20 zł...,emerytury to przyznasz mi rację że opłaciło się wstawać.....tylko będzie już 47 lat za póżno......
Poz
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,