Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Rozchodzi się o to, że w umowie jest zapis który mówi że w pewnych okolicznościach (niesprecyzowanych - nigdzie nie jest napisane, że np chodzi o trejdy poniżej 1 Lota itp) Dukascopy nie wysyła zlecenia dalej pozostając drugą stroną transakcji.
W związku z powyższym zapisem Dukascopy w żadnym wypadku nie jest brokerem ECN (nie ma czegoś takiego jak pół-ECN
To teraz już wiem że nic nie wiem..... :P .
Proszę kogoś doświadczonego o skorygowanie mojego myślenia...
ECN prawdziwy to np.15 22 największe banki świata kwotują cały czas nawet w ciągu sekundy 120-150 razy,nasze zlecenie w tych mikrosekundach wchodzi tam gdzie aktualnie jest najlepsza cena// oferta banku lub rynku ///// ,wszystko odbywa się bez ingerencji// żadnej // brokera?,broker tylko żyje z pobranej prowizji.

Pozdrawiam.

Problem jest o tyle ważny że nawet dyrektorzy banków tego nie wiedzieli //to co my szaraki. mamy powiedzieć/....////
El Coyote pisze:(nie ma czegoś takiego jak pół-ECN)
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

zz pisze:
Rozchodzi się o to, że w umowie jest zapis który mówi że w pewnych okolicznościach (niesprecyzowanych - nigdzie nie jest napisane, że np chodzi o trejdy poniżej 1 Lota itp) Dukascopy nie wysyła zlecenia dalej pozostając drugą stroną transakcji.
W związku z powyższym zapisem Dukascopy w żadnym wypadku nie jest brokerem ECN (nie ma czegoś takiego jak pół-ECN
To teraz już wiem że nic nie wiem..... :P .
ECN prawdziwy to np.15 22 największe banki świata kwotują cały czas nawet w ciągu sekundy 120-150 razy,nasze zlecenie w tych mikrosekundach wchodzi tam gdzie aktualnie jest najlepsza cena// oferta banku lub rynku ///// ,wszystko odbywa się bez ingerencji// żadnej // brokera?,broker tylko żyje z pobranej prowizji.

Pozdrawiam.

Problem jest o tyle ważny że nawet dyrektorzy banków tego nie wiedzieli //to co my szaraki. mamy powiedzieć/....////
El Coyote pisze:(nie ma czegoś takiego jak pół-ECN)
Mnie w tym wszystkim tylko żenuje, że przy małych zleceniach jest problem z realizacją a przy większych mniejszy problem. To gwałci moja logikę. Właśnie im większe zlecenie tym powinien być większy problem z realizacją...małe zleconka powinny być wyszarpywane z dużych zleceń np. LONG przy 10 000 wyszarpany z SHORTA 40 000. Przy takich dostarczycielach płynności, bilionach obrotu dziennie problem z realizacją zlecenia na 10 000 bądź chociażby 40 000? No kur** sorry.

Pewnie to kwestie techniczne. Ale nadal nic nie rozumiem bo to przeczy LOGICE.

Ja mam bardzo dużo na głowie poza FX...ostatnio bardzo dużo, chodzę już ze zgiętymi kolanami żeby nadążyć, do domu wracam o 22:00 - I NIE MAM JUŻ SIŁ a tu taki wałek jeszcze w drodze do normalnego tradingu po przerwie...(muszę zmienić brokera).

PS.A może to całe biadolenie to biadolenie tych którzy wchodzą na danych i chcą przyscalpować coś? Czy przy daytradingu też się to zdarza? To pytanie do tych co wcześniej pisali o problemach (TAK TAK DOKOPAŁEM SIĘ JUŻ, PRZECZYTAŁEM) ale ja tam doczytałem ciągle o grze na danych pisali.

PS. Prościej: nie rozumiem jak to niby jest rozwiązane, że z INTERBANKU nie można znaleźć zlecenia na np. pozycje 10 000 lub 50 000. Jeśli faktycznie tak się dzieje czasami (ale niektórzy piszą że często) to to jest DUPA nie rozwiązanie. Za przeproszeniem. I jeśli czegoś śmiesznie nie rozumiem to proszę nie robić polskiego piekiełka tylko po ludzku wyjaśnić.

Ktoś mi pisał o tym, żebym wybrał np. MB TRADING. Ostatecznie może tak zrobię i sprawdzę, może nie będzie źle...ale boje się MM/STP...te ich rekwoty cudne mnie udupiły...odkąd oczywiście skuteczny się stałem dzięki PA.
Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 21:34 przez Spekulant83, łącznie zmieniany 1 raz.

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Spekulant83 pisze:To gwałci moja logikę.
W brew pozorom to jest logiczne.
Moim zdaniem aby ustrzec się wałków to czysty ECN + dodatkowo regulowany rynek walutowy CME.
Z tego co wiem to robią najlepsi,lub zmierzają do tego ideału,a po cichu CFTC to wspiera /// SŁUSZNIE//.

Pozdrawia,

PS i czekawy na odpowiedż czy moja logika jest słuszna
Będziemy bardzo zobowiązani.

Dodano po 12 minutach:
Spekulant83 pisze:może nie będzie źle...ale boje się MM/STP...te ich rekwoty cudne mnie udupiły..
Jeżeli jest prawdziwy STP lub ECN reqwoty są niemożliwe...
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: El Coyote »

Spekulant83 pisze:Pewnie to kwestie techniczne. Ale nadal nic nie rozumiem bo to przeczy LOGICE.
Dokładnie tak jest. Dostarczyciele płynności handlują między sobą z narzuconym minimalnym rozmiarem zlecenia i tu właśnie występuje to mityczne 100.000 jednostek waluty bazowej. Mniejszymi kwotami im się nie opłaca, tak jak pani w warzywniaku nie wyda 0.2 grosza. Ale świat idzie naprzód, rynek retail bardzo się rozrósł przez parę lat i luka jest wypełniana. Powstały marketplejsy skupiające LP handlujących z mniejszymi rozdzielczościami.
Spekulant83 pisze:PS.A może to całe biadolenie to biadolenie tych którzy wchodzą na danych i chcą przyscalpować coś?
Na danych zawsze będzie poślizg i marudzenie na broka, tego nie przeskoczysz.
U brokera ECN - bo taka jest charakterystyka rynku - kiedy pojawia się duże zlecenie kupna po markecie, powiedzmy za 100+ milionów, to ono zbierze zlecenia sprzedaży z ok. 2 pipsów, a zlecenia buy stop(i stop lossy) oczekujące w tym przedziale zostaną zrealizowane z poślizgiem.
U brokera MM - bo chociaż mógłby zlecenie zrealizować w luce poślizgowej, to niby dlaczego miałby to robić, skoro może się wytłumaczyć że u ECN też była luka i nie miał jak się zabezpieczyć. :wink:

Dodano po 13 minutach:
Spekulant83 pisze:Ktoś mi pisał o tym, żebym wybrał np. MB TRADING.
Ktoś Ci dobrze radził, to bardzo dobry broker, światowa czołówka. Ma tylko jedną wadę - jest amerykański. A ja jako czarnowidz-amerofob wieszczę upadek USA w przeciągu dekady i nadchodzącą masakrę na dolarze :wink: Dlatego zabrałem wszystkie zabawki od wujka Sama i nie chcę tam trzymać ani centa :lol:

Reasumując, żeby było na temat, pomimo pewnych mankamentów Dukascopy to naprawdę dobry broker, niczego nie ukrywają, po prostu ludziom nie chcę się umów czytać. Egzekucja jest błyskawiczna, jforex da się okiełznać, wypłacana kasa na drugi dzień na koncie, do tego widać że inwestują w rozwój.

Piotrfx
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: Piotrfx »

Witam,

zainstalowałem platformę iPhone Trader Dukascopy na telefonie iPhone4. Niestety wykres nie aktualizuje notowań na bieżąco - opóźnienie ok. 2-ch minut. Próbowałem rozwiązać ten problem zmieniając min. ustawienia intrwałów, ale bez zmian. Może któryś z Szanownych Forumowiczów mógłby poradzić weteranowi scalpingu. Za skuteczną poradę prześlę skrzynkę piwa na wskazany adres w PL.
Za porady z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.

Piotr

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

graw pisze:1 - @raposo w jaki sposob we wlasnym "indicators" mozna ustawic na starcie parametr <width> , <style> i <transparency> ??
Zrodlo w API ??
Niestety nie jestem programistą. W swojej karierze bawiłem się tylko prostym MQL'em, a z Javą w takiej formie nigdy nie miałem styczności więc tu nie pomogę. Sugeruję zapytać kogoś biegłego w temacie np. Luktoma.
graw pisze:2 - czy jest mozliwosc dodania do Instruments -- DX Index Dollar , oczywiscie nie do handlu [ czy to jest bariera , nie do przejscia ? ] , tylko do mozliwosci rysowania wykresow , swieczki , linie ,channel , itd. ??
Czy Duka nie przewiduje oddzielnego Instrumentu DXY tylko do analizy w najblizszym czasie , uwolnilo by mnie to z poszukiwania rozwiazania na skroty .
Raczej nie ma takiej możliwości i Dukascopy nie ma w planach wprowadzenia instrumentów tylko do podglądu. Musisz skorzystać do tego z jakiejś innej platformy.

Dodano po 3 minutach:
Piotrfx pisze:zainstalowałem platformę iPhone Trader Dukascopy na telefonie iPhone4. Niestety wykres nie aktualizuje notowań na bieżąco - opóźnienie ok. 2-ch minut.
Nie mam co prawda iPhone'a ale na iPadzie radzę sobie z tym tak, że przełączam sobie typ wykresu np. ze świec na słupki. Tak czy inaczej jest to dość upierdliwe i zgłoszę im to w najbliższym czasie.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wyślę Ci na PW link do mojego tekstu, który powinien rozwiać wszelkie wątpliwości ;). Jeśli ktoś jeszcze będzie chciał, niech da znać także na PW.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

El Coyote pisze:. Mniejszymi kwotami im się nie opłaca, tak jak pani w warzywniaku nie wyda 0.2 grosza. Ale świat idzie naprzód, rynek retail bardzo się rozrósł przez parę lat i luka jest wypełniana. Powstały marketplejsy skupiające LP handlujących z mniejszymi rozdzielczościami..
nie róbcie wody z mózgu człowiekowi, dostawcy płynności NIE REALIZUJĄ mini-micro lotów. Każdy ECN wtedy staje się MM.
Zresztą, mamy tutaj przedstawiciela brokera na forum, uprzejmie prosimy o potwierdzenie.
To że np. w Japoni nawet gospodynie domowe grają na forexie, nie oznacza, że primery dealers będą realizowac takie gówniane transakcje.

Awatar użytkownika
El Coyote
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: El Coyote »

Mighty Baz pisze:dostawcy płynności NIE REALIZUJĄ mini-micro lotów.
Tiaa... Ot choćby ostatni (s)hit forum - Alior - jego prime brokerage to Barclays działający w rozdzielczości 10k. Nawet w gigancie Interactive Brokers minimalny order size dla kabla to 17k.
Mighty Baz pisze:Każdy ECN wtedy staje się MM.
Ale potrafisz się czymś podeprzeć, czy tak ci się tylko wydaje? Byłoby to rażące naruszenie warunków umowy, może powinieneś powiadomić NFA o tych praktykach? :wink:
Mighty Baz pisze:mamy tutaj przedstawiciela brokera na forum
Mamy agentów wprowadzających, a nie przedstawicieli. Wątpię czy broker zwierza się agentom z polityki egzekucji jaką stosuje.

Awatar użytkownika
Mighty Baz
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Mighty Baz »

Owszem, rozmawialem kiedys na callu z ludzmi z dealing roomu w Londonie. Zreszta od nich sie uczylem forexu...

edit: nie gram na ułamkach, wiec nie mam powodu narzekac :oops:

ODPOWIEDZ