Witam, mam pytanie odnośnie analizy wykresu. Czy w waszym przypadku data feed udostępniony przez brokera ma wpływ na waszą analizę? W moim przypadku wygląda to tak, że analizę wykresu robię na wykresie w fxpro (demo), a faktyczne transakcję zawieram u brokera u którego mam real.
Porównując wykresy z fxpro i np. z admiral market to widać ogromną różnicę w rysowaniu się świec i w dynamice rysowania się świec.
Nie wiem czy dobre jest moje podejście i czy powinienem tak robić?
Pozdrawiam
Anazliza wykresu, a data feed
Podejście dobre o ile w ogóle odczuwasz te różnice. Najlepiej jednak robić analizy u jakiegoś brokera ECN, gdzie przeważnie datafeed nie jest wcale filtrowany i przynajmniej teoretycznie najlepiej odzwierciedla sytuację na rynku.raqq pisze:Nie wiem czy dobre jest moje podejście i czy powinienem tak robić?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Jak najbardziej powinieneś tak robić,mało tego ja bym na Twoim miejscu poszerzył o jeszcze jednego brokera.Uważaim że analizy powinno się przeprowadzać u trzech niezależnych miejscach.....raqq pisze:Porównując wykresy z fxpro i np. z admiral market to widać ogromną różnicę w rysowaniu się świec i w dynamice rysowania się świec.
Nie wiem czy dobre jest moje podejście i czy powinienem tak robić?
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
Zastanawia mnie jeszcze czy jest jakiś inny broker MM który ma podobny lub lepszy data feed jak Fxpro. Tam naprawdę fajnie to wygląda i wydaje mi się, że dużo lepiej analizuje się taki wykres. Gdzie widać świeczki, a nie zbiór prostokątów;)
Szkoda tylko że Fxpro nie ma swojej platformy mobilnej na androida.
Szkoda tylko że Fxpro nie ma swojej platformy mobilnej na androida.