FX-Trader.pl
Nie ma tego co najważniejsze.
Napiszcie na jakiej dżwigni gracie.
Z tego co ja widziałem to takie firmy grają od dżwigni razy 3- do nawet razy 50 czy 100.
Czy możecie sobie zmieniać według własnego uznania?,czy też w umowie jest to jasno określone?.
Jest to ważne pytanie dla potencjalnych klientów.
Pozdrawiam.
Napiszcie na jakiej dżwigni gracie.
Z tego co ja widziałem to takie firmy grają od dżwigni razy 3- do nawet razy 50 czy 100.
Czy możecie sobie zmieniać według własnego uznania?,czy też w umowie jest to jasno określone?.
Jest to ważne pytanie dla potencjalnych klientów.
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec
Dźwignia na kontach domyślnie jest ustawiona na 1:100. Z oczywistych powodów nie jest jednak wykorzystywana w całości. Wartości Lot dobieramy w zależności od posiadanego kapitału, dokładnie jest to opisane na stronie http://fx-trader.pl/zasady.html#zarzadzanie. Jednocześnie mogą być aktywne 3 zlecenia (2 AJ. i 1 AW.)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
W profesjonaliżmie, i skuteczności na rynkach walutowych sytuacja rynkowa na świecie nie ma znaczenia ponieważ to co na jednych walutach jest bessą oznacza automatycznie na innych walutach hossę.......Cashback pisze:Czy skuteczność Waszego systemu jest zależna od sytuacji rynkowej na świecie
Pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
Widzę, że na poprzednie pytanie, póki co nie uzyskałem od ekipy Fx-trader odpowiedzi, ale może dostanę ją na pytanie poniższe.
Czy swoje wejście na rynek, opieracie m.in. na:
1.Falach Elliotta
2. Ciągu Fibonacciego
3. Świeczkach
4. Formacjach potwierdzających obecny trend
Jeśli tak, to czy w sytuacji, gdy nawet jeden z tych parametrów nie jest zgodny z pozostałymi, to czy podejmujecie ryzyko i decydujecie się na zagranie, czy raczej odpuszczacie.
Sądzę, że odpowiedź na to pytanie przyda się nie tylko mnie ale i pozostałym osobą, które są chętne by powierzyć Wam swoje pieniądze. Proszę mi tylko nie odpowiadać, że Wasze analizy opieracie jak to nazwał użytkownik „xsuchyx” na „unikalnym systemie transakcyjnym” ponieważ uważam, że każdy ma prawo wiedzieć, jak rozpatrywane jest ryzyko dotyczące pieniędzy inwestora.
Czy swoje wejście na rynek, opieracie m.in. na:
1.Falach Elliotta
2. Ciągu Fibonacciego
3. Świeczkach
Jeśli tak, to czy w sytuacji, gdy nawet jeden z tych parametrów nie jest zgodny z pozostałymi, to czy podejmujecie ryzyko i decydujecie się na zagranie, czy raczej odpuszczacie.
Sądzę, że odpowiedź na to pytanie przyda się nie tylko mnie ale i pozostałym osobą, które są chętne by powierzyć Wam swoje pieniądze. Proszę mi tylko nie odpowiadać, że Wasze analizy opieracie jak to nazwał użytkownik „xsuchyx” na „unikalnym systemie transakcyjnym” ponieważ uważam, że każdy ma prawo wiedzieć, jak rozpatrywane jest ryzyko dotyczące pieniędzy inwestora.
- WIELKIXJAN
- Stały bywalec
W odpowiedzi na pierwsze pytanie. Do konta ze średnim ryzykiem został podpięty pierwszy klient, a złożone zlecenia były jeszcze po niższym locie, takim jaki poprzedni stan konta, stąd ta rozbieżność.Cashback pisze:Prosze mi powiedziec, dlaczego konto o niskim ryzyku ma wieksze straty niz konto sredniego ryzyka...
Odnośnie naszego systemu transakcyjnego, to uchwyciliśmy pewną zależność w zachowaniu rynku. Wejście w rynek jest dopiero wtedy gdy wszystkie parametry są potwierdzone. Nie podejmujemy zbędnego ryzyka jeśli transakcja może być lekko "naciągana", to jest niedopuszczalne. Od jakiegoś czasu jest gorszy okres w naszych wynikach, ale wiemy, że trzymając się zasad wyjdziemy na tym dobrze, gdyż nie raz już to przez to przechodziliśmy.Cashback pisze: Czy swoje wejście na rynek, opieracie m.in. na:
1.Falach Elliotta
2. Ciągu Fibonacciego
3. Świeczkach
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 17 cze 2011, 08:50 przez WIELKIXJAN, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja jeszcze dodam od siebie, że nie gramy uznaniowo. Sztywno trzymamy się zasad i wchodzimy w każdy sygnał, który wygeneruje nasz system. Nie ma takiej możliwości, aby wejść w rynek według jakiegoś przeczucia to samo się tyczy wychodzenia z pozycji. Mamy jasne wytyczne i ich nie zmieniamy.
Jeśli chodzi o wyniki to faktycznie mamy Drawdown, ale w historii bywało gorzej i przetrwamy nawet jeszcze gorszą serię strat tylko po to, aby później wszystko odrobić w niedługim czasie i dalej piąć się w górę. Są systemy, które cały czas zarabiają praktycznie bez żadnych strat ale zazwyczaj używają Piramidowania, Grida lub Martingale i prędzej czy później wszystko stracą w jeden dzień. Nasze wykresy wyników nie są gładką i prostą linią w górę, jak się przyjrzymy to mają lepsze i gorsze momenty.
Klienci, którzy już są z nami dłuższy czas zastanawiają czy nie dopłacić teraz większych kwot na tzw. dołku.
Tak samo dla nowych klientów teraz może być właśnie dobry moment na podjęcie współpracy z nami.
Jeśli chodzi o wyniki to faktycznie mamy Drawdown, ale w historii bywało gorzej i przetrwamy nawet jeszcze gorszą serię strat tylko po to, aby później wszystko odrobić w niedługim czasie i dalej piąć się w górę. Są systemy, które cały czas zarabiają praktycznie bez żadnych strat ale zazwyczaj używają Piramidowania, Grida lub Martingale i prędzej czy później wszystko stracą w jeden dzień. Nasze wykresy wyników nie są gładką i prostą linią w górę, jak się przyjrzymy to mają lepsze i gorsze momenty.
Klienci, którzy już są z nami dłuższy czas zastanawiają czy nie dopłacić teraz większych kwot na tzw. dołku.
Tak samo dla nowych klientów teraz może być właśnie dobry moment na podjęcie współpracy z nami.