Wartość wsteczna ZigZag
Wartość wsteczna ZigZag
Mam wskaźnik Swing_ZZ ( w załączniku ).
W jaki sposób, jakim kodem iCustom mogę wywolać w kodzie EA wartość poprzednią ZigZag. Głównie chodzi mi o wartość nr3, czyli jeśli aktualnie jest kreślony szczyt ( nr 1 ), a nr 2 to poprzedni dolek to ja potrzebuję wywolać wartość ze szczytu nr 3.
Oczywiście wartość tą chciałbym wykorzystać w warunku otwarcia "if".
W jaki sposób, jakim kodem iCustom mogę wywolać w kodzie EA wartość poprzednią ZigZag. Głównie chodzi mi o wartość nr3, czyli jeśli aktualnie jest kreślony szczyt ( nr 1 ), a nr 2 to poprzedni dolek to ja potrzebuję wywolać wartość ze szczytu nr 3.
Oczywiście wartość tą chciałbym wykorzystać w warunku otwarcia "if".
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Solą życia jest kasa.
zobacz moze to
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 635#113635
R.E.P.T.I.L.E. - Robotic Electronic Person Trained for Infiltration and Logical Exploration (off-line,only e-mail)
Czytałem ten temat. Tamten wskaźnik rysuje tylko obiekty z wartościami. Przeglądałem nawet kod, bo myślałem, że coś wykminie, ale niestety przerasta to moje umiejętności. Ja potrzebuję odczytu wartości dla robota, a nie dla moich oczu. Ja widzę jaką wartość ma szczyt nr 3, ale tą wartość muszę w sposób matematyczny przekazać robotowi.reptile pisze:zobacz moze to
Solą życia jest kasa.
Dla zwykłego ZigZaga powinno to wyglądać tak:
W tablicy Zig[0 do 4] dostaniesz 5 ostatnich szczytów i dołków...
Potem sprawdzasz:
Dla Swing_ZZ będzie pewnie identycznie z wyjątkiem konstrukcji iCustom.
ps. pisane częściowo z pamięci więc literówki mogły się przytrafić....
Kod: Zaznacz cały
double Zig[5];
int h=0;
for(int g=0; g < 1000; g++) {
Zig[h] = iCustom(NULL, 15, "ZigZag", 0, g);
if(Zig[h] != 0) {
h++; }
if(h > 4) {
break;
}}
Potem sprawdzasz:
Kod: Zaznacz cały
if(Zig[0] > Zig[1]) {
// Zig 0,2,4 to Wierzchołki 1,3 to Dołki
} else {
// Zig 1,3 to Wierzchołki 0,2,4 to Dołki
}
Dla Swing_ZZ będzie pewnie identycznie z wyjątkiem konstrukcji iCustom.
ps. pisane częściowo z pamięci więc literówki mogły się przytrafić....
Specjalnie to sprawdzałem i stwierdzam, że nie. Ale w takim razie sprawdze dokladniej. Zrobie zrzut i sprawdzę jutro czy się coś zmieniło.
Dodano po 33 sekundach:
Dodano po 31 minutach:
Dzięki Kamlo. Właśnie o to mi chodziło.
Dodano po 33 sekundach:
Otóż toKamlo pisze:Tak ale tylko ostatnie ramie.. więc w podanym kodzie reinpatuje zerowy wierzchołek Zig[0]

Dodano po 31 minutach:
Dzięki Kamlo. Właśnie o to mi chodziło.
Solą życia jest kasa.
Powróciłem do tematu. Mam już odczyt wartości poprzednich ramion Zig[h] i moge sobie te wartości umieścić w warunkach if().
A czy da się tak zrobić, abym miał wartość kiedy ( ile świec wcześniej ) były poprzednei Zigi. Np. Zig[2] był 38świec temu. A może prościej bedzie określic to czasowo np. Zig[3] był o 13:24.
Proszę Was o pomoc i z góry dziękuję.
A może jeszcze prościej byloby określić ile trwalo ramię Zig[2] lub Zig[1]. Wtedy dalej bym juz sobie poradził.
A czy da się tak zrobić, abym miał wartość kiedy ( ile świec wcześniej ) były poprzednei Zigi. Np. Zig[2] był 38świec temu. A może prościej bedzie określic to czasowo np. Zig[3] był o 13:24.
Proszę Was o pomoc i z góry dziękuję.
A może jeszcze prościej byloby określić ile trwalo ramię Zig[2] lub Zig[1]. Wtedy dalej bym juz sobie poradził.
Solą życia jest kasa.