Historia X czyli dziennik takiego sobie tradera

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.
MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: MkubuxK »

I czekam do 15.

*UPDATE*

Około godziny 15 podam dokładne zlecenie oczekujące po którym będę wchodził w pozycje L lub S na EURUSD według zmodyfikowanego systemu panca eagle. Póki co przy małym ryzyku jako że ten tydzien go jeszcze testuje w real.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Rysunek z naniesionym cyklem 16dniowym. Dzisiaj wypada zmiana cyklu ( mogą to być kolejne 16 dni wzrostowych albo kolejne 16 spadkowych ).

Ostatnie 2 cykle były niesamowicie dynamiczne. Mocne spadki i następnie równie mocne wzrosty.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Wyrzuciło na BE. Odnowiłem po danych ponownie i nie zamykam do końca dnia. Sell oczywiście.

*UPDATE*

Do godziny 18. SL ustawię później.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

H4 wciąż wzrostowe ale nie sugerowałbym się nim gdyż trend który on wskazuje jest wielodniowy. H1 , M30 , M15 , M5 wszystko spadkowe więc kierunek został jak dla mnie określony na najbliższe dni i cały ten cykl 16 dniowy powinien być spadkowy

PS: Jeśli nie podbiorą do godziny 18.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

MkubuxK pisze:Dywergencja dla H4 zrealizowała się- nie dużo bo nie dużo ale 70pkt udało się złapać. Dynamika wzrostów dla Indeksu Euro wreszcie spadła patrząc na krzywą ,którą rysowałem w ostatnim czasie , czytaj wypadliśmy z toru tej krzywej. Shorta zamknąłem już ze względu na dość mocny s/r na tym indeksie. Sporo czasu zajęło ostatnio przebicie tego poziomu więc jeśli puści teraz za 1 razem będzie to sygnał do odwrócenia trendu wzrostowego.

S/r został właśnie przebity. Wcześniej próba przebicia go zajęła około 20 dni. Teraz 6. Daje do myślenia.

Dodatkowo analogiczny sygnał na RSI do spadków wytworzył się czyli:

RSI ma swoje lokalne wsparcia tak samo jak cena na wykresie - w końcu RSi to przekształcenie ceny. Dotarliśmy więc do takiego lokalnego wsparcia, zrobiliśmy małe ramię ( zaznaczone w kółku ) i przebiliśmy je. Dodatkowo rgr na wykresie.

Czy to już te właściwe odwrócenie trendu i długo zapowiadane przeze mnie spadki okaże się jak dotrzemy do linii trendu dla H4 dla EURUSD ( 1.44 ).
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

UWAGA: prognoza długoterminowa.

Zrobiliśmy właśnie górny knot dla świecy MN, następne parę miesięcy powinno być spadkowe i jeśli przebijemy średnią wyznaczającą trend dla H4 otwieram długoterminową pozycję z TP 1.35 SL 1.46
fx-forum

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

MkubuxK pisze:Rysunek z naniesionym cyklem 16dniowym. Dzisiaj wypada zmiana cyklu ( mogą to być kolejne 16 dni wzrostowych albo kolejne 16 spadkowych ).
Te cykle to jakieś z Twojego doświadczenie wyniesione, bo nigdy nic nie słyszałem o cyklach 16-dniowych??
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

czerwinek pisze:
MkubuxK pisze:Rysunek z naniesionym cyklem 16dniowym. Dzisiaj wypada zmiana cyklu ( mogą to być kolejne 16 dni wzrostowych albo kolejne 16 spadkowych ).
Te cykle to jakieś z Twojego doświadczenie wyniesione, bo nigdy nic nie słyszałem o cyklach 16-dniowych??

Autokorelacje dla świeczek D1 badałem potem zrobiłem uproszczoną analize spektralną również dla D1 a potem nanosiłem na wykres wszystkie cykle i pozostawiłem te które już na pierwszy rzut oka nadawały sie. Są jeszcze cykle mniejszego rzędu ale w tym szumie ciężko na nich cokolwiek zarobić lub dzięki nim określić kierunek ( zbyt dużo mikrocykli przeszkadza wtedy i bez bardziej skomplikowanych narzędzi do których nie mam dostępu ani rusz ). Autokorelacja czyli jeśli dana świeczka była wzrostowa czy np za 15 świeczek ta wzrostowa będzie jeszcze na nią miała wpływ. I tak może być dodatnia autokorelacja dla wyłapywania zależności górka-górka lub ujemna dla zależności górka-dołek. Cykl 16 dniowy zostawiłem jako jeden z niewielu. Bardzo dobrze się sprawdza, chociaż ostatnio nie wiem czy patrzyłeś mielismy 4 takie cykle wzrostowe pod rząd i 5 cykl mocno spadkowy. Nie sposób przewidzieć czy cykl np 77 dniowy nie przesłoni 16dniowego. Jedyną zależnośc jaką zauważyłem to nim więcej cykli pod rząd jest wzrostowych dowolnego rzędu tym większa potem reakcja i bardziej dynamiczna w przeciwną stronę. Tak w ramach przeciwwagi prawdopodobnie.

*UPDATE 17.04* Short dla EURUSD zamknięty na +60pkt. Dodatkowo mamy 17.00.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

System Breakout.

Buy po 1.4530 SL 1.4505
Sell po 1.4502 SL 1.4528

TP dla BUY to odpowiednio:
1.4538 1/3 pozycji , 1.4557 1/3 pozycji , 1/3 1.4570 lub zamknięcie o 1 w nocy.

TP dla SELL to odpowiednio:
1.4494 , 1.4474, 1.4470 lub zamknięcie o 1 w nocy.

System testuje dopiero. Oczywiście tak dla własnego bezpieczeństwa przypominam że nie są to żadne sygnały komercyjne żeby nikomu nie przyszło obwiniać mnie za ewentualną stratę.

*UPDATE*
BUY uruchomiło właśnie.

*UPDATE* TP 1 osiągnięty.

*UPDATE* 2/3 pozycji SL osiągnięty i pozycja Sell otwarta. Dotyczy systemu breakout.

*UPDATE* SL reszta.Wszystko zamknięte plus zlecenia oczekujące usunięte. Dzisiaj rynek się wyszałał już więc zlecenia nie mają sensu.
fx-forum

MkubuxK
Pasjonat
Pasjonat

Sytuacja od wczoraj nie uległa zmianie. Dotarliśmy do średniej H4 o której pisałem i nastąpiła reakcja. Z S póki co wstrzymałbym sie jeszcze. Będzie lepsza okazja. Reakcja od średniej trendu dla H4 może wynieść 100-200pkt. Co wiecej jeśli chodzi o H4 zrobiliśmy właśnię korektę dla RSI ( poziom 40 ) podobną do korekty sprzed paru miesięcy.

Dopóki nie przebijemy poziomu 40 na RSI i ostatniego Low to jest to wciąż korekta ostatniego wzrostu.

Z racji tego że dla H1 jesteśmy we spadkach, dla M30 również i dla M15 również wstrzymuje się od transakcji póki nie podejdziemy w rejony średniej dla H1 czyli 1.4550 do S bądź nie zamkniemy następnej H4 wzrostowo a ta H4 zamknie się jako Pinbar ( analogicznie do BUY ).
fx-forum

ODPOWIEDZ