Schwager vs Murphy
- freshman89
- Gaduła
A może żadna z powyższych?
Jeżeli mógłbym coś polecić i zarazem jedyna książka która bym przeczytał od deski do deski to VIC Tradera. Metody mistrza Wall Street. Victor Sperandeo. Prawidłowe wyznaczanie linii trendu i kilka formacji które przydaję się do skalpa na co dzień i takie tam. Fakt, przeczytałem tylko te rozdziały na szybko, ale warto, tak myślę przeczytać całą
Jeżeli mógłbym coś polecić i zarazem jedyna książka która bym przeczytał od deski do deski to VIC Tradera. Metody mistrza Wall Street. Victor Sperandeo. Prawidłowe wyznaczanie linii trendu i kilka formacji które przydaję się do skalpa na co dzień i takie tam. Fakt, przeczytałem tylko te rozdziały na szybko, ale warto, tak myślę przeczytać całą

- freshman89
- Gaduła
Są tacy co raczej nie czytują takich książek a wyniki mają lepsze niż "poważni" traderzy. To są kompendia lub raczej encyklopedie dla początkujących, po trochu o wszystkim. Autorom trzeba wierzyć na słowo bo właściwie niczego nie dowodzą, czytanie takich książek dla mnie to strata czasu.sławetny pisze:Poza tym, w tych książkach, jest dobrze wyłożona klasyczna analiza techniczna, jej znajomość jest oczywiście absolutnie niezbędna dla poważnego tradera.
Dodam, że znaczenie mogą one mieć wyłącznie dla początkujących a ich główną zaletą jest to, że są czymś w rodzaju encyklopedii dających ogólny pogląd (jeśli ktoś szuka takiej literatury) i w zasadzie ich zalety na tym się kończą.
- bartek1916
- Pasjonat