Schwager vs Murphy

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

nie trzeba ich czytac od deski do deski np wolumen w forex jest w ogole nieistotny wiec po co sobie nim zawracac glowe? Ja czytam rozdzialami to co akurat potrzebuje. Te ksiazki to moim zdaniem podstawa AT

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

A może żadna z powyższych?
Jeżeli mógłbym coś polecić i zarazem jedyna książka która bym przeczytał od deski do deski to VIC Tradera. Metody mistrza Wall Street. Victor Sperandeo. Prawidłowe wyznaczanie linii trendu i kilka formacji które przydaję się do skalpa na co dzień i takie tam. Fakt, przeczytałem tylko te rozdziały na szybko, ale warto, tak myślę przeczytać całą :D

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

jestem ciekaw tej ksiazki sperandeo, jeszcze jakies opinie na jej temat?

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

freshman89 pisze:jestem ciekaw tej ksiazki sperandeo, jeszcze jakies opinie na jej temat?
Sperandeo, jeżeli już. W necie masz sporo opinii, zresztą tutaj na forum też parę osób przychylnie się wypowiadało tylko pewno już amba fatima wcięła te tematy.

Awatar użytkownika
alinoe
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: alinoe »

sławetny pisze:Poza tym, w tych książkach, jest dobrze wyłożona klasyczna analiza techniczna, jej znajomość jest oczywiście absolutnie niezbędna dla poważnego tradera.
Są tacy co raczej nie czytują takich książek a wyniki mają lepsze niż "poważni" traderzy. To są kompendia lub raczej encyklopedie dla początkujących, po trochu o wszystkim. Autorom trzeba wierzyć na słowo bo właściwie niczego nie dowodzą, czytanie takich książek dla mnie to strata czasu.

Dodam, że znaczenie mogą one mieć wyłącznie dla początkujących a ich główną zaletą jest to, że są czymś w rodzaju encyklopedii dających ogólny pogląd (jeśli ktoś szuka takiej literatury) i w zasadzie ich zalety na tym się kończą.

Awatar użytkownika
bartek1916
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: bartek1916 »

Victor Sperandeo byl w jednym z wywiadow Schwagera Market Wizards. W Trader VIC co mi sie spodobalo to to, ze na poczatku ksiazki przedstawia swoje wyniki podkreslajac tym samym ze jego wiedza i doswiadczenie to nie tylko teoria. duzy nacisk na psychologie i ryzyko.

ODPOWIEDZ