Zarządzanie kapitałem - to co każdy trader wiedzieć powinien

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.

Ile porażek pod rząd odnotowałeś na przestrzeni ostatnich 3 miesięcy?

5
54
41%
10
36
27%
15
13
10%
20
3
2%
25
5
4%
30 i więcej
22
17%

Liczba głosów: 133

Awatar użytkownika
andymen
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: andymen »

FXfighter pisze:Chyba w ankiecie powinno być raczej napisane nie "porażek", tylko "strat", albo "transakcji zamkniętych ze stratą", bo określenie "porażka" może się kojarzyć nie tylko z Forexem :)
Ja bym dodał jeszcze opcję "poniżej 5", bo dla mnie przynajmniej 3 straty oznaczają przerwę, a po przerwie rzadko się zdarza wtopa. Innymi słowy przerwa sprawdza się. Zapewne wielu traderów po 3 stratach robi przerwę, a więc jestem za dodaniem tego pola.

MaxRipper za wkład w temat i ogrom pracy jaki włożyłeś należy się pochwała. :564:
"Pewność siebie nie bierze się z nieomylności, ale z umiejętności radzenia sobie z błędami."
"Udany dzień, to dzień kiedy trzymasz się zasad od otwarcia pozycji po zarządzanie kapitałem".
Brett Steenbarger

Q600
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Q600 »

Cholercia - dlugo nad tym myslalem i chyba jednak juz sie przekonalem - wyciagam cala resztke kasy z bossy jaka mi zostala i ide w kierunku rachunku z mikrolotami ;)

Awatar użytkownika
mdmainside
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: mdmainside »

Q600 pisze:Cholercia - dlugo nad tym myslalem i chyba jednak juz sie przekonalem - wyciagam cala resztke kasy z bossy jaka mi zostala i ide w kierunku rachunku z mikrolotami ;)
Odpowiedni MM tyczy się raczej dużych kont , nie wiem jaki jest sens ciułać na mikro , z perspektywy czasu .

Małe depo = albo zarobisz , albo margin :)

ODPOWIEDZ