broker do gry na dane
broker do gry na dane
Witam poszukuje dobrego brokera do gry na dane.
Ma on charakteryzować się :
-wejściami w rynek jak w ecn szybkie i natychmiastowe.
- brak dealing desk (irytujące to jest gdy czlowiekowi zwraca sie zainwestowany czas a broker uwala go za to ;/ )
- nie naganna opinia (a jesli byla by szemrana tez prosze podac ale napisac o co chodzilo)
-spread w granicach
0-4 gb usd
0-3 eur-usd
0-3 usd jpn
0-7 aud usd
0-5 nzd usd
0-5 usd cad
Zna ktoś brokera ,który takie warunki oferuje ?
ps. jesli komus zalezy na dyskrecji może mi napisać na pw
Ma on charakteryzować się :
-wejściami w rynek jak w ecn szybkie i natychmiastowe.
- brak dealing desk (irytujące to jest gdy czlowiekowi zwraca sie zainwestowany czas a broker uwala go za to ;/ )
- nie naganna opinia (a jesli byla by szemrana tez prosze podac ale napisac o co chodzilo)
-spread w granicach
0-4 gb usd
0-3 eur-usd
0-3 usd jpn
0-7 aud usd
0-5 nzd usd
0-5 usd cad
Zna ktoś brokera ,który takie warunki oferuje ?
ps. jesli komus zalezy na dyskrecji może mi napisać na pw
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Ma się rozumieć że chodzi o spread np. kabel 0 do 4 na danych?
Bo tak na pierwszy rzut oka to mi się wydawało że chodzi 0.4
Powiem szczerze że otwarłem konto w IronFX (bo mi Jade zamknęli)
I zauważyłem w piątek na payrolsach że spread był na edku max 3 pips.
Hmm jakiegoś szaleństwa wtedy nie było ale z reguły inni brokerzy wtedy szaleją.
Właśnie rozmawiałem przez tel. z panią Kasią o tym i twierdzi że to tak zawsze.
Nie chciała mi podać ilu LP mają i jakich zasłaniając się tajemnicą.
Ja nie gram na danych. Ale komuś się może info przyda.
Można ściągnąć i poobserwować, brok jest nowy (przynajmniej u nas) więc reputacji na razie nie ma.
Bo tak na pierwszy rzut oka to mi się wydawało że chodzi 0.4

Powiem szczerze że otwarłem konto w IronFX (bo mi Jade zamknęli)
I zauważyłem w piątek na payrolsach że spread był na edku max 3 pips.
Hmm jakiegoś szaleństwa wtedy nie było ale z reguły inni brokerzy wtedy szaleją.
Właśnie rozmawiałem przez tel. z panią Kasią o tym i twierdzi że to tak zawsze.
Nie chciała mi podać ilu LP mają i jakich zasłaniając się tajemnicą.
Ja nie gram na danych. Ale komuś się może info przyda.
Można ściągnąć i poobserwować, brok jest nowy (przynajmniej u nas) więc reputacji na razie nie ma.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
silent ja na danych to mam wszystko pozamykane.
Tak na wszelki wypadek jakby mnie poniosło
Akurat miałem ta platformę nie zamkniętą i tak rzuciłem okiem na edka tylko, reszty nie ogarniałem.
Nie mam pojęcia jak było na ujku.
Tak na wszelki wypadek jakby mnie poniosło

Akurat miałem ta platformę nie zamkniętą i tak rzuciłem okiem na edka tylko, reszty nie ogarniałem.
Nie mam pojęcia jak było na ujku.
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Nie no dopiero konto otwarłem w czwartek.
Będę testował może w przyszłym tygodniu.
No ale ja cudów nie potrzebuję, na danych nie gram a broka potrzebowałem jakiegoś z MT4 do testów.
Myślałem o Salt ale wszyscy maja tam konta więc chciałem spróbować coś innego niż wszyscy
Dodano po 14 minutach:

Będę testował może w przyszłym tygodniu.
No ale ja cudów nie potrzebuję, na danych nie gram a broka potrzebowałem jakiegoś z MT4 do testów.
Myślałem o Salt ale wszyscy maja tam konta więc chciałem spróbować coś innego niż wszyscy

Dodano po 14 minutach:
STP podobno.silent pisze:ten ironFx to ecn czy zwykly mm
To kłamią bo jak już pisałem widziałem 3 na payrolsachsilent pisze:twierdzą ,ze na edku 2 pipsy MAXYMALNIE

pierwsze słyszę o tym IronFX i tak rzuciłem okiem. Na towarach minimum 0.01 lota. No akurat do mojego pobocznego projektu
Ktoś jeszcze mógłby się wypowiedzieć na temat tego brokera?

"There are only 3 real sports: bull-fighting, car racing and mountain climbing. All the others are mere games." -Hemingway
Ja tam grałem chwilę, ale kiepsko u nich z realizacją zleceń w czasie szybszych ruchów, bo requotują i to od 0.01 lota wzwyż. A cena przeskakuje jak są dane albo jakieś luki i szybsze ruchy. Domyślam się, że mają taki mechanizm, że czekają jakiś krótki czas około 0.5 sek, jeśli cena się nie zmieni to masz pozycję a jak jest zmiana to requot. Widziałem takie opcje w różnych pluginach po stronie brokera.
Oczywiście zobaczcie sami, bo ja grałem tam jakieś 2 miesiące temu i STP to ten broker raczej nie jest-typowa realizacja zleceń jak w MM.
Oczywiście zobaczcie sami, bo ja grałem tam jakieś 2 miesiące temu i STP to ten broker raczej nie jest-typowa realizacja zleceń jak w MM.