1. Ile razy placi sie prowizje za transakcję? Tylko raz po otwarciu czy połowe po otwarciu i resztę po zamknięciu? Jesli mozna sie dowiedziec, to ile juz ta prowizja kosztuje za 1 lot eurusd? Konto $ 1000
2. Market depth na demie pokazuje transakcje inwestorów realnych czy demowców i real?
Dukascopy - ECN
http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... ef=1586-na demie i na live jest tak samo
odnośnie pyt nr.1;od wartości 100,000 jednostek jest ok 10$ i tylko raz, chyba,że sie coś zmieniło-nie śledzę tego bo to nie jest zbyt istotne.
odnośnie pyt nr.1;od wartości 100,000 jednostek jest ok 10$ i tylko raz, chyba,że sie coś zmieniło-nie śledzę tego bo to nie jest zbyt istotne.
Prowizję płaci się za każdą zrealizowaną transakcję. Transakcja otwarcia - wiadomo. Natomiast zamknięcie to de facto otwarcie transakcji przeciwnej więc płacisz za to też prowizję.polaczeq pisze:1. Ile razy placi sie prowizje za transakcję? Tylko raz po otwarciu czy połowe po otwarciu i resztę po zamknięciu? Jesli mozna sie dowiedziec, to ile juz ta prowizja kosztuje za 1 lot eurusd? Konto $ 1000
W standardzie (czyli nie z Forex Clubem) przy 1000 USD za każdy 1mln obrotu jest 48 USD prowizji.
Transakcja 1.0 lota (100 000 jednostek) opiewa na 100 000 EUR więc trzeba uwzględnić aktualny kurs EUR/USD i proporcjonalnie obliczyć prowizję.
Tylko i wyłącznie z reala.polaczeq pisze:2. Market depth na demie pokazuje transakcje inwestorów realnych czy demowców i real?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
Czyli na stan dzisiejszy ~$24 po otwarciu i $24 po zamknięciu, tak?
edit
Chyba nastapiła pomyłka.
$ 48 za każdy milion USD.
czyli:
$ 2,4 za otwarcie i $ 2,4 za zamknięcie 100 000 USD. Dzieki za pomoc i zainteresowanie sprawą.
edit
Chyba nastapiła pomyłka.
czyli:
$ 2,4 za otwarcie i $ 2,4 za zamknięcie 100 000 USD. Dzieki za pomoc i zainteresowanie sprawą.
Ostatnio zmieniony 05 cze 2011, 16:20 przez gfx, łącznie zmieniany 1 raz.
Dokładnie tak. Identyczny mechanizm jest chyba u wszystkich brokerów ECN. Płacisz za każdą transakcję i w zależności od wolumenu wyrażonego w USD.polaczeq pisze:Chyba nastapiła pomyłka.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
Ehh..już nic nie rozumie z tymi prowizjami.
Tutaj jest to jakos inaczej opisywane :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=60
Ta prowizja 48 usd na trejdzie jest pobierana w końcu raz czy dwa razy ?
Załóżmy, że ktoś ma 2k usd na koncie i odpala 1 lota na edku. Ile wynosi całościowa prowizja na trejdzie ? 4,8 usd czy 9,6 usd ?
Tutaj jest to jakos inaczej opisywane :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... c&start=60
Ta prowizja 48 usd na trejdzie jest pobierana w końcu raz czy dwa razy ?
Załóżmy, że ktoś ma 2k usd na koncie i odpala 1 lota na edku. Ile wynosi całościowa prowizja na trejdzie ? 4,8 usd czy 9,6 usd ?
Odpala 1 lota - póki go nie zamknie to zapłaci 4,8 USD x aktualny kurs EUR/USD. Wyślę Ci na PW link z przykładami to sobie na spokojnie to sprawdzisz.Camel4 pisze:Załóżmy, że ktoś ma 2k usd na koncie i odpala 1 lota na edku. Ile wynosi całościowa prowizja na trejdzie ? 4,8 usd czy 9,6 usd ?
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
Zapraszamy do kontaktu
- Spekulant83
- Gaduła
Odnośnie tego co pisałem a odpowiedziano mi o poślizgach i wysokim commision przy grze wielkością poniżej 1 lota.
Skontaktował się ze mną przedstawiciel DUKASCOPY mówiący po POLSKU - czyli polski support otworzyli (chyba, że wcześniej też był, nie wiem)...no i poruszyłem temat poślizgów i ogólnie problemów jakie dotykają spekulantów poniżej 1 lota. W mojej rozmowie była też kwestii zbierania drobnych zleceń (poniżej 1 lota) w pakiety przez co nie są rzekomo traktowane priorytetowo.
Odpisał mi OFICJALNIE:
Pamiętając o naturze ECNów - są poślizgi ponieważ musi być druga strona transakcji - no ale to jest piękne nawet jak nie wejdziemy tam gdzie chcemy bo uczestniczymy w prawdziwym FX nie "symulowanym" jak u MM.
A może było tak, że Ci grający ułamkowymi lotami np. 0,1 lota (w JFOREX 0,01)
czyli 10 000 poirytowali się bo wchodzili w takich momentach, że nie było drugiej strony w danej chwili? I jeszcze kwestia prawna. DUKA jest też BANKIEM i podlega restrykcyjnym regulacjom a każda jego usługa także - czyli brokerstwo...czy nie jest POZA TYM co wyżej o poślizgach tak, że oni nie mogliby ze względu na przepisy tego robić? Egzekucja u nich wygląda jednakowo czy to jest pozycją 10 000 czy 1 000 000. Musi być druga strona i amen.
Proszę o obiektywizm i naprostowanie - bo to np. dla mnie świetny broker a JFOREX to ZEN dla mojego umysłu. Zależy mi na koncie u nich. Nie chcę ewentualnych rozczarowań.
Fajny kalkulator do obliczania Commission: http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... alculator/
PS. Wyliczyłem sobie. Commission mi pasuje. Śmiesznie niskie jak za ECNostwo i bezpieczeństwo brokera i platformę, spread itd.
Skontaktował się ze mną przedstawiciel DUKASCOPY mówiący po POLSKU - czyli polski support otworzyli (chyba, że wcześniej też był, nie wiem)...no i poruszyłem temat poślizgów i ogólnie problemów jakie dotykają spekulantów poniżej 1 lota. W mojej rozmowie była też kwestii zbierania drobnych zleceń (poniżej 1 lota) w pakiety przez co nie są rzekomo traktowane priorytetowo.
Odpisał mi OFICJALNIE:
I tu prosiłbym o użytkowników konta REAL na odniesienie się do tego stanowiska.Dukascopy nie czeka z małymi transakcjami i nie pakuje ich w żadne pakiety. Wszystkie transakcje są traktowane tak samo i ich egzekucja następuje jak tylko pojawi się strona przeciwna zapewniająca wystarczającą płynność. Ze względu na swój rozmiar, mniejsze transakcje mają większą szanse na szybszą egzekucję.
Pamiętając o naturze ECNów - są poślizgi ponieważ musi być druga strona transakcji - no ale to jest piękne nawet jak nie wejdziemy tam gdzie chcemy bo uczestniczymy w prawdziwym FX nie "symulowanym" jak u MM.
A może było tak, że Ci grający ułamkowymi lotami np. 0,1 lota (w JFOREX 0,01)
czyli 10 000 poirytowali się bo wchodzili w takich momentach, że nie było drugiej strony w danej chwili? I jeszcze kwestia prawna. DUKA jest też BANKIEM i podlega restrykcyjnym regulacjom a każda jego usługa także - czyli brokerstwo...czy nie jest POZA TYM co wyżej o poślizgach tak, że oni nie mogliby ze względu na przepisy tego robić? Egzekucja u nich wygląda jednakowo czy to jest pozycją 10 000 czy 1 000 000. Musi być druga strona i amen.
Proszę o obiektywizm i naprostowanie - bo to np. dla mnie świetny broker a JFOREX to ZEN dla mojego umysłu. Zależy mi na koncie u nich. Nie chcę ewentualnych rozczarowań.
Fajny kalkulator do obliczania Commission: http://www.dukascopy.com/swiss/english/ ... alculator/
PS. Wyliczyłem sobie. Commission mi pasuje. Śmiesznie niskie jak za ECNostwo i bezpieczeństwo brokera i platformę, spread itd.
Spekulant83 Pofatygowałbyś się przejrzeć wątek, 90 stron to nie jest znowu niewiadomo ile, a temat był już poruszany pare razy.
Rozchodzi się o to, że w umowie jest zapis który mówi że w pewnych okolicznościach (niesprecyzowanych - nigdzie nie jest napisane, że np chodzi o trejdy poniżej 1 Lota itp) Dukascopy nie wysyła zlecenia dalej pozostając drugą stroną transakcji.
Też zauważyłem problem z poślizgami, a dokładniej kiedy klinkę i rynek pójdzie w moją stronę, to dostaję poślizg. W odwrotnej sytuacji, kiedy rynek po kliknięciu pójdzie przeciwko mnie, to zlecenie jest realizowane po cenie klikniętej. Nie jest to sztywna reguła, bywa różnie. Ale trejduję na tyle dużo, że widzę statystyczną przewagę na moją niekorzyść.
W związku z powyższym zapisem Dukascopy w żadnym wypadku nie jest brokerem ECN (nie ma czegoś takiego jak pół-ECN), ale nadal pozostaje całkiem dobrym brokerem MM. A do tego można dostać zwrot 45% zapłaconego commission
Rozchodzi się o to, że w umowie jest zapis który mówi że w pewnych okolicznościach (niesprecyzowanych - nigdzie nie jest napisane, że np chodzi o trejdy poniżej 1 Lota itp) Dukascopy nie wysyła zlecenia dalej pozostając drugą stroną transakcji.
Też zauważyłem problem z poślizgami, a dokładniej kiedy klinkę i rynek pójdzie w moją stronę, to dostaję poślizg. W odwrotnej sytuacji, kiedy rynek po kliknięciu pójdzie przeciwko mnie, to zlecenie jest realizowane po cenie klikniętej. Nie jest to sztywna reguła, bywa różnie. Ale trejduję na tyle dużo, że widzę statystyczną przewagę na moją niekorzyść.
W związku z powyższym zapisem Dukascopy w żadnym wypadku nie jest brokerem ECN (nie ma czegoś takiego jak pół-ECN), ale nadal pozostaje całkiem dobrym brokerem MM. A do tego można dostać zwrot 45% zapłaconego commission

Ostatnio zmieniony 06 cze 2011, 21:09 przez El Coyote, łącznie zmieniany 1 raz.