Harmonic Trading
Chodziło mi o punkt Ckor4x pisze:B61.8 i D78.6 +-10%

Ale jak tak przyjmiesz to zauważ, że za każdym razem masz Gartley'a i Bat'a... ;]
To co otwierasz 2 pozycje, najpierw na garta, póżniej na bat'a..
Nie bardzo to właśnie rozumiem.
Osobiście przy gartley'u patrzę na 1:1...
Drugą kwestią to obserwuje czy cena respektuje poziom
Krytykowałeś formacje świecowe...
No to jak otwierasz pozycję w takim razie, skoro mas taki olbrzymi PRZ...???
Trade what you see, not what you think!
ej, wez nie komplikuj... patrzysz na punkt B i juz wiesz co masz.michael7 pisze:Ale jak tak przyjmiesz to zauważ, że za każdym razem masz Gartley'a i Bat'a... ;]
dobrze ... jak na continuation gartleyamichael7 pisze:Osobiście przy gartley'u patrzę na 1:1...
dobra, sprobuje inaczej ... 2 lata temu jak wchodzilem w pozycje to w 80% pierwszy ruch ceny byl przeciwko mnie, teraz w 80% pierwszy ruch jest w moja strone. A teraz pomysl co zmienilemmichael7 pisze:Drugą kwestią to obserwuje czy cena respektuje poziom
Krytykowałeś formacje świecowe...

PRZ prostokat to rysuje indyk by alarmowac o pozycji. PRZ do wejscia mam mega maly bo wynika z potwierdzen. Ale leading potwierdzen, nie lagging.
Nie wiem co zmieniłeś....kor4x pisze:dobra, sprobuje inaczej ... 2 lata temu jak wchodzilem w pozycje to w 80% pierwszy ruch ceny byl przeciwko mnie, teraz w 80% pierwszy ruch jest w moja strone. A teraz pomysl co zmienilem
Niestety nie mam jeszcze takiego doświadczenia, ale szybko sie uczę...;]
Generalnie z moich ostatnich obserwacji wynika, żeby wejść w pozycje, tak żeby pierwszy ruch był w Twoją stronę musi byc ładna geometria (najlepiej 1:1) i do tego fajnie się sprawdza poziom S/D
Nie wiem co masz za potwierdzenia....kor4x pisze:PRZ prostokat to rysuje indyk by alarmowac o pozycji. PRZ do wejscia mam mega maly bo wynika z potwierdzen. Ale leading potwierdzen, nie lagging.
Ale na pewno to wszystko nie jest takie banalne...
A jesli jest to odezwij sie na PRIV... zrobimy EA do harmonic tradingu zapuścimy na 100 instrumentach (waluty, CFD's, commodities, itp.) no i możemy lecieć na Seszele

pozdro
masz racje, banalne to to nie jest, a uczyc - to ja tez sie wciaz ucze... neverending story
ogladales juz moze to: http://www.ampzone.org/video-tutorials- ... zones.html
co o tym sadzisz?

ogladales juz moze to: http://www.ampzone.org/video-tutorials- ... zones.html
co o tym sadzisz?
Coś tam patrzyłem, ale nie za wiele....(cierpię na brak czasu)
Moi znajomi oglądali więcej... trochę mi potłumaczyli.... o co mniej więcej chodzi..... No i czytałem trochę wątek (Journal) PIE trochę

Generalnie najlepsze rzeczy są w tych kursach płatnych , które kosztują chyba 11 tys $... trochę dużo wg mnie ;p
Generalnie nie powiem, ale ostatnio bardzo mocno to testuje...

Podoba mi się to w połączeniu z geometriami ;]
Słyszałem ze Sam Seiden ma do tego EA...., więc już się za to zabraliśmy ;], mam nadzieję, że niedługo coś powstanie ;]
Najbardziej chciałbym zrobić EA, które łączyłoby harmonic trading i te poziomy SD...
Tylko, że to jest dużo pracy jeszcze

sposob na poprawienie wejsc:
http://www.youtube.com/watch?v=PtW77k3R594
http://www.youtube.com/watch?v=PtW77k3R594
Dobre!
Tylko jak na gotowym wykresie, to jasne wszystko. Gorzej na formującym się dopiero wykresie. Motylki mają to do siebie, ze lubią ciągnąć siebie samego za ucho. W prezentowanym materiale przy wykorzystaniu StDev, pewniejsze wejście moim zdaniem, to po wykreśleniu formacji, wejście w kanał tego drugiego zakresu.
Tylko jak na gotowym wykresie, to jasne wszystko. Gorzej na formującym się dopiero wykresie. Motylki mają to do siebie, ze lubią ciągnąć siebie samego za ucho. W prezentowanym materiale przy wykorzystaniu StDev, pewniejsze wejście moim zdaniem, to po wykreśleniu formacji, wejście w kanał tego drugiego zakresu.
Jeżeli chcesz odnieść sukces, naucz się cenić ludzi.
- SceptycznyProgramista
- Stały bywalec