4 Hour MACD Strategy by Phillip Nel

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
witek777
Bywalec
Bywalec

Stop loss i take profit

Nieprzeczytany post autor: witek777 »

Mam pytanie jak igdzie ustawić w tym stop lossi jak okreslasie poziom odcelowy to znaczy kiedy wyjść z pozycji

Awatar użytkownika
spotforex
Stały bywalec
Stały bywalec

Re: Stop loss i take profit

Nieprzeczytany post autor: spotforex »

witek777 pisze:Mam pytanie jak igdzie ustawić w tym stop lossi jak okreslasie poziom odcelowy to znaczy kiedy wyjść z pozycji
jesli zrobiles wszystko jak zaleca Phillip Nel w swojej strategii to powinienes miec rozrysowane linie trendu, poziomy wsparcia i oporu, poziomy cenowe, fibo, oraz srednie MA ktorych wartosci podal, jesli juz to wszystko masz to wlasnie na podstawie tego sie kierujesz, czyli jak blisko jestes poziomow w/o czy sredniej MA albo lini trendu, one wszystko Ci pokaza jesli dobrze je rozrysowales, natomiast jesli chcesz ustawic SL ale nie ma widocznego ktoregos z powyzszych lub jest tak daleko ze musialbys mocno zaryzykowac stosujesz sie do zalecenia Philla ktore jest w zalaczniku
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam serdecznie
---------------------------

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Gajowy »

witek777 koniecznie jak chcesz grać czy choćby tylko potestować system powinieneś przerobić wszystkie lekcje jakie Philip przygotował dla podsumowania systemu.

Wątpliwości co do TP i SL powinny zniknąć po przerobieniu ćwiczeń, które moim zdaniem są konieczne do gry. Lekcja 10 ( nie moge załączyć pliku bo na tym forum 256 KB to max)

Mam tez chyba gdzieś na dysku jego nagranie dotyczące SL - odszukam i zapodam linka.
The key to living is giving.

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Awatar użytkownika
Qni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Qni »

Gra ktos tym systemen jak nie real to chociaz demo? Jakie wyniki? Da sie na tym zarobic na jakies waciki?

Awatar użytkownika
NMike
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: NMike »

Grzecho, widze, że masz z prawej strony panel godzinny. Możesz mi wysłać odpowiedni plik z tym :wink: :?:
Wysyłałem pw(nie chciałem zaśmiecać wątku), ale pojawiał się błąd cały czas i ostatecznie tu zamieściłem zapytanie.

Awatar użytkownika
Gajowy
Gaduła
Gaduła

Qni pisze:Gra ktos tym systemen jak nie real to chociaz demo? Jakie wyniki? Da sie na tym zarobic na jakies waciki?
Qni zapraszam na nasz Skype Chat - na czacie są osoby które graja na demo, real i na realu treningowym ;).

Osobiście po testach na demo gram real treningowy pipsy to wartość od 0,2 do 0,5 $. Jestem zadowolny nie z wyników bo duzo eksperymentuje i czasami konczy sie to nie za dobrze ;) ale styl gry mi odpowiada. Jeszcze troszke potrenuje i lecę na większe wody z systemem ;)

Awatar użytkownika
Qni
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: Qni »

Czesc Gajowy.

Moglbys potwierdzic prawidlowosc tlumaczenia tych 3 punktow lub je skorygowac?

9. When price break through the 89MA, it tends to move back to 21MA and then it moves on in that direction.
Kiedy cena przechodzi przez 89MA i ma tendencję do powrotu do 21MA i wówczas idzie w tym kierunku (w jakim kierunku 89MA czy 21MA? ).

10. When price breaks through the 200SMA, it moves back to it before moving on.
Kiedy cena przechodzi przez 200SMA i powraca z powrotem do poziomu przed przełamaniem.

11. When price breaks back through the 21MA it comes back to 21MA and then move on to the 89MA
Kiedy cena przełamuje 21MA i wraca do 21MA, a później idzie w kierunku 89MA.

Darz Bór :mrgreen:

Awatar użytkownika
spotforex
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: spotforex »

Qni pisze:Czesc Gajowy.

Moglbys potwierdzic prawidlowosc tlumaczenia tych 3 punktow lub je skorygowac?

9. When price break through the 89MA, it tends to move back to 21MA and then it moves on in that direction.
Kiedy cena przechodzi przez 89MA i ma tendencję do powrotu do 21MA i wówczas idzie w tym kierunku (w jakim kierunku 89MA czy 21MA? ).

10. When price breaks through the 200SMA, it moves back to it before moving on.
Kiedy cena przechodzi przez 200SMA i powraca z powrotem do poziomu przed przełamaniem.

11. When price breaks back through the 21MA it comes back to 21MA and then move on to the 89MA
Kiedy cena przełamuje 21MA i wraca do 21MA, a później idzie w kierunku 89MA.

Darz Bór :mrgreen:

9. Kiedy cena przechodzi przez 89MA to ma tendencje do powrotu do 21MA i wowczas idzie w tamtym kierunku (rozumiem to jako: dalej zgodnie z trendem, czyli powrot do 21MA jest korekcyjnym powrotem (lub testem) przed dalszym ruchem jaki wyznaczyla srednia 89MA - "tamten kierunek")

10.Kiedy cena przechodzi przez 200SMA wraca do niej przed dalszym ruchem (zgodnym z trendem)

11. Kiedy cena przelamuje 21MA to wraca do niej (korekta,test) i wtedy (po odbiciu) idzie dalej do 89MA
Pozdrawiam serdecznie
---------------------------

ODPOWIEDZ