Znalazłem na ForexFactory system oparty na tych wskaźnikach. Zaciekawiony zaczęłem mu się przyglądać - oczywiście nieco modyfikując. Jak każdy Manuals system jest nieco uznaniowy, ale być może coś się z niego uda wykrzesać. Na załączonym screenach kilka dni i wejść. Wyznacznikiem jest Laguerre (LA) i on generuje kierunek, ale nie wchodzimy zaraz po sygnale, ale dopiero po korekcie zasygnalizowanej przez Stochastic CCI lib S/R. Weźmy ostatni piątek 27-05.
W nocy mieliśmy sygnał BUY na LA TF60 i Sell na LA TF15. Szukamy więc sygnału BUY po korekcie, gdyż TF60 ma większe znaczenie niż TF15. Syganał korekty znajdujemy na świecy o 11.15 Z kilku powodów: CCI28 spadł w zakres -150:-200 Stochy 5 i 14 są na niskim poziomie, cena zatrzymała się na poziomie Pivocie 0,382 Dla mnie były to dostateczne warunki na zajęcie pozycji BUY.. Co dało 100pipsów. Po drodze mamy kolejny sygnał LA na TF15 najpierw Sell a potem BUY. Możemy więc szukać BUY i Sell na podstawie sygnałów Świeczki o 14.15 - CCI > 150, Stochy >80 na poziomie Pivota 1. - zajmuje pozycję Sell - 50pipsów jest moje. Z racji tego, że trend MA50 był rosnący można było jeszcze zajmować pozycję BUY na poziomie 0.618 - potwierdzały to Stochy <20 ale nie było sygnału na CCI, który ledwie przebił poziom 0 - ryzyk-fizyk....
Poprzedni dzień 26-05. W nocy mamy sygnał BUY na LA TF15. Szukamy pozycji. Świeczka o 11 CCI14 nisko Stochy nisko, możemy ryzykować BUY - 50 pipsów nasze.
Tutaj można dyskutować odnośnie tego wejścia gdyż nie mamy żadnego poziomu Pivota, CCI28 jest >150.
Po drodze sygnał Sell na TF15, potęgowany tym, że LA TF60 jest dość długo górze. Świeczka o 15.30 Stochy wysoko, z tendencją spadkową, CCI >200, piękne wejście w Sell na 100 pipsów lub to poziomu Pivota.
Każdego dnia można takie coś sobie wyznaczyć. Oczywiście można nieco zliberalizować warunki np brać pod uwagę jedynie Stocha lub CCI, poziomy Fibo lub S/R, jak co kto czuje. Im "mocniejsze" warunki, tym szansa na lepszy zysk.
Moje wskaźniki:
Laguerre RSI TF60
Laguerre RSI TF15
Stoch 5,3 Stoch 14,3
CCI 14 CCI 28
Daily Pivot Fibo
MA50
Z pozdrowieniami...
Z racji obowiązków nie jestem często na forum, więc z góry przepraszam, że nie będę z miejsca odpisywał na ewentualne pytania.
Laguerre CCI Stoch
Laguerre CCI Stoch
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.