forex pisze:Spekulant83 pisze:...Jak oni mogli OFICJALNIE pominąć to info. Czyste zakłamanie. W dupu mam taki marketing...
Zamiast rzucac oszczerstwami, to moze przeczytalbys najpierw co podpisujesz? A jako ich klient musiales podpisac dokument o nazwie "Risks in Foreign Exchange Trading on the SWFX Swiss Forex Marketplace" gdzie jak byk stoi napisane:
15. Conflicts of Interests
The Client understands that the business model of the SWFX Swiss Forex Marketplace consists in ensuring best execution for the transactions of the Clients and matching the transactions between any of its Clients or Counterparties, each trade being instantly hedged with a countertrade. In that respect, on the SWFX Swiss Forex Marketplace, Dukascopy is counterparty of each trade and counter trade. In some circumstances, Dukascopy may not hedge entirely or may not hedge at all certain trades. In such cases, Dukascopy may have opposite positions towards Clients.
Dukascopy limits to possible minimum the potential conflict of interests and acts in the best interests of the Clients.
The remuneration of Dukascopy includes commissions based on volume traded on the SWFX Swiss Forex Marketplace. The information about the amounts of commissions and fee policy is presented on the website
of Dukascopy and constantly updated.
Dobra masz rację!
Ale...ja nie zrozumiałem do końca co tam pisze bo uczę się ANG nadal; a poza tym to chodziło mi raczej o WYEKSPONOWANY ten fakt na ich stronie WWW zaraz obok ZALET jakie się wymienia. Tylko tyle. Nic więcej.
I nie piszę, że są oszustami. To manewrowanie prawdą a to dla mnie forma oszustwa co nie znaczy, że mam kogoś za oszusta (moja logika do której mam prawo) bo rozumiem już dlaczego tak jest jak jest dzięki temu forum (to moja
pokrętna logika więc nie osądzać mnie proszę).
Zdobędę większy kapitał obrotowy na FX...to się tam na pewno przeniosę (poza tym JFOREX jak do tej pory to było dla mnie najwygodniejsze narzędzie FX w życiu - podpasowała mi jego logika). Tak to czuje się trochę zawiedziony, że tak sprawy się mają. Trudno! No szkoda. Ale o takich rzeczach powinno się informować JAWNIE a nie w dokumentach gdzie jest 20 ponad stron. Albo zamknąć dostęp dla ludzi z niskim kapitałem.
PS. Coś mi się wydaje, że u każdego ECN tak jest pewnie...chyba, że jakiś rozwiązał kwestię tych poślizgów z powodu zbyt małych pozycji...cóż...ECN pozostaje nadal tak naprawdę dla WIĘKSZYCH trochę graczy.
Pozdrawiam:)