Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Wybaczcie, zapomniałem odpowiedzieć ;). Jest tak jak mniej więćej pisze zz - transakcje po prostu są rozliczane między bankami/dostawcami płynności. Identyczny mechanizm jak na GPW czy innym rynku.

No i dodatkowa informacja. Dukascopy z dniem dzisiejszym wprowadziło do handlu rzeczywistego srebro - oznaczone jako XAG/USD. Tak jak w przypadku dema - handel już od 50 uncji metalu, następnie można zwiększać wolumen o jednostkę, czyli 51, 52, 53 itd.

Handel możliwy od 23 w niedzielę do 22 w piątek czasu polskiego (GMT+1).

Akurat póki srebro znajduje się jeszcze w konsolidacji... ;)
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 847#313847
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Czy tutaj skalp jest dozwolony? Mysle, ze tak bo to ecn, ale potrzebuje potwierdzenia.

Dzieki Cyb za szybką odpowiedz.
Ostatnio zmieniony 28 maja 2011, 11:41 przez gfx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Wszystko jest dozwolone. Ich nie interesuje jak grasz bo nie są stroną transakcji ...

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

MkubuxK napisał ostatnio na forum:
Uważaj z Dukasem przy mniejszym kapitale bo poślizgi i commission na real potrafią wykończyć. Osobiście zrezygnowałem z niego do czasu uzbierania większej gotówki.
Przebrnąłem chyba z 40 podstron i nie doszedłem do tych info. Muszę bezwzględnie przenieść się.... A tu takie info? Dlaczego u broka ECN takie rzeczy się dzieją do licha pańskiego? Czy istnieje broker ECN bez ŻADNYCH cyrków?

Czy ktoś potwierdza a może dementuje to zacytowane twierdzenie?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Niestety jest tak,bierze się to z tego że DUKA do bodajże 1 lota jest drugą stroną transakcji i z t tego te cyrki.

Pozdrawiam.

PS jesteśmy pionierami i dlatego wszystkiego musimy przerobić na własnej skórze...,myślę że pomału to się zmieni.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

zz pisze:
Niestety jest tak,bierze się to z tego że DUKA do bodajże 1 lota jest drugą stroną transakcji i z t tego te cyrki.

Pozdrawiam.

PS jesteśmy pionierami i dlatego wszystkiego musimy przerobić na własnej skórze...,myślę że pomału to się zmieni.
To niech podniosą minimalne depo do pasującego do gry 1 lotem, 3% risk/trade.
Nie informowali o tym - dla mnie totalnie tracą wiarygodność bo to rozmijanie się z prawdą - zasrana, łagodna forma oszustwa I M H O.

W takim razie ZZ co polecałbyś - jest ktoś czysty? Czy taki nie istnieje jeszcze...gdzie się nie pojawię w wałki w praniu wychodzą. Pytam, może jestem niedoinformowany i nie znam przyjaznego miejsca do handlu...

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Spekulant83 pisze:W takim razie ZZ co polecałbyś - jest ktoś czysty? Czy taki nie istnieje jeszcze...gdzie się nie pojawię w wałki w praniu wychodzą. Pytam, może jestem niedoinformowany i nie znam przyjaznego miejsca do handlu.
Zainteresuj się pierwszą trójką.
Moim marzeniem jest mieć tą pierwszą trójkę + banki np. UBS,a suport taki jak w Alior Banku.To jest moje marzenie.

Pozdrawiam.

PS DUKA jest moim zdaniem dobry tylko większy depozyt i patrz jaka jest płynność w danym momencie na rynku // masz podgląd///

Dodano po 5 minutach:

SORRY nie podałem

http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=15310

Pozdro.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Dzięki zz za przypomnienie...widziałem ten post jakiś czas temu ale zagubiłem się trochę (nie samym FX człowiek żyje i ma full spraw). Dzięki za odpowiedź...

Mam nadzieję, że to nie offtop...info o kwestii wysokości depo i cyrków ponizej 1 lota to istotna sprawa (całe szczęście koledzy z forum zrzucili z moich pleców wampira który chciał mnie wydymać). Jak oni mogli OFICJALNIE pominąć to info. Czyste zakłamanie. W dupu mam taki marketing. Powinno liczyć się dobro klientów - czego się doczekamy ZZ...jak wspominałeś o marzeniu...konkurencja rośnie i jakość wzrośnie.

Co nie znaczy, że nie założę kiedyś konta w DUKA. Liczę na ich rozwój i na powiększenie swoich środków obrotowych przeznaczonych na FX.

Dobrze byłoby gdyby dopracowali w końcu świetny swoją drogą JFOREX...

Awatar użytkownika
forex
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: forex »

Spekulant83 pisze:...Jak oni mogli OFICJALNIE pominąć to info. Czyste zakłamanie. W dupu mam taki marketing...
Zamiast rzucac oszczerstwami, to moze przeczytalbys najpierw co podpisujesz? A jako ich klient musiales podpisac dokument o nazwie "Risks in Foreign Exchange Trading on the SWFX Swiss Forex Marketplace" gdzie jak byk stoi napisane:
15. Conflicts of Interests

The Client understands that the business model of the SWFX Swiss Forex Marketplace consists in ensuring best execution for the transactions of the Clients and matching the transactions between any of its Clients or Counterparties, each trade being instantly hedged with a countertrade. In that respect, on the SWFX Swiss Forex Marketplace, Dukascopy is counterparty of each trade and counter trade. In some circumstances, Dukascopy may not hedge entirely or may not hedge at all certain trades. In such cases, Dukascopy may have opposite positions towards Clients.

Dukascopy limits to possible minimum the potential conflict of interests and acts in the best interests of the Clients.

The remuneration of Dukascopy includes commissions based on volume traded on the SWFX Swiss Forex Marketplace. The information about the amounts of commissions and fee policy is presented on the website
of Dukascopy and constantly updated.

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

forex pisze:
Spekulant83 pisze:...Jak oni mogli OFICJALNIE pominąć to info. Czyste zakłamanie. W dupu mam taki marketing...
Zamiast rzucac oszczerstwami, to moze przeczytalbys najpierw co podpisujesz? A jako ich klient musiales podpisac dokument o nazwie "Risks in Foreign Exchange Trading on the SWFX Swiss Forex Marketplace" gdzie jak byk stoi napisane:
15. Conflicts of Interests

The Client understands that the business model of the SWFX Swiss Forex Marketplace consists in ensuring best execution for the transactions of the Clients and matching the transactions between any of its Clients or Counterparties, each trade being instantly hedged with a countertrade. In that respect, on the SWFX Swiss Forex Marketplace, Dukascopy is counterparty of each trade and counter trade. In some circumstances, Dukascopy may not hedge entirely or may not hedge at all certain trades. In such cases, Dukascopy may have opposite positions towards Clients.

Dukascopy limits to possible minimum the potential conflict of interests and acts in the best interests of the Clients.

The remuneration of Dukascopy includes commissions based on volume traded on the SWFX Swiss Forex Marketplace. The information about the amounts of commissions and fee policy is presented on the website
of Dukascopy and constantly updated.
Dobra masz rację!
Ale...ja nie zrozumiałem do końca co tam pisze bo uczę się ANG nadal; a poza tym to chodziło mi raczej o WYEKSPONOWANY ten fakt na ich stronie WWW zaraz obok ZALET jakie się wymienia. Tylko tyle. Nic więcej.

I nie piszę, że są oszustami. To manewrowanie prawdą a to dla mnie forma oszustwa co nie znaczy, że mam kogoś za oszusta (moja logika do której mam prawo) bo rozumiem już dlaczego tak jest jak jest dzięki temu forum (to moja pokrętna logika więc nie osądzać mnie proszę).

Zdobędę większy kapitał obrotowy na FX...to się tam na pewno przeniosę (poza tym JFOREX jak do tej pory to było dla mnie najwygodniejsze narzędzie FX w życiu - podpasowała mi jego logika). Tak to czuje się trochę zawiedziony, że tak sprawy się mają. Trudno! No szkoda. Ale o takich rzeczach powinno się informować JAWNIE a nie w dokumentach gdzie jest 20 ponad stron. Albo zamknąć dostęp dla ludzi z niskim kapitałem.

PS. Coś mi się wydaje, że u każdego ECN tak jest pewnie...chyba, że jakiś rozwiązał kwestię tych poślizgów z powodu zbyt małych pozycji...cóż...ECN pozostaje nadal tak naprawdę dla WIĘKSZYCH trochę graczy.

Pozdrawiam:)

ODPOWIEDZ