A też próbowałeś w to wchodzić?michael7 pisze:Szkoda, że mój nie... jaki żal ....Jak narazie jeszcze dał radę, widać, że cena zareagowała trochę wyżej ale jak dla mnie jest OK, SL wytrzymał
Harmonic Trading
Z tym najwiekszy badacz to nie wiem. Na moje to prace Jim Kane (nie wiem czy wszystkie, ale te ktore widzialem) sa duzo lepsze.
"Generalnie formacje harmoniczne na wyresach D1 na forexie się tak nie sprawdzają. Jest reakcja, ale najczęściej cena nigdy nie przekracza odległości AD...;] " - ciekawe...
Pan Gartley moglby miec sporo uwag co do tego Gartleya, fakt. Jak na moje to Gartleya rysunek ze strony 222 pokazuje cala idee/lokalizacja jego patternu. No bo to co teraz nazywamy gartleyami to juz zupelnia inna rzecz.
http://4.bp.blogspot.com/_mcz5MV92U5k/T ... _modif.png
"Generalnie formacje harmoniczne na wyresach D1 na forexie się tak nie sprawdzają. Jest reakcja, ale najczęściej cena nigdy nie przekracza odległości AD...;] " - ciekawe...
Pan Gartley moglby miec sporo uwag co do tego Gartleya, fakt. Jak na moje to Gartleya rysunek ze strony 222 pokazuje cala idee/lokalizacja jego patternu. No bo to co teraz nazywamy gartleyami to juz zupelnia inna rzecz.
http://4.bp.blogspot.com/_mcz5MV92U5k/T ... _modif.png
Niewątpliwie Jim Kane też sporo wniósł ;]kor4x pisze:Z tym najwiekszy badacz to nie wiem. Na moje to prace Jim Kane (nie wiem czy wszystkie, ale te ktore widzialem) sa duzo lepsze.
CHodzi tutaj o to, że obecnie używa sie oznaczeń Carney'a najczęściej, a po drugie to właśnie on opisał formacje nietoperze i kraba
Chodzi mi tutaj o to, że jak występuje taki duży setup na parach walutowych na wykresie D1 to target to jest często 500 lub więcej pipsów.. i mimo wszystko ciężko o takie patterny..."Generalnie formacje harmoniczne na wyresach D1 na forexie się tak nie sprawdzają. Jest reakcja, ale najczęściej cena nigdy nie przekracza odległości AD...;] " - ciekawe...
Nie robiłem szczegółowych badań na wykresach D1 ale mimo wszystko rzadko się to sprawdza wg mnie.
No tak to wszystko mocno ewoluowało.... Zostało wszystko opisane za pomocą współczynników fibo...;]kor4x pisze:Pan Gartley moglby miec sporo uwag co do tego Gartleya, fakt. Jak na moje to Gartleya rysunek ze strony 222 pokazuje cala idee/lokalizacja jego patternu. No bo to co teraz nazywamy gartleyami to juz zupelnia inna rzecz.
Trade what you see, not what you think!
Ciężko mi powiedzieć ;]kor4x pisze:na moje to dodanie Fibo przez Pesavento wiecej skomplikowalo niz wnioslo
A propo tego co jest teraz na rynku to ładny Gartley Pattern bearish na gbp/usd M15. Do tego jeszcze dwie równe korekty bardzo ładne...
Ogólnie dobry setup

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pewnie będe tutaj szukał jakiejś S-ki ;] wygląda dosyć obiecująco
Crab + 1:1 + s/r + supply zone? ...;] + poziom 00
1.618 wypada na samym s/r i koncu PRZ...
Generalnie formacja się narysowała (tzn. program narysował), ale mimo wszystko dobrze by było gdyby przetestowała PRZ i punkt gdzie jest 1:1
Crab + 1:1 + s/r + supply zone? ...;] + poziom 00

1.618 wypada na samym s/r i koncu PRZ...
Generalnie formacja się narysowała (tzn. program narysował), ale mimo wszystko dobrze by było gdyby przetestowała PRZ i punkt gdzie jest 1:1
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.