Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Songo89K pisze:nie pokazuje mi screenów
Pewnie lamerskie pytanie, ale jakich screenów ?
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

fievral pisze:NIe ze odrazu ustawic ale np.brokerzy typu MM sa "posrednikami" , wystepuja rekwoty a dane dotyczace cen moga odbiegac troche od tych w rzeczywistosci,. Natomiast brokerzy typu STP przesylaja zlecenie bezposrednio do banku oferujacego aktualna cene rynkowa.
W STP ceny też mogą się różnić - kwestia dostarczycieli płynności. Takie uroki rynku zdecentralizowanego. No i brokerzy STP też przecież są pośrednikami ;). Tylko faktycznie, tu nie ma rekwotowań, za to są poślizgi cenowe.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

ach i wszystko już wiem,trzeba być zalogowanym żeby mieć wgląd do "załączników".

Awatar użytkownika
freshman89
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: freshman89 »

istnieje mozliwosc przejscia szybkiego do konretnej daty w mt4? tak zeby nie przewijac wykresu recznie tylko szybko cofnac sie np o pare lat wczesniej

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Enter - wpisujesz datę - enter ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

Jak otworzyc linie liczby otwartych kontraktów na wykresie(MT4)? Czy to moze nie dotyczy walut a innych towarów? Wiem gdzie się otwiera wolumen :mrgreen:
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Wolumen w MT4 to ilość ticków, na nic innego liczyć nie możesz ;).
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Rozumiem znaczenie wolumenu... Czyli linia kropkowana otwartych pozycji nie istnieje w opcji mt4?Coś mi się wierzyc nie chce
Ecn udostępnia głębokosc rynku, ale całego rynku czy tylko jego dostarczycieli płynnosci?Chyba to drugie ale warto zapytac...

Mógłby ktos sie rozpisac na ten temat :mrgreen: Mam mieszane uczucia.. juz uzywam przycisku wyszukaj...
Ostatnio zmieniony 22 maja 2011, 13:32 przez SzybkiSzmal, łącznie zmieniany 1 raz.
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nie wiem o jakiej kropkowanej linii mówisz ;).
Forex to rynek zdecentralizowany więc o całkowity wolumen ciężko. Nawet u brokera ECN będziesz miał dane dot. wolumenu tylko w obrębie jego dostarczycieli płynności. Najbardziej wiarygodne dane oferuje chyba Reuters ale swoje to kosztuje.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI

Zapraszamy do kontaktu

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Juz wszystko jasne....

ODPOWIEDZ