Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców

Miejsce, gdzie początkujący mogą zadawać nawet najbardziej dziwne pytania.
fievral
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: fievral »

Witam wszyskich, jestem tu calkiem nowy, zreszta forexem interesuje sie tez dosc niedlugo, skoro wiec mozna w tym watku zadawac nawet najdziwniejsze pytania to moje pierwsze jest nastepujace: czy zgarniecie 10-15 pipsow jest traktowane przez brokerow jako scalping czy nie bo juz rozne opinie czytalem a nadal nie wiem jak to jest. Z gory dzieki za odpowiedzi

A co do pytania powyzej to moze wykres na szkoleniu pochodzi od innego brokera i moze stad wynikaja te roznice przynajmniej mnie sie tak wydaje ale pewny nie jestem.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Kazdy broker może indywidualnie definiować skalpowanie, ale raczej chodzi tu o krótki czas przetrzymywania pozycji, a w mniejszym stopniu wysokośc pojedynczego profitu
Solą życia jest kasa.

fievral
Stały bywalec
Stały bywalec

Czyli scalpowanie to otwieranie pozycji gora kilkuminutowych dobrze rozumiem?

SzybkiSzmal
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: SzybkiSzmal »

kilku sekundowych
NIgdy nie dyskutuj z idiotą, najpierw sprowadzi Cie do swojego poziomu a później wykończy doświadczeniem.

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Według definicji to również kilkuminutowe transakcje.
Solą życia jest kasa.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Problem polega na tym, że każda definicja jest inna ;). Dlatego lepiej napisać "krótkie" transakcje, a potem dostosowywać to do danego brokera/tradera.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Awatar użytkownika
daromanchester
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: daromanchester »

raposo pisze:Dlatego lepiej napisać "krótkie" transakcje, a potem dostosowywać to do danego brokera/tradera
Tak też nie dobrze bo ktoś pomyśli że gra shortami to skalp :) hehe

Wredny MM dwie minuty uzna za skalp.
A i kiedyś widziałem STP który nie za bardzo lubił szybkie transakcje z powodu jego LP.
Jeśli dobrze pamiętam to chodziło o JadeFX ale chyba przed tym jak zmienił dostawce płynności.
Ale mogę też bredzić bo to było dawno temu ... :)
"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein

orc
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: orc »

fievral pisze:A co do pytania powyzej to moze wykres na szkoleniu pochodzi od innego brokera i moze stad wynikaja te roznice przynajmniej mnie sie tak wydaje ale pewny nie jestem.
Oj wątpię. Myślisz, że każdy broker może sobie ustawiać kiedy zaczyna się dana świeczka? Trochę utrudniałoby to "analizę porównawczą" (w cudzysłowie, bo mój profesor zawsze powtarzał, że nie ma czegoś takiego jak analiza porównawcza :) )

fievral
Stały bywalec
Stały bywalec

NIe ze odrazu ustawic ale np.brokerzy typu MM sa "posrednikami" , wystepuja rekwoty a dane dotyczace cen moga odbiegac troche od tych w rzeczywistosci,. Natomiast brokerzy typu STP przesylaja zlecenie bezposrednio do banku oferujacego aktualna cene rynkowa.

Songo89K
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Songo89K »

witam,

kiedyś ktoś poruszał ten problem ale w wyszukiwarce nie moge tego znaleźć. Mianowicie siedzę obecnie na laptopie i nie pokazuje mi screenów.

Pewnie lamerskie pytanie no ale nie wiem jak sobie z tym poradzić,
pozdrawiam

ODPOWIEDZ