Wszystkie pytania dozwolone-Dla początkujących Forexowców
Witam wszyskich, jestem tu calkiem nowy, zreszta forexem interesuje sie tez dosc niedlugo, skoro wiec mozna w tym watku zadawac nawet najdziwniejsze pytania to moje pierwsze jest nastepujace: czy zgarniecie 10-15 pipsow jest traktowane przez brokerow jako scalping czy nie bo juz rozne opinie czytalem a nadal nie wiem jak to jest. Z gory dzieki za odpowiedzi
A co do pytania powyzej to moze wykres na szkoleniu pochodzi od innego brokera i moze stad wynikaja te roznice przynajmniej mnie sie tak wydaje ale pewny nie jestem.
A co do pytania powyzej to moze wykres na szkoleniu pochodzi od innego brokera i moze stad wynikaja te roznice przynajmniej mnie sie tak wydaje ale pewny nie jestem.
-
- Gaduła
Problem polega na tym, że każda definicja jest inna
. Dlatego lepiej napisać "krótkie" transakcje, a potem dostosowywać to do danego brokera/tradera.

ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- daromanchester
- Przyjaciel Forum
Tak też nie dobrze bo ktoś pomyśli że gra shortami to skalpraposo pisze:Dlatego lepiej napisać "krótkie" transakcje, a potem dostosowywać to do danego brokera/tradera

Wredny MM dwie minuty uzna za skalp.
A i kiedyś widziałem STP który nie za bardzo lubił szybkie transakcje z powodu jego LP.
Jeśli dobrze pamiętam to chodziło o JadeFX ale chyba przed tym jak zmienił dostawce płynności.
Ale mogę też bredzić bo to było dawno temu ...

"Ekspert to taki człowiek, który popełnił wszystkie możliwe błędy w bardzo wąskiej dziedzinie" - Niels Bohr
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
"Każdy głupi może wiedzieć. Sedno to zrozumieć" - Albert Einstein
Oj wątpię. Myślisz, że każdy broker może sobie ustawiać kiedy zaczyna się dana świeczka? Trochę utrudniałoby to "analizę porównawczą" (w cudzysłowie, bo mój profesor zawsze powtarzał, że nie ma czegoś takiego jak analiza porównawczafievral pisze:A co do pytania powyzej to moze wykres na szkoleniu pochodzi od innego brokera i moze stad wynikaja te roznice przynajmniej mnie sie tak wydaje ale pewny nie jestem.