Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ridera pisze:Dziękuję :) Swoją drogą dziś mało okazji na zarobek :)
kabel na m5 jest idealny :)
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Ja gram na m15 ,może dlatego :) Mam jeszcze pytanie ,nie da się ulepszyć tego alarmu (przekroczenie lini buy i sell ) ? Np sygnał byłby generowany tylko wtedy gdy przetnie ,czyli jak teraz ale dodatkowo dać sygnały tego samego koloru D1 i H1 (np D1 ,H1 ,linia buy przecięta ,DOPIERO DAJE SYGNAŁ ) .Dodać jeszcze współpracę ze wskaźnikiem EMA (jego kierunek musi być zgodny z D1 i H1) i np zeby była odpowiednia odległość .Da radę takie coś zrobić?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ridera pisze:Ja gram na m15 ,może dlatego :) Mam jeszcze pytanie ,nie da się ulepszyć tego alarmu (przekroczenie lini buy i sell ) ? Np sygnał byłby generowany tylko wtedy gdy przetnie ,czyli jak teraz ale dodatkowo dać sygnały tego samego koloru D1 i H1 (np D1 ,H1 ,linia buy przecięta ,DOPIERO DAJE SYGNAŁ ) .Dodać jeszcze współpracę ze wskaźnikiem EMA (jego kierunek musi być zgodny z D1 i H1) i np zeby była odpowiednia odległość .Da radę takie coś zrobić?
wszystko sie da
tylko to jest pytanie do programistów
poczytaj o wskaźniku TRO TRAINING WHEELS - on daje sygnał w postaci "napisu" co robić
ale wprowadza zmiany w kolorze D1 - ale idzie to wyłączyć jak ktoś nie chce
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Cadermo

Bo jakby nie patrzeć to byłoby duże ułatwienie :) prawda?
Ostatnio zmieniony 18 maja 2011, 16:51 przez Cadermo, łącznie zmieniany 1 raz.

neves
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: neves »

ja natomiast mam pytanie jak dodac te wskazniki ze strony 1-2 do metatradera, poniewaz nie moge tego znalesc? oraz czy ktos moze wie, dlaczego caly czas mam pokazane ze D1 jest czerwone mimo ze jest zielone?

Pozdrawiam

Cadermo

Folder indyków : Nazwa Twojego brokera :arrow: EXPERTS :arrow: INDICATORS i tam właśnie wklejasz . Zainstaluj każdy ,dodaj EMA 50 LOW I HIGH i działa.

Prośba do obeznanych w temacie na 99 %,może spiszmy wszystkie zasady,WSZYSTKIE teraz tutaj i po spisaniu moderator doda te zasady do pierwszego postu ,unikniemy wielu niepotrzebnych pytań.Wiele nowych zasad znalazło się gdzieś w środku tematu ,a temat liczy już ponad 200 stron ,więc może dla uporządkowania zasad ,dopiszmy je w pierwszym poście :) .Zaczynam :
1.Gramy tylko kiedy dostajemy sygnał z alarmu
2.Gramy tylko gdy D1 =H1 kolorami .
3.Gramy tylko zgodnie z kierunkiem kanału

Sygnał Buy z alarmu :arrow: świeca D1 i H1 zielone :arrow: Kanał EMA idzie w górę ,a cena znajdduje się pod wykresem w dość bliskiej odległości :arrow: LONG

analogicznie do Shorta .

Teraz kilka pytań co do lepszego wyboru wejścia :
a)Kiedy wchodzić patrząc na kolor H1 ,kiedy świeca jest długa czy jak ?
b)Czy używać kropek do czegoś więcej prócz wyznaczania SL i TP ?
c)Najlepsze pary do NLA ?
d)Czy naprawdę gra na M5 jest dużo trudniejsza?
e)Czy wejście powinno nastąpić po 2-3 kropkach ?
f)Czy brać pod uwagę zasadę po 3-5 świeczkach danego koloru H1 ,następuje nowa świeca innego koloru ?

Proszę o dopisywanie tylko PEWNYCH 100 % odp. Teraz prosiłbym o odp na te pytanka i dopisanie dodatkowych informacji do moich 3 zasad.Oczywiście świetnie by było gdyby wypowiedziało się kilka osób związanych z tematem.POZDRAWIAM!

neves
Bywalec
Bywalec

jak daje sygnal buy?

Cadermo

neves pisze:jak daje sygnal buy?
Normalnie ,jak masz załadowane wszystkie wskaźniki to daje CI sygnał z alertu.Takie okienko wyskakuje z sygnałem dźwiękowym.

neves
Bywalec
Bywalec

bo widzialem na jednym ze screenow ktoregos z uzytkownikow ze mial napisane z lewej strony wykresu "wait", "buy" albo "sell"...i myslalem ze to o to chodzi

Cadermo

To wskaźnik ,o którym była mowa dziś w tym temacie ,całkiem nie dawno .
"TRO TRAINING WHEELS"

NA POPRZEDNIEJ STRONIE MOJA PROŚBA DO UŁOŻENIA NA CZYSTO ZASAD NLA.

ODPOWIEDZ