Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Mr.T

Nieprzeczytany post autor: Mr.T »

Właśnie pojawił się spreed na kablu 0,1 :shock: wcześniej tego nie zauważałem ale raczej nie zdarzyło się na edku owszem . wiadomo,że jest zmienny ale miłe zaskoczenie. :wink:

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Witajcie! Czy w JForex jest możliwość usunięcia tych liczb zaznaczonych na rysunku, bo przy nanoszeniu większej ilości obszarów w postaci tych prostokątów powoduje straszny burdel na wykresie. Jeżeli tak to w jaki sposób.
Dziękuję
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Niestety nie widzę by była taka możliwość.

Dodano po 1 godzinach 29 minutach:

Dodatkowa informacja. Dukascopy wprowadziło do handlu srebro - na razie tylko na rachunkach demonstracyjnych jednak jeśli przejdzie testy pomyślnie to niebawem można spodziewać się wprowadzenia tego metalu także na rachunki rzeczywiste.

Minimalny wolumen 50 uncji, następnie można zwiększać o jedną jednostkę.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

raposo pisze:Więc zauważyłeś już, że nie działa jak klasyczny TS np. w MT4... ;)
Za 2 podejsciem obczailem to wreszcie.
Mogles napisac wprost ze nie ma w ogole trailing stopa.

Jest trailing step, ale malo przydatne to narzedzie, chyba ze gra sie w horyzoncie conajmniej kilkudniowym (albo tylko na zlocie :) ), bo co mi po takim stopie, ktory przesuwa sie nie czesciej niz co 10 pipsow.
To tak jakby mozna wchodzic w pozycje co 10p - 1,421; 1,422 itd. W dluzszym terminie to bez znaczenia, ale w intraday to praktycznie uniemozliwia normalne inwestowanie.

W TS nie krok jest istotny (taka roznica miedzy stopem a stepem) a odleglosc stopa i tego podstawowego parametru brakuje.

Taka moja opinia.

Jako ze poza tym pkt (niezwykle istotnym z pewnych wzgledow) i drobnymi niedociagnieciami platforma jest bardzo fajna jeszcze troche popytam, bo a nuz sytuacja sie poprawi:

1) czy sa jakies nadzieje na normalnego trailing stopa (nie co 10p, tylko 0,1p i z okreslaniem odleglosci) w najblizszej przyszlosci?
2) z innej beczki - slyszalem cos o kontach PAMM na dukasie - jak to w tej chwili wyglada i czy macie wiedze jak sie do tego ustosunkowuje KNF (biorac pod uwage zarowna punkt widzenia tradera jak i inwestora)

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Co do funkcjonalności TS nie będę się sprzeczał, bo nie o to chodzi ale "klasyczny TS" można sobie wziąć z internetu jako dodatkową strategię - gdzieś coś takiego już widziałem. Sam nie mam, bo tego nie używam :). Jakbyś nie znalazł to jak wpadnie mi w "ręce" podeślę.
Yankee pisze:2) z innej beczki - slyszalem cos o kontach PAMM na dukasie - jak to w tej chwili wyglada i czy macie wiedze jak sie do tego ustosunkowuje KNF (biorac pod uwage zarowna punkt widzenia tradera jak i inwestora)
Jeśli inwestor jest spoza Szwajcarii to Dukascopy nie wymaga żadnych zezwoleń czy licencji. KNF nic do tego, bo to w końcu szwajcarski, a nie polski broker. Natomiast u nas wiadomo jak to wygląda - trzeba mieć licencję DI by móc zarządzać kapitałem osób trzecich lub jak ktoś lubi ryzyko... :)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Pytajac o KNF mialem na mysli oczywiscie tradera a nie brokera. Z tego tematu:
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... 5&start=60
wnioskuje ze konta PAMM nie podlegaja pod zarzadzanie cudzymi srodkami, bo de facto nie masz dostepu do tych srodkow, sa one jakoby podlaczane pod Twoje konto. Tak ja to rozumiem.
Ale to jest interpretacja jednej osoby, tyle ze zdaje sie poparta opiniami prawnymi.

Ale chyba najbezpieczniej bedzie zapytac u zrodla.
Tak czy owak - PAMM na dukasie juz dziala i ma sie dobrze, tak?

zz
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: zz »

Yankee pisze:Tak czy owak - PAMM na dukasie juz dziala i ma sie dobrze, tak?
Yankee w grudniu będą egzaminy na CFA w Warszawie,poczekaj z 1-2 lata i ku...wa zrobimy normalność w tym kraju.Spokojnie .

pozdrawiam.
Bazylea III reforma finansowa staje się skuteczne,
W ostatnich miesiącach Grupa CME i innych operatorów walut zauważyć rosnącą aktywność banku w kontraktach futures lub podobnych produktów

Awatar użytkownika
Cyb
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Nieprzeczytany post autor: Cyb »

Podniecacie się jakbyście coś znaczyli...

jbm8
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: jbm8 »

Cyb pisze:Podniecacie się jakbyście coś znaczyli...
:DDD

gfx
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: gfx »

Jak myslicie, ile taki broker może kasy maksymalnie wypłacić? Bardzo ciekawe.

@down bardzo inteligentna odpowiedz. Sprecyzuję. Czy broker da radę wypłacić powyżej 10 mln Euro jesli ktoś tyle zrobi z 1 mln Euro?
Ostatnio zmieniony 21 maja 2011, 11:30 przez gfx, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ