Never Lose Again by DRAGON33

Jeżeli masz pomysł lub używasz ciekawego systemu albo strategii gry, opisz ja tutaj.
Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

VinciPro pisze:A ja wiem jak to działa ale nie wiem :) Rozumiem o co chodzi, ale dlaczego tak jest? Tłumaczę sobie, że roboty działają o pełnych godzinach. Ile mam racji nie wiem, ważne że to cudo daje zarabiać.
powracając do Twoich wcześniejszych wypowiedz ja nie wiem czy wszystko jest ok
Oto teoria i praktyka forexu by NLA
cena porusza się falą czasami większe czasmi mniejsze te fale
i to właśnie TRO i dragon chcieli uchwycić w tym systemie
a dokładnie jedno miejsce tej fali - korektę czy z angielska pullback
pamiętać należy o różnicy pomiędzy korektą a odwróceniu trendu
dość teorii - jak się tworzy sygnał wejścia NLA
mamy jakiś trend - obrazuje nam to miejsce wykresu względem kanału EMA oraz kolor Świeczki D1
potem mamy te osławiona korektę czy też pullback - tworzy się lokalny szczyt lub dołek HH lub LL
jeżeli korekta się skończy to utworzy nam sie odpowiedni HL lub LH
i teraz TRO wpadł na pomysł aby pomiędzy tymi punktami wykreślić poziomy fibo
aby zwiększyć prawdopodobieństwo prawdziwości sygnału wprowadził zasadę koloru świeczki H1

sygnał buy

D1 zielona
cena nad kanałem
zaczyna się korekta powstaje HH
cena idzie w dół
zatrzymuje się / zawraca - powstaje HL
powstają poziomy fibo
tutaj sie zaczyna różnic ze względu na interwał czasowego
cena przebiją poziom BUY fibo i potem świeczka H1 robi sie zielona - Sygnał buy
albo świeczka H1 robi sie zielona i potem cena przebija poziom BUY - sygnał wejścia

To jest nie zmienne stałe poprawne i sprawdzone
reszta to filtracja, SL, TP, BE, TS
i psychika :wink:
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

neves
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: neves »

rozumiem ze w druga strone dziala to tak samo?

jak zaladowac wskazniki do metatradera?

w takim razie, czy oplacalne jest granie kiedy D1 jest na czerwono? i czy znaczek "CAN" zmienia kolor, czy mi sie wydawalo?

Wydaje mi sie ze nie dziala mi ten system z kreskami, poniewaz na wszystkich wykresach od M1 do H4 sa zielone a potem same czerwa, H1 jest zielona mimo ze na wykresie pokazana jest czerwona, co z tym zrobic?

dziekuje serdecznie za odpowiedz:)

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

Dzięki TARKIN ;) Teraz jakoś łatwiej mi to zrozumieć, wcześniej nie patrzałem na to jak na trend-followera, a największą uwagę przywiązywałem do koloru świeczek ;)
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
kafe466
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: kafe466 »

neves pisze:Mam czytac 200 stron zeby znalesc odpowiedzi na 3 pytania? Nie badzcie smieszni:)
Nie no co za koleś. W tych 200 stronach chyba jest wszystko co jest potrzebne do wygrywania. Ja jak zaczynałem czytać ten temat to nie znałem nawet podstawowych pojęć, nie wiedziałem co to jest SL,TP DOSŁOWNIE NIC. Czytałem choć w sumie nie za bardzo rozumiałem to co czytam, ale po około 100 stronach wszystko zaczyna się układać, ktoś tam poda jakiś link ktoś coś wyjaśni zaczynasz grać na demo i mówisz kurcze to działa. a najlepsze jest to że czytasz dalej i rozumiesz czemu to działa i jak działa rynek. a więc nie pir... tylko czytaj a jak nie to wypie..alaj do łopaty robić pączki lub zbijać bąki bo na forex nie masz czego szukać. :569:
Czy niczego nie dostrzegasz? A raczej, czy dostrzegasz brak czegoś, co by można było dostrzec?

neves
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: neves »

widac, czlowieku nie umiesz przestrzegac zasad moralnych, patrzac na Twoja niesamowiscie madra wypowiedz.

Strasznie sie ciesze ze Ci sie udalo, ja natomiast nie mam czasu czytac 200 stron tylko po to zeby znalesc odpowiedzi na 2-3 pytania, bo Tobie nie chce sie ruszyc zeby odpowiedziedz. Widac poszedles z trendem wszystkich ludzi i poprostu lubisz pisac: "poszukaj sobie", "bylo" albo "uzyj google". Plus nie sadze zeby gdzielkowiek byla odpowiedz, czemu nie dziala mi wskaznik miar czasowych.

VinciPro
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: VinciPro »

neves pisze:a natomiast nie mam czasu czytac 200 stron
Jeśli na to nie masz czasu, to nie będziesz miał czasu na FX. Cierpliwość to podstawa, podobnie sumienność i trzymanie się zasad. Każdy dochodzi w końcu do tych wniosków ;) I spokojnie, bez nerwów, bo to kolejna cecha której trzeba się wyzbyć na FX (co chyba jest najtrudniejsze :roll: ).

Pozdrawiam

Dodano po 33 sekundach:

BTW, próbowałem czytać wątek na wyrywki, ale przeczytałem w końcu cały i to najlepsze rozwiązanie.
Uniwersytet Spekulacji - szkolenia GPW i FX

Awatar użytkownika
szahal
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: szahal »

neves pisze:widac, czlowieku nie umiesz przestrzegac zasad moralnych, patrzac na Twoja niesamowiscie madra wypowiedz.

Strasznie sie ciesze ze Ci sie udalo, ja natomiast nie mam czasu czytac 200 stron tylko po to zeby znalesc odpowiedzi na 2-3 pytania, bo Tobie nie chce sie ruszyc zeby odpowiedziedz. Widac poszedles z trendem wszystkich ludzi i poprostu lubisz pisac: "poszukaj sobie", "bylo" albo "uzyj google". Plus nie sadze zeby gdzielkowiek byla odpowiedz, czemu nie dziala mi wskaznik miar czasowych.
Poczytaj na początek wszystkie wypowiedzi HEXa z 10 pierwszych stron. I zgadzam się z wypowiedzią kolegi, skoro nie masz czasu żeby przeczytać wątek to na czekanie na sygnał też nie będziesz prawdopodobnie go miał. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.
Obrazek

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Prześledziłem jak na razie 60 stron tego wątku i pojawiły się nowe pytania :)
1.Co tak naprawdę robią te kropki i jak ich używać?
2.Podczas której sesji giełdowej najlepiej grać NLA ?

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

ridera pisze:Prześledziłem jak na razie 60 stron tego wątku i pojawiły się nowe pytania :)
1.Co tak naprawdę robią te kropki i jak ich używać?
2.Podczas której sesji giełdowej najlepiej grać NLA ?
Ad1.
To są lokalne górki i dołki - pełna definicja jest w gdzieś na forum ale ogólnie to HH HL LL i LH
teoretycznie im wiecej kropek tym poziom ważniejszy
używa się je głównie do ustawiania poziomu SL i TP
oraz niektórzy uzależniali swoje wejście od ilości kropek przy ostatnim zwrocie ceny
Ad2.
Poczytaj dalej jest wyjaśnione dokładnie - zwłaszcza o kolorze D1 "sesyjnym"
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

Cadermo

Nieprzeczytany post autor: Cadermo »

Dziękuję :) Swoją drogą dziś mało okazji na zarobek :)

ODPOWIEDZ