Pie

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Supply / Demand

Korzystam
138
64%
Nie korzystam
79
36%

Liczba głosów: 217

valthol
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: valthol »

To ja od razu z kilkoma pytaniami :)

1. Mógłbyś umieścić tutaj ten szary pattern kolorystyczny? Bardzo miłe dla oka i przejrzyste.
2. Szare wykresy sa na M5? Na tym TF szukasz s/d? Czy te M5 zamieszczasz tylko po to, żeby rozjaśnić sytuację oglądającym?
3. Lece czytać wątek na forexfactory i po zaznajomieniu odezwę się do Ciebię! ;d

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Fesiek pisze:
Shadi pisze: wg mnie był zły
Nie zapytam dlaczego poziom był zły. Wiem, że sam mam się domyśleć. Niniejszym to czynię. Jak się domyślę to napiszę.
Czasami wydaje mi się, że macie pretensje do osoby coś pokazującej, że Wam nie działa. Największym jednak problemem jest to, że nie przeczytacie nawet dokładnie zasad.

Awatar użytkownika
inwestor86
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: inwestor86 »

Shadi pisze:
Fesiek pisze:
Shadi pisze: wg mnie był zły
Nie zapytam dlaczego poziom był zły. Wiem, że sam mam się domyśleć. Niniejszym to czynię. Jak się domyślę to napiszę.
Czasami wydaje mi się, że macie pretensje do osoby coś pokazującej, że Wam nie działa. Największym jednak problemem jest to, że nie przeczytacie nawet dokładnie zasad.
dokladnie, a na pierwszej stronie macie wszystkie potrzebne informacje, wiec brac sie za nauke :twisted:

Awatar użytkownika
Fesiek
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Fesiek »

Wydukałem takie poziomy. Proszę o poprawki jeśli coś pominąłem lub zaznaczyłem źle.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

valthol
Stały bywalec
Stały bywalec

Nieprzeczytany post autor: valthol »

I do moich powyższych pytań:

-Czy mógłbyś załączyć zrzut ekranu jak masz uporządkowane te wykresy? Pomysł wizualny wydaje się bardzo dobry, a chciałbym to zobaczyć

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

valthol pisze:1. Mógłbyś umieścić tutaj ten szary pattern kolorystyczny? Bardzo miłe dla oka i przejrzyste.
2. Szare wykresy sa na M5? Na tym TF szukasz s/d? Czy te M5 zamieszczasz tylko po to, żeby rozjaśnić sytuację oglądającym?
3. Lece czytać wątek na forexfactory i po zaznajomieniu odezwę się do Ciebię! ;d
1) Tło: Light Grey, Świeczka Bull: Dark Green, Świeczka Bear: Crimson, Słupki i wykres liniowy: Black, Siatka: 175,177,254
2) Real mam jeszcze w Admiral Markets a tam kwotowania są do 4 miejsca po przecinku dlatego pomagam sobie demo w FxPro gdzie kwotowania są do 5 miejsca. Szare wykresy to właśnie fxpro. Zamieszczałbym tylko poziomy z fxpro ale wchodzę w admiralu to zamieszczam również wejścia. Jednak od teraz będę robił inaczej. Nie będę dawał swoich wyników, wejścia jak będą wartościowe bo widzę że szum się robi o pipsy zamiast skoncetrować się na wyszukiwaniu dobrych setup'ów.
3) yyy.. ok :wink:
Fesiek pisze:Wydukałem takie poziomy. Proszę o poprawki jeśli coś pominąłem lub zaznaczyłem źle.
Od góry poziomy. 1) Przy supply obcinamy dolne knoty a zostawiamy górne. To samo w 2 i 3. w 4) nie widzę żadnego poziomu zobacz jaki bajzel jest przed tym jak cena zjechała.
valthol pisze:-Czy mógłbyś załączyć zrzut ekranu jak masz uporządkowane te wykresy? Pomysł wizualny wydaje się bardzo dobry, a chciałbym to zobaczyć
Uwierz mi że to nie pomysł wizualny odgrywa rolę. Skoncentruj się na świecach. Nawet jeżeli bym Ci powiedział co i jak mam ustawione to myślę że byś się specjalnie nie zdziwił. :wink:

Mały przykład z egzotyka.
Obrazek
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Shadi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Shadi »

Fesiek pisze:Wydukałem takie poziomy. Proszę o poprawki jeśli coś pominąłem lub zaznaczyłem źle.
źle - od ciała do wicków górnych dla oporu i od wickow dolnych do ciała dla wsparcia

Awatar użytkownika
Spekulant83
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: Spekulant83 »

Shadi pisze:
źle - od ciała do wicków górnych dla oporu i od wickow dolnych do ciała dla wsparcia
Inaczej mówiąc:
- dla oporu: od OPEN do HIGH
- dla wsparcia: od OPEN do LOW

czy:

- dla oporu: od CLOSE do HIGH
- dla wsparcia: od CLOSE do LOW

Nadal pewnie wielu nie wie do końca.

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Spekulant83 pisze:Inaczej mówiąc:
- dla oporu: od OPEN do HIGH
- dla wsparcia: od OPEN do LOW

czy:

- dla oporu: od CLOSE do HIGH
- dla wsparcia: od CLOSE do LOW

Nadal pewnie wielu nie wie do końca.
Jeżeli nie wiesz, zastanów się jak Ty byś zrobił. (Pomijając to że patrząc tylko na 1) screeny mógłbyś na to wpaść i 2) czytając post z Wto 10-05-2011, 15:01. Ale jak nie chce się czytać to tak:
Spekulant83 pisze:Nadal pewnie wielu nie wie do końca.
Drugi raz powtórzę to nie matematyka. Tu rynek nie działa wobec dokładnych wytycznych. Nie ma w zwyczaju że do dojdzie dokładnie do close świecy z 7.54 i odbije przy okazji zmieniając kierunek na cały dzień.

Zacytuję bo na pewno nie będę pisał tego po raz -enty. Ci którzy chcą zrozumieć zrozumieją.

Shadi pisze:od ciała do wicków górnych dla oporu i od wickow dolnych do ciała dla wsparcia
admkowal pisze:Przy supply obcinamy dolne knoty a zostawiamy górne
Screeny z postów:
Wto 10-05-2011, 17:05
Wto 10-05-2011, 15:01
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
gutek04
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: gutek04 »

To ja może coś wrzucę...
Swoją droga interesuje mnie jak by to dziś rozegrać na GPB/USD straszne zamieszanie na tej parze dzis panuje...
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ