valthol pisze:1. Mógłbyś umieścić tutaj ten szary pattern kolorystyczny? Bardzo miłe dla oka i przejrzyste.
2. Szare wykresy sa na M5? Na tym TF szukasz s/d? Czy te M5 zamieszczasz tylko po to, żeby rozjaśnić sytuację oglądającym?
3. Lece czytać wątek na forexfactory i po zaznajomieniu odezwę się do Ciebię! ;d
1) Tło: Light Grey, Świeczka Bull: Dark Green, Świeczka Bear: Crimson, Słupki i wykres liniowy: Black, Siatka: 175,177,254
2) Real mam jeszcze w Admiral Markets a tam kwotowania są do 4 miejsca po przecinku dlatego pomagam sobie demo w FxPro gdzie kwotowania są do 5 miejsca. Szare wykresy to właśnie fxpro. Zamieszczałbym tylko poziomy z fxpro ale wchodzę w admiralu to zamieszczam również wejścia. Jednak od teraz będę robił inaczej. Nie będę dawał swoich wyników, wejścia jak będą wartościowe bo widzę że szum się robi o pipsy zamiast skoncetrować się na wyszukiwaniu dobrych setup'ów.
3) yyy.. ok
Fesiek pisze:Wydukałem takie poziomy. Proszę o poprawki jeśli coś pominąłem lub zaznaczyłem źle.
Od góry poziomy. 1) Przy supply obcinamy dolne knoty a zostawiamy górne. To samo w 2 i 3. w 4) nie widzę żadnego poziomu zobacz jaki bajzel jest przed tym jak cena zjechała.
valthol pisze:-Czy mógłbyś załączyć zrzut ekranu jak masz uporządkowane te wykresy? Pomysł wizualny wydaje się bardzo dobry, a chciałbym to zobaczyć
Uwierz mi że to nie pomysł wizualny odgrywa rolę. Skoncentruj się na świecach. Nawet jeżeli bym Ci powiedział co i jak mam ustawione to myślę że byś się specjalnie nie zdziwił.
Mały przykład z egzotyka.