a matura z angielskiego... skoro przewertowałeś tyle materiału na fxstreet i ff to z pewnością nie będzie ona dla Ciebie większym problemem
Pie
dzięki, obyarcio pisze:powodzenia życzę Very Happy
Zagranie żeby nie było że na analizach historycznych lecimy

its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu
AK
trading is waiting
--
AK
Normalnie gdybym otworzył robotem to dwie(2x1/3) transakcje byłby już zamknięte a że otworzyłęm jedną na szybko to trzeba jakąś nie pozarządzać.

I co ważne, bo to jest rzecz przez którą i ja i wiele osób ma problem z puszczaniem zysków wolno. Dla mnie zysk to aktualnie 4 pipsy. Zadowala mnie to bo jedyne co chce osiągnąć otwierając tranaskację to jak najszybciej ją zabezpieczyć i puścić wolno. Nie obchodzi mnie że teraz jest +3x jest to znikomy zysk jezęli wyobrazimy sobie na koniec dnia ruch na 100 pipsów. A jeśli zamknie na +4? Będę zadowolny że uciąłem możliwą stratę i wiem że za którymś razem cena pójdzie grubiej w przewidywaną stronę. Najgorsze co można robić to ograniczanie zysków. I nie jest tak że ja pozwolę cenie z 100 pips na plusie wrócić na BE od tego jest zarządzanie pozycją. Jak na rysunku wyżej.

I co ważne, bo to jest rzecz przez którą i ja i wiele osób ma problem z puszczaniem zysków wolno. Dla mnie zysk to aktualnie 4 pipsy. Zadowala mnie to bo jedyne co chce osiągnąć otwierając tranaskację to jak najszybciej ją zabezpieczyć i puścić wolno. Nie obchodzi mnie że teraz jest +3x jest to znikomy zysk jezęli wyobrazimy sobie na koniec dnia ruch na 100 pipsów. A jeśli zamknie na +4? Będę zadowolny że uciąłem możliwą stratę i wiem że za którymś razem cena pójdzie grubiej w przewidywaną stronę. Najgorsze co można robić to ograniczanie zysków. I nie jest tak że ja pozwolę cenie z 100 pips na plusie wrócić na BE od tego jest zarządzanie pozycją. Jak na rysunku wyżej.
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
- mdmainside
- Gaduła

Mam nadzieję że wspólnie uda się ten temat rozwinąćmdmainside pisze:Zapowiada się ciekawie , fajnie masz to pokazane Smile
Powodzenia
Dalej. Wszystko na screenie.

edit:
transakcje zamknięta na +30.8
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
Ok spróbuję. Zaraz użyję jeszcze nieodkrytych u mnie umiejętności informatycznych i coś wykombinuję.Shadi pisze:Miałbym prośbę - byłbyś w stanie wrzucać screeny tak aby można było je sobie na cały ekran zapodać? Godziny spędzone przed monitorem dają się we znaki
trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK
Próba. Shadi lepiej?
Na screenie możliwe też inne zawieranie transakcje w oparciu o te poziomy. Jeżeli nie uzupełniamy poziomów, trend linami, fibo czy cokolwiek innego to warto czekać na potwierdzenie ceny. tzn. cena mówi nam czy na tym poziomie nadal znajdują się inwestorzy którzy wcześniej spowodowali ten wcześniejszy silny ruch.

Na screenie możliwe też inne zawieranie transakcje w oparciu o te poziomy. Jeżeli nie uzupełniamy poziomów, trend linami, fibo czy cokolwiek innego to warto czekać na potwierdzenie ceny. tzn. cena mówi nam czy na tym poziomie nadal znajdują się inwestorzy którzy wcześniej spowodowali ten wcześniejszy silny ruch.

trading is waiting
--
AK
trading is waiting
--
AK