Dzieki za uwagi.
Z zostawianiem nazw bywa roznie. Czesc slownictwa sie przyjmuje, inne juz istnieje. Generalnie ksiazki polskie, gdzie zostawia sie zbyt duzo okreslen anglojezycznych nie wygladaja najlepiej, choc mozna dawcac slownik pojec, wlasnie dlatego, zeby lepiej mozna bylo je odszukac w zrodlach zagranicznych. Wyjatkiem sa opcje, gdzie chyba lepiej korzystac z okreslen tradycyjnych, niż na siłę coś budować
"Dla mnie "Sztuka Spekulacji po latach" to po prostu perła. Cieszę się jak dziecko.
Będą jakieś pre-ordery - z autografem autora?"
Tak. Planujemy i spotkania z autorem i roznego rodzaju "dodatki"
"Czy Droga Żółwia będzie w wersji elektronicznej - ebook?"
Nie wiem. I to najbardziej szczera odpowiedź. Bo od samego poczatku jej przygotowania chodzil mi po glowie zarowno e-book, jak i audiobook (choc moze sie to wydac dziwne). Ale to troche bardziej zlozona decyzja
Reklama - Droga Żółwia
Brooks! Byłoby cudownie mieć to po polsku, ja wciąż nie mogę się przez to przebić w oryginale.admkowal pisze:a&z pisze:Fenomenalna propozycja dla wszystkich preferujących trading dyskrecjonalny, :bigben pisze:Do wrzuconych wczesniej propozycji wydawniczych dodam jeszcze jedną pozycję - "Reading price charts. Bar by bar" Ala Brooksa. Swego czasu szeroko omawiana książka na Nawigatorze.
Bardzo prosimy, Grzegorzu

The irresistible force met the immovable object
Dziękuję za szczerą odpowiedź na pytanie o wersję ebook
Generalnie obecnie dla mnie forma elektroniczna jest bardziej wygodna, bo na półkach mam już tyle książek, że zaczyna brakować miejsca. Czytać z ekranu co prawda nie lubię, nawet jeśli to ekran telefonu czy jakiegoś ipada, ale za to mogę wydrukować takiego pdf-a w małym formacie i tak żeby mi się pomieściło w segregatorze albo pudełku - dlatego preferuję ebook, ale właśnie taki żeby można go było wydrukować (raz chyba kupiłem kiedyś książkę, która miała zablokowaną możliwość drukowania).
A póki co... zamówiłem, zapłaciłem, no i dostałem
Książka ładnie wydana, przyszła pocztą bardzo szybko, zaraz wieczorem siadam i zaczynam czytać. Dziękuję 

A póki co... zamówiłem, zapłaciłem, no i dostałem