otwieranie za pomocą parabolic sar problem

O jezykach programowania w platformach i nie tylko.
slaska
Bywalec
Bywalec

otwieranie za pomocą parabolic sar problem

Nieprzeczytany post autor: slaska »

Hej,
Mam problem z ea, otóż najogólniej mówiąc otwiera on pozycje za pomocą przecięcia wskaźnika par.SAR. I tu zaczynają się schody- ea powinien otwierać pozycją w momencie otwarcia świecy tzn pojawienia się nowej wartości SAR na pierwszym ticku . niestety tak nie jest ,np. na m5 czasami otwiera natychmiast, czasami po kilkudziesięciu sekundach lub nawet kilku minutach, oczywiście przeważnie po kiepskich cenach, dodam że rekwotów żadnych nie ma. Im wyższy timeframe tym bardzie te czasy "się rozjeżdżają", na h1 potrafi otworzyć po kilkunastu minutach pozycję...Nie wiem w czym problem...to mój pierwszy ea:) ma ktoś jakieś pomysły?:) prosze o pomoc, z góry dzięki
pozdrawiam

Awatar użytkownika
siersciuch
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: siersciuch »

może ten wskaźnik jest liczony z duzej ilości świec, i kolejna świeca zmienia tą wartości o jakiś malutki ułamek który nie jest brany do wyliczenia końcowej wartości wskaźnika. tak jest np przy duzych średnich, ale ten SAR nieiwme jak dziła

slaska
Bywalec
Bywalec

wartość SAR pojawia się wraz z pierwszym tickiem nowej świecy, robot ma otwierać w momencie przecięcia z wykresem, zmiany SAR po przecieciu już nie mają znaczenia, sygnał otwarcia pozycji pojawia się natychmiast po pierszwym ticku po pojawieniu się wskaźnika z nad pod wykres albo odwrotnie...nie wiem w czym rzecz... może czegoś jeszcze nie wiem na temat tego wskaźnika...

Awatar użytkownika
personov
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: personov »

Kiedyś zalożyłem temat :
http://www.forex.nawigator.biz/dyskusje ... hp?t=14570
Mimo, że po otrzymaniu rozwiązania moje EA dziala na moich warunkach ( takich samych jak Twoje ) to mam ten sam problem. Zauważylem, że fizycznie wartość SAR zmienia się, lecz wartośc nowa przekazywana jest po 1 lub 2 świecach i dopiero wtedy EA otwiera zlecenie. Stwierdzam, że nie jest to kwestia czasu tylko ilości świec po sygnale. Przyjżyj się.
Niestety nie znam rozwiazania tego problemu.
Solą życia jest kasa.

slaska
Bywalec
Bywalec

syganał pojawia się na właściwej swiecy, wszystko jest ok od strony platformy, wskaźnika, problem w tym, że sygał rozchodzi się czasowo po świecy, czasami otworzy tak jak powinno od razu z nowym tickiem, czasami po jakimś czasie...nie mam pojecia dlaczego i jak to rozwiązać, próbowałem cos kombinowac żeby ea dawało sygnał z nizszego timeframe, niestety nic to nie dało...

Awatar użytkownika
kes
Uczestnik
Uczestnik

Nieprzeczytany post autor: kes »

slaska pisze:syganał pojawia się na właściwej swiecy, wszystko jest ok od strony platformy, wskaźnika, problem w tym, że sygał rozchodzi się czasowo po świecy, czasami otworzy tak jak powinno od razu z nowym tickiem, czasami po jakimś czasie...nie mam pojecia dlaczego i jak to rozwiązać, próbowałem cos kombinowac żeby ea dawało sygnał z nizszego timeframe, niestety nic to nie dało...
podeślij ea to zobaczymy w czym rzecz.
..ale ja się nie znam..

Awatar użytkownika
kes
Uczestnik
Uczestnik

Ok, przeglądnąłem to cudo i mam takie pytanie. Zdawało mi się, że EA
miał działać tylko i wyłącznie po przecięciu się ceny z SAR natomiast
tam widzę jeszcze jakieś filtry w postaci średnich i stochastików. I
że problem polegał na tym, że SAR się przecina a on nie otwiera
pozycji. No i właśnie pierwsza impresja jest taka, że to przez te
filtry. Więc jak to jest?
I tak w ogóle to jak już porównujesz SAR z ceną to tylko z Low i High
ewentualnie z Close ale nigdy z Open.
..ale ja się nie znam..

slaska
Bywalec
Bywalec

Hej,
Filtry nie mają tu znaczenia, stochastik z niższego timeframu był moim pomysłem na zmuszenie ea właśnie do otwierania z m1, nie działa to, więc jest w zasadzie do wywalenia. Co do średnich, nie wpływają na opóźnienie, sprawdzałem, są to jedynie warunki otwarcia, gdy warunek jest spełniony, otwarcie powinno nastąpić natychmiast. Co do porównywania z open- nie wiedziałem tego, przerobię i zobaczę co wyjdzie.
Dzięki wielkie za czas poświęcony i uwagi.
Pozdrawiam

Dodano po 10 minutach:
kes pisze:I tak w ogóle to jak już porównujesz SAR z ceną to tylko z Low i High
ewentualnie z Close ale nigdy z Open.
przerobiłem, nic z tego, otwiera tak samo nieprawidłowo...

Awatar użytkownika
kes
Uczestnik
Uczestnik

slaska pisze:przerobiłem, nic z tego, otwiera tak samo nieprawidłowo...
ok - podeślij przerobioną wersję - może tym razem już na forum. Może ktoś inny szybciej rozwiąże Twój problem ode mnie.
..ale ja się nie znam..

slaska
Bywalec
Bywalec

hej, oto link
https://rapidshare.com/files/2697611042/tesst.mq4
czy ktoś na tym forum jest mi w stanie pomóc?:)

Dodano po 3 minutach:

a sory wrzuciłem nieprzerobioną wersję, różni się ona jedynie definicją zmiennej open, zamiast Open jest odpowiednio Close i Low:)

ODPOWIEDZ