Dukascopy - ECN

Oferta brokererów rynku walutowego Forex oraz opinie użytkowników na ich temat.

Co myślisz na temat tego brokera?

Zdecydowanie polecam
27
40%
Poza paroma minusami są ok
22
33%
Przeciętny
6
9%
Mają wiele wad
1
1%
Stanowczo odradzam
11
16%

Liczba głosów: 67

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

Cyb pisze:Tak.
polaczeq pisze:W opcjach [preferences] możesz ustawić.
Dziękuję Wam. Mówicie o JForex, czy Ninja?Czy na obu można tak ustawić? Nie mam jeszcze żadnej z tych platform, a wiem, że u Dukasa są one dwiema głównymi.

Pozdrawiam serdecznie

Dukascopy Europe Logo
Sprawdź najnowszą ofertę DukasCopy
Rachunek Rzeczywisty Rachunek Demonstracyjny

LucaFx
Bywalec
Bywalec

Nieprzeczytany post autor: LucaFx »

RAY of Sunshine pisze:
Cyb pisze:Tak.
polaczeq pisze:W opcjach [preferences] możesz ustawić.
Dziękuję Wam. Mówicie o JForex, czy Ninja?Czy na obu można tak ustawić? Nie mam jeszcze żadnej z tych platform, a wiem, że u Dukasa są one dwiema głównymi.

Pozdrawiam serdecznie
Skąd masz informacje o Ninja w Dukasie?

Awatar użytkownika
RAY of Sunshine
Gaduła
Gaduła

Nieprzeczytany post autor: RAY of Sunshine »

LucaFx pisze:Skąd masz informacje o Ninja w Dukasie?
Szczerze to dłuższy czas nie jestem w temacie, dlatego widzę, że muszę uzupełnić wiedzę :D

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Yankee »

Powtarzam pytanie bo to dla mnie dosc wazne z punktu widzenia ewentualnego otwarcia rachunku.
Yankee pisze: Prosze o podanie dolka z eur/nzd 03.05 21.50 (22.50 GMT). Na demie na wykresie bid jest mocna pika w dol wskazujaca ze spread wynosil w pewnej chwili conajmniej 46 pipsow. Byly dane ale zeby az tak...

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Yankee pisze:Powtarzam pytanie bo to dla mnie dosc wazne z punktu widzenia ewentualnego otwarcia rachunku.
Yankee pisze: Prosze o podanie dolka z eur/nzd 03.05 21.50 (22.50 GMT). Na demie na wykresie bid jest mocna pika w dol wskazujaca ze spread wynosil w pewnej chwili conajmniej 46 pipsow. Byly dane ale zeby az tak...
Przecież to jest ECN, to nie od nich zależy jaki jest spread. Jeżeli chcesz kupić po cenie 1.4000 a najbliższy sprzedający będzie na 1.4050 to nie ma cudów spread będzie 50 pips.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Przepraszam, że odpowiadam dopiero teraz ale właśnie wróciłem zza granicy, gdzie nie miałem dostępu do Internetu.
Yankee pisze:czy ta wlasnie pare masz na mysli.
Zeby otworzyc 1 lot na eur/usd musisz miec 1K* 1,45xx w tej chwili.
Innymi słowy grając 1.0 lotem zawierasz transakcję na 100 000 jednostek waluty bazowej, a walutą bazową w tym przypadku jest euro, nie USD. I tak będzie ze wszystkim - podstawy FX :).
W przypadku USD/xxx walutą bazową jest już USD ale przy GBP/JPY już funt.

Dodano po 36 sekundach:
polaczeq pisze:@down
jest tylko jforex i mt4 w fazie testów.
MT4 nie ma co się sugerować, nie zostanie wprowadzone do handlu na rachunkach rzeczywistych. Prędzej trzebaby poczekać na MT5.

Dodano po 2 minutach:
RAY of Sunshine pisze:Dziękuję Wam. Mówicie o JForex, czy Ninja?Czy na obu można tak ustawić? Nie mam jeszcze żadnej z tych platform, a wiem, że u Dukasa są one dwiema głównymi.
Dukascopy nie ma w ofercie Ninja Tradera. Są dostępne trzy główne platformy - JForex, Java, Web. Opcja z domyślnymi wartościami TP i SL dostępna jest tylko w JForex.
Yankee pisze:Powtarzam pytanie bo to dla mnie dosc wazne z punktu widzenia ewentualnego otwarcia rachunku.
Dokładnie jak napisał admkowal. Dukascopy nie ustala spreadów, bo ich wynagrodzeniem jest prowjza. Skoro taki był spread to co zrobić - to było zależne od płynności rynku w danym momencie. Nie ma na to rady.
Kwotowania i spready są identyczne dla rachunków rzeczywistych i demo.
Yankee pisze:Raposo, jak mi sie to skonczy i bede chcial jeszcze potestowac to zaloze przez was, ale naprawde nie rozumiem z czego robic takie tajemnice
Nie za bardzo rozumiem jaką tajemnicę? Z czego? ;)
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

Nie musicie mnie edukowac ze dukas to ecn, wlasnie dlatego testuje platforme.
Po raz kolejny dostaje zawaluowana odp na proste pytanie o minimum o danej godzinie.
Spread bezposrednio nie zalezy od brokera, ale ilosc i jakosc LP (z ktorymi to broker podpisuje umowe :P) juz tak.

Sporym plusem jest ze takie rzeczy wychodza juz na demo

Dodano po 4 minutach:
raposo pisze: Nie za bardzo rozumiem jaką tajemnicę? Z czego? ;)
Chodzi mi o odp typu jak chcesz sie czegos dowiedziec to zaloz u nas konto. Ten temat jest jednak na forum nawigatora...

Awatar użytkownika
raposo
Moderator
Moderator

Nieprzeczytany post autor: raposo »

Yankee pisze:Nie musicie mnie edukowac ze dukas to ecn, wlasnie dlatego testuje platforme.
Skoro nie musimy to pytanie nie powinno paść... :)
Spread był jaki był i Dukascopy go nie ustalało, a jak napisałem kwotowania i spready są identyczne na obu rodzajach kont.
Oczywiście mogę napisać - low ceny Bid z świecy 22:45 czasu platformy na Eur/Nzd wynosił ok. 1.85294. Chyba, że chodzi o szpilkę z godziny wcześniej - tam było to ok. 1.85144.
Yankee pisze:Spread bezposrednio nie zalezy od brokera, ale ilosc i jakosc LP (z ktorymi to broker podpisuje umowe ) juz tak.
Oczywiście jak najbardziej masz rację jednak obaj wiemy co miałem na myśli w ostatnim poscie ;). Dukascopy ciągle dołącza nowych LP i dba by oferowana płynność była jak najlepsza i co za tym idzie, spready jak najniższe - w końcu to działa tylko na korzyści brokera i jego klientów.

Coś kosztem czegoś. Albo rynkowy spread zależny od płynności albo granie na podwórku MM, gdzie spready teoretycznie są z góry ustalone (choć i tu bywają wyjątki).

Dodano po 2 minutach:
Yankee pisze:Chodzi mi o odp typu jak chcesz sie czegos dowiedziec to zaloz u nas konto. Ten temat jest jednak na forum nawigatora...
Hehe, tu zupełnie o coś innego chodzi. Na naszym forum napisałem wszystko co istotne na ten temat (zamiast to powielać) i dałem bezpośredni link do odpowiedzi na Twoje pytanie na PW, a nie mogłem tego umieścić tu ;). To wszystko. Nie róbmy z tego problemu.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)

Zapraszamy do kontaktu

Yankee
Pasjonat
Pasjonat

spoko, nie ma problemu ;)
a jak napisałem kwotowania i spready są identyczne na obu rodzajach kont.
sorry, nie doczytalem :oops:

Awatar użytkownika
TARKIN
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TARKIN »

raposo pisze:
TARKIN pisze:czy TS po stronie broker owskiego serwera także ma ograniczenie do modyfikacji SL nie więcej niż raz na sekundę ?
Nie znam niestety odpowiedzi na to pytanie...
trochę testów i jest :)
działa więcej razy niż 1 na sekundę
TS próbowany na złocie daje takie efekty

Kod: Zaznacz cały

08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed from 1489.597 USD to 1489.697 USD Base Price 1490.38 USD

08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed by Traling Stop from 1489.597 USD to 1489.697 USD MKT 1490.380

08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed from 1489.497 USD to 1489.597 USD Base Price 1490.28 USD

08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed by Traling Stop from 1489.497 USD to 1489.597 USD MKT 1490.280
a więc poziom SL został dwa razy zmieniony w ciągu sekundy
"Tylko silnych los obdarza hojnie "

ODPOWIEDZ