Cyb pisze:Tak.
Dziękuję Wam. Mówicie o JForex, czy Ninja?Czy na obu można tak ustawić? Nie mam jeszcze żadnej z tych platform, a wiem, że u Dukasa są one dwiema głównymi.polaczeq pisze:W opcjach [preferences] możesz ustawić.
Pozdrawiam serdecznie
Skąd masz informacje o Ninja w Dukasie?RAY of Sunshine pisze:Cyb pisze:Tak.Dziękuję Wam. Mówicie o JForex, czy Ninja?Czy na obu można tak ustawić? Nie mam jeszcze żadnej z tych platform, a wiem, że u Dukasa są one dwiema głównymi.polaczeq pisze:W opcjach [preferences] możesz ustawić.
Pozdrawiam serdecznie
Yankee pisze: Prosze o podanie dolka z eur/nzd 03.05 21.50 (22.50 GMT). Na demie na wykresie bid jest mocna pika w dol wskazujaca ze spread wynosil w pewnej chwili conajmniej 46 pipsow. Byly dane ale zeby az tak...
Przecież to jest ECN, to nie od nich zależy jaki jest spread. Jeżeli chcesz kupić po cenie 1.4000 a najbliższy sprzedający będzie na 1.4050 to nie ma cudów spread będzie 50 pips.Yankee pisze:Powtarzam pytanie bo to dla mnie dosc wazne z punktu widzenia ewentualnego otwarcia rachunku.Yankee pisze: Prosze o podanie dolka z eur/nzd 03.05 21.50 (22.50 GMT). Na demie na wykresie bid jest mocna pika w dol wskazujaca ze spread wynosil w pewnej chwili conajmniej 46 pipsow. Byly dane ale zeby az tak...
Innymi słowy grając 1.0 lotem zawierasz transakcję na 100 000 jednostek waluty bazowej, a walutą bazową w tym przypadku jest euro, nie USD. I tak będzie ze wszystkim - podstawy FXYankee pisze:czy ta wlasnie pare masz na mysli.
Zeby otworzyc 1 lot na eur/usd musisz miec 1K* 1,45xx w tej chwili.
MT4 nie ma co się sugerować, nie zostanie wprowadzone do handlu na rachunkach rzeczywistych. Prędzej trzebaby poczekać na MT5.polaczeq pisze:@down
jest tylko jforex i mt4 w fazie testów.
Dukascopy nie ma w ofercie Ninja Tradera. Są dostępne trzy główne platformy - JForex, Java, Web. Opcja z domyślnymi wartościami TP i SL dostępna jest tylko w JForex.RAY of Sunshine pisze:Dziękuję Wam. Mówicie o JForex, czy Ninja?Czy na obu można tak ustawić? Nie mam jeszcze żadnej z tych platform, a wiem, że u Dukasa są one dwiema głównymi.
Dokładnie jak napisał admkowal. Dukascopy nie ustala spreadów, bo ich wynagrodzeniem jest prowjza. Skoro taki był spread to co zrobić - to było zależne od płynności rynku w danym momencie. Nie ma na to rady.Yankee pisze:Powtarzam pytanie bo to dla mnie dosc wazne z punktu widzenia ewentualnego otwarcia rachunku.
Nie za bardzo rozumiem jaką tajemnicę? Z czego?Yankee pisze:Raposo, jak mi sie to skonczy i bede chcial jeszcze potestowac to zaloze przez was, ale naprawde nie rozumiem z czego robic takie tajemnice
Chodzi mi o odp typu jak chcesz sie czegos dowiedziec to zaloz u nas konto. Ten temat jest jednak na forum nawigatora...raposo pisze: Nie za bardzo rozumiem jaką tajemnicę? Z czego?
Skoro nie musimy to pytanie nie powinno paść...Yankee pisze:Nie musicie mnie edukowac ze dukas to ecn, wlasnie dlatego testuje platforme.
Oczywiście jak najbardziej masz rację jednak obaj wiemy co miałem na myśli w ostatnim poscieYankee pisze:Spread bezposrednio nie zalezy od brokera, ale ilosc i jakosc LP (z ktorymi to broker podpisuje umowe ) juz tak.
Hehe, tu zupełnie o coś innego chodzi. Na naszym forum napisałem wszystko co istotne na ten temat (zamiast to powielać) i dałem bezpośredni link do odpowiedzi na Twoje pytanie na PW, a nie mogłem tego umieścić tuYankee pisze:Chodzi mi o odp typu jak chcesz sie czegos dowiedziec to zaloz u nas konto. Ten temat jest jednak na forum nawigatora...
trochę testów i jestraposo pisze:Nie znam niestety odpowiedzi na to pytanie...TARKIN pisze:czy TS po stronie broker owskiego serwera także ma ograniczenie do modyfikacji SL nie więcej niż raz na sekundę ?
Kod: Zaznacz cały
08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed from 1489.597 USD to 1489.697 USD Base Price 1490.38 USD
08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed by Traling Stop from 1489.597 USD to 1489.697 USD MKT 1490.380
08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed from 1489.497 USD to 1489.597 USD Base Price 1490.28 USD
08:56:32 Position 20845108 STOP LOSS #87820518 price stop changed by Traling Stop from 1489.497 USD to 1489.597 USD MKT 1490.280