Szkoła Scalpingu

Miejsce, gdzie każdy może prowadzić swój własny dziennik gry na FX.

Uzywasz techniki skalpingu?

Tak
198
54%
Nie
57
15%
Zamierzam
95
26%
Nie mam potrzeby
19
5%

Liczba głosów: 369

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

Powiem wam Panowie, że przykład Shadiego to nic innego jak doświadczenie. Metoda jak każda inna nie od niej zależy końcowy wynik. Skuteczność piękna, bo oczy przyzwyczaiły się do wielu schematów. A linie trendu to taki mały pretekst do wchodzenia. Klu sprawy moim zdaniem to po prostu zaufanie do systemu. Brak komplikowania. Cięcie strat szybko, ładne RR i tyle. Właśnie do tego dążymy. Widać że metoda to kwestia użytkownika i moim zdaniem po Texsie, przyszedł Shadi wniósł powiew świeżości potem nadejdą następni. Systemy inne ale zarządzanie i zaufnie to samo. Więc nie ma co skakać z systemu do systemu. Nie tu pies pogrzebany
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

Awatar użytkownika
TeXs
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: TeXs »

admkowal pisze: ... Widać że metoda to kwestia użytkownika i moim zdaniem po Texsie, przyszedł Shadi wniósł powiew świeżości potem nadejdą następni.
Mam nadzieje, że chociaż smrodu nie zostawiłem :)
Shadi zawsze był dla mnie wzorem do naśladowania

Zastanawialiście się aby do zmian kierunku na SRach wykorzystywać pewne formacje, które świadczą o osłabieniu ruchu
http://www.nobrainertrades.com/2009/06/ ... ttern.html

Dla przykładu na edku mamy coś podobnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
czerwinek
Maniak
Maniak

Nieprzeczytany post autor: czerwinek »

Sorry, że się wtrącam gdyż nie gram na tym interwale ale często patrzę na Wasze imponujące wyniki, szkoda, że człowiek czasu nie ma aby tak M1 pograć :) Ale wracając do sprawy TeXs podał formację, którą ostatnio sam próbuje wypatrzyć ale na wyższych interwałach, dla zainteresowanych tutaj link do polskiej wersji :) :
http://topfxsignals.com/pl/2010/01/formacja-nad-i-pod/
„Istnieje różnica między znajomością drogi, a podążaniem nią” – Morfeusz

Awatar użytkownika
sgorn
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: sgorn »

TeXs pisze:
admkowal pisze: ... Widać że metoda to kwestia użytkownika i moim zdaniem po Texsie, przyszedł Shadi wniósł powiew świeżości potem nadejdą następni.
Mam nadzieje, że chociaż smrodu nie zostawiłem :)
Shadi zawsze był dla mnie wzorem do naśladowania

Zastanawialiście się aby do zmian kierunku na SRach wykorzystywać pewne formacje, które świadczą o osłabieniu ruchu
http://www.nobrainertrades.com/2009/06/ ... ttern.html

Dla przykładu na edku mamy coś podobnego.
ta formacja to nic innego jak Fat Cat w Blind mouse strategy...za pomoca Zero Line tez mozna ja znalezc.. ;)
Wicks reject areas and bodies explore them-MightyOne
Nie ważne czy miałeś rację czy nie,ważne jak dużo zarobiłeś posiadając rację i jak mało straciłeś, myląc się.

skalpel_szczecin

Nieprzeczytany post autor: skalpel_szczecin »

takie chwile bolą - SL ustawiony o jeden pips za mało a sekundę później wystrzał zgodnie z zamysłem niemal 30 pipsów

ehhhh

-6

Awatar użytkownika
Microbi
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: Microbi »

skalpel_szczecin pisze:ehhhh

-6
ale te -6 bardzo proste do odrobienia więc jest dobrze :-) grunt to zasady

skalpel_szczecin

heh

ok, no to zasadzimy się na ejka - zobaczymy co z tego wyjdzie

Awatar użytkownika
admkowal
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: admkowal »

http://www.myfxbook.com/pl/members/admkowal/red/106488

Tutaj testy strategii które zaczynam od maja. Wyniki jak narazie widać lecą na niezłym farcie. W każdym razie jest kompletny z ea do zarzadząnia pozycją. Piszę tu bo zasady są jawnym, brzydko mówiąc, zerżęnięciem waszych i podpasowanych pod siebie. Jeżeli wszysko działa to w komentarzach są moje notki i kilka screenów z różnych perspektyw. Teraz notki krótkie bo nie ma co omawiać. Porażki więcej uczą.

W każdym razie zachęcam do rozwiajania tematu czy do mnie na PW jak będą pytania czy tu.

No może dodam jeszcze, że pełne ryzko na trzy transakcje to 1,5%. Ale wnikliwy (no i zainteresowany :P ) zobaczy o co chodzi z MM

P.S. - Pozdro dla maturzystów (jestem jednym z nich :wink: ) PR z matmy straszna ale maxik możliwy (a co zapeszę sobie) :) A no i z tego powodu testy na tydzień wstrzymane.
its not what you trade its how you trade it
trading is waiting
--
więcej info na temat tradingu - strona www w profilu

AK

skalpel_szczecin

zerżnięcie NASZYCH zasad :) ?? przeciez my tego nie wymyslilismy - jedyne co to próbójemy się ich trzymac

guccon
Pasjonat
Pasjonat

Nieprzeczytany post autor: guccon »

:clap:
Super początek. Wejścia określasz na podstawie M15 ? a wyjścia ? kiedy zamykasz kolejne części pozycji ?
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi.

ODPOWIEDZ