Witam - po latach spędzonych na akcjach mam zamiar spróbować swoich sił na walutach, ale do rzeczy: póki co demo bossfx i nastepujacy problem:
sp500 sprzedane po 1352.65 - ustawilem stop lossa na 1356,95 - tymczasem pare godzin późnij moja pozycja jest zamknieta i zrealizowana po 1357.10 MIMO IŻ kurs nie poszedł wyżej niż 1356,90 ??!!??
Czegos nie rozumiem, nie uwzględniłem? To norma? Jak mam zatem ustawiać stop lossy??
bedę wdzieczny za wszelkie sugestie
Dlaczego wchodzą stop lossy - mimo iż kurs zaliczył poziomu
mialem pozycje krotką - zatem żeby ja zamknać musze odkupić długą - wykres leci wg ceny bid i do mojego poziomu zabrakło mu 5 pispsów - przyznam się, że nie rozumiem:) dlaczego w tym przypadku ma mnie interesować cena Ask?MkubuxK pisze:Po jakiej cenie patrzyłeś ? Bid czy Ask ? Prawdopodobnie tutaj tkwi problem. SL został zrealizowany prawidłowo + mały poślizg.
Możesz uwierzyć na słowo lub uwierzyć na słowo i jednocześnie sprawdzić... 
Wykresy są rysowane po cenie Bid natomiast zlecenia oczekujące dla pozycji krótkiej realizowane są po cenie Ask dlatego też należy doliczyć spread. Jeśli więc różnica kursu =< spread to wszystko jest w porządku.
Istnieją jeszcze takie niuanse jak luki cenowe, rozszerzenia spreadu itd...

Wykresy są rysowane po cenie Bid natomiast zlecenia oczekujące dla pozycji krótkiej realizowane są po cenie Ask dlatego też należy doliczyć spread. Jeśli więc różnica kursu =< spread to wszystko jest w porządku.
ForexClub.pl
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
- Forex Club Tools
- Program Podatek 7.0
- RABATY PROWIZJI
| IC Markets (-21%) | Tickmill (-10%) | XTB (Pakiet książek) | Dukascopy (narzędzia do JForex) | LMAX (-20%) | FxPro (do -15%)
Zapraszamy do kontaktu
chyba rozumiem... spread na bossie od razu przestal mi sie wydawac atrkacyjny:(raposo pisze:Możesz uwierzyć na słowo lub uwierzyć na słowo i jednocześnie sprawdzić...